Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μυλόπουλο, ο οποίος εκλήθη να δώσει εξηγήσεις για σπατάλες στη διαχείριση των οικονομικών της Εταιρείας Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας του Ιδρύματος, όπως υποστηρίζει σχετικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Μετά το δημοσίευμα ο υπουργός Παιδείας αντέδρασε άμεσα και ζήτησε να ενημερωθεί από την διοίκηση του Ιδρύματος, ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί εάν οι κατηγορίες αυτές είναι βάσιμες ή όχι.
«Ζήτησα από τον πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος που ήδη διεξάγεται», δήλωσε μετά την συνάντηση ο υπουργός Παιδείας.

«Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας είναι καθήκον όλων», συνέχισε ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Η λογοδοσία, οικονομική και κοινωνική, αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και, ιδιαίτερα στις μέρες μας, απόδοση σεβασμού στις θυσίες του ελληνικού λαού. Θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα», κατέληξε.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα διαχείρισης της επίμαχης Εταιρείας και όπως δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος «παρουσιάστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία αναφέρονται στο πρόσφατο δημοσίευμα και τα οποία είναι αναληθή, ανακριβή και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα».

Εκτός από τον πρύτανη του ΑΠΘ, στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Ιδρύματος κ. Γ. Παντής, το μέλος της Συγκλήτου, και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του κ. Ν. Παρασκευόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας κ. Ν. Καραγιάννης.

Όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος σε δηλώσεις του έξω από το γραφείο του υπουργού Παιδείας επειδή «το ΑΠΘ, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ενδιαφέρεται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τη συκοφαντική δυσφήμισή του, διοργανώνει, παρουσία της Συγκλήτου, συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στην αίθουσα της συγκλήτου του Ιδρύματος».

Επίσης σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο, αναφέρεται ότι σε συνεδρίαση της Συγκλήτου που έγινε την περασμένη Τετάρτη 29 Αυγούστου υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός της Εταιρίας.