Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει αργά το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ Αρκίτσας και Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα. Μετά από ολονύχτιες προσπάθειες, το μέτωπο περιορίστηκε και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σε απόσταση 200 μέτρων από τα πρώτα σπίτια των οικισμών.

H πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από ψαράδες που βρίσκονταν στη θάλασσα, μπροστά στους οικισμούς.

Αμέσως η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και δημιουργήθηκαν τρία μέτωπα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, που ξεπερνούσαν τα 600 μέτρα και κινούνταν ανεξέλεγκτα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση καθώς περιορίστηκαν οι άνεμοι, γεγονός που διευκόλυνε τους πυροσβέστες και τους πολίτες μέσα στη νύχτα να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο προς τις κατοικημένες περιοχές, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να προχωρήσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς.

Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν ρίψεις νερού τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Λίγο αργότερα προστέθηκαν άλλα δύο, τα οποία συνεχίζουν τις ρίψεις νερού και στις τελευταίες εστίες.

Στην περιοχή βρίσκονταν 16 πυροσβεστικά οχήματα με 32 άτομα και πεζοπόρο 27 ατόμων.

Το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μυρσινοχώρι Μεσσηνίας.

Στο σημείο επιχειρούν τριάντα πυροσβέστες με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με την υποστήριξη δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και δύο πετζετέλ.

Αλλη μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Βέργη, του δήμου Βισαλτίας Σερρών. Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 12 πυροσβέστες με 5οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.