από metereologos.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
 
 

Αστυνομικοί κομάντος για τις... μάχες με τα Καλάσνικοφ

Ανοιχτή γραμμή Δένδια με Τζουλιάνι και Μπράιτον, που «καθάρισαν» τη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’90
Αστυνομικοί κομάντος για τις... μάχες με τα Καλάσνικοφ
«Τεχνογνωσία» από τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι (επάνω) παίρνει ο υπουργός κ. Ν. Δένδιας για την αντιμετώπιση της άγριας εγκληματικότητας και μελετά τη συγκρότηση ειδικών ομάδων με πολεμικά όπλα όπως οι αμερικανικές SWAT
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σχέδιο «μηδενικής ανοχής» α λα Νέα Υόρκη είναι έτοιμη να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες εβδομάδες. Το σχέδιο διαμορφώθηκε έπειτα από επαφές του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια με τον τέως δήμαρχο Ρούντι Τζουλιάνι και τον πρώην ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας Γουίλιαμ Μπράιτον που αποκατέστησαν την τάξη στο «Μεγάλο Μήλο». Το σχέδιο προβλέπει αντικατάσταση των πολυδιασπασμένων αστυνομικών υπηρεσιών από νέα πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα στα οποία θα εγκατασταθούν ειδικές αστυνομικές μονάδες «άμεσης επέμβασης» με αναβαθμισμένο βαρύ οπλισμό για την αντιμετώπιση σκληρών κακοποιών. Ετσι θα κλείσουν τουλάχιστον 50 αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα και 600 ακόμη αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Η παρέμβαση χαρακτηρίζεται από επιτελείς ως το μεγαλύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τις λεπτομέρειες της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει ειδικό επιτελείο από αξιωματικούς της λεωφόρου Κατεχάκη. Στο πλαίσιο αυτής θα αλλάξει και η λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία θα πάψει να έχει κεντρική διοίκηση και θα πολυδιασπασθεί στις διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και στην περιφέρεια. Προβλέπεται επίσης η απόσυρση των μοτοσικλετιστών από πόλεις της περιφέρειας και η αξιοποίησή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Μια παρόμοιου τύπου μελέτη είχε ανατεθεί πριν από μερικά χρόνια σε ιδιώτες αντί 500.000 ευρώ - για την αρχική φάση εκπόνησής της. Ο κ. Ν. Δένδιας θεώρησε τη σχετική διαδικασία «παράτυπη» και τη σταμάτησε, αναθέτοντας στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να εκπονήσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. Ανάλογες ριζικές παρεμβάσεις, πάντως, έχουν επιχειρηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, χωρίς να αποδώσουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

500 οι υπηρεσίες από 1.200
Βασικός άξονας του σχεδίου είναι ο περιορισμός της πολυδιάσπασης των αστυνομικών υπηρεσιών. Υπολογίζεται ότι από τις περίπου 1.200 αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, θα απομείνουν περίπου 500, οι οποίες όμως θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες. Αναλογικά θα μειωθούν και οι υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Αθήνα, όπου θα δημιουργηθούν πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα, όπως είχε επιχειρηθεί ξανά στα τέλη της δεκαετίας του '90, χωρίς όμως επιτυχία. Τότε υπήρξαν παράπονα πολιτών για κατάργηση των τμημάτων στις γειτονιές και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονταν ότι «τα νέα πολυδύναμα τμήματα είχαν μεγάλους τομείς εποπτείας και δεν υπήρχε συχνή αστυνομική παρουσία σε διάφορες περιοχές». Ετσι, δύο χρόνια αργότερα τα τμήματα που είχαν κλείσει άνοιξαν πάλι και ο θεσμός των πολυδύναμων ατόνησε.
Ωστόσο όπως λένε σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, «γνωρίζουμε τι συνέβη στο προηγούμενο εγχείρημα, παρ' όλα αυτά δεν μπορεί, φέρ' ειπείν, στα πέριξ της λεωφόρου Κηφισίας να υπάρχουν τόσα τμήματα - του Ψυχικού, του Χαλανδρίου, της Πεύκης, του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και τόσα άλλα - χωρίς ουσιαστικό λόγο. Χάνονται εκατοντάδες αστυνομικοί σε δουλειές γραφείου. Αυτά πρέπει ν' αλλάξουν ριζικά».

Νέο σχέδιο αναμέτρησης
Κεντρικός στόχος του νέου σχεδιασμού είναι η δημιουργία - σε κάθε νέο πολυδύναμο, ενισχυμένο, τμήμα - ειδικών μονάδων που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε συγκρούσεις με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν Καλάσνικοφ. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σε όλη την επικράτεια σημειώνονται 60 με 80 τέτοιου τύπου «μάχες» αστυνομικών και κακοποιών, όπου μέχρι τώρα η ΕΛ.ΑΣ. υστερούσε απελπιστικά. Ηδη συντάσσεται μελέτη για την απόκτηση από την Αστυνομία νέου τύπου όπλων, τα οποία θα μπορούν να αναμετρηθούν επί ίσοις όροις με τα Καλάσνικοφ. Οι ομάδες των αστυνομικών με τον νέο εξοπλισμό θα επιχειρούν με ειδικό σχέδιο δράσης, με τη χρήση οχημάτων και μοτοσικλετών, με αποστολή να εγκλωβίζουν και να αφοπλίζουν τους δράστες ληστειών.
Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κ. Δένδια και του 58χρονου πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, στη θητεία του οποίου υπήρξε θεαματική πτώση - της τάξεως του 75% - των δεικτών εγκληματικότητας στην αμερικανική μεγαλούπολη. Ανάλογη επαφή διατηρεί ο έλληνας υπουργός και με τον πρώην ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, τον 64χρονο Γουίλιαμ Μπράιτον, ο οποίος είχε προχωρήσει στη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας στην πόλη για τον εντοπισμό των προβληματικών περιοχών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων. Σήμερα ο Μπράιτον έχει προσληφθεί από ιδιωτική εταιρεία στη Νέα Υόρκη που παρέχει υπηρεσίες σε άλλες χώρες για τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας. Γέφυρα συνεργασίας προωθείται και με τις αστυνομικές υπηρεσίες της Βρετανίας και της Γαλλίας.


Αφήνουν τα δακρυγόνα και πιάνουν τις μάνικες
Η ΕΛ.ΑΣ. του... νερού αντικαθιστά τα ΜΑΤ των χημικών στις επεισοδιακές διαδηλώσεις, με τις συγκρούσεις και τις οδομαχίες. Από τις αρχές φθινοπώρου τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας θα αντιμετωπίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. με την εκτόξευση δεκάδων τόνου νερού, ενώ σχεδιάζεται παράλληλα σχεδόν να μηδενιστεί η χρήση δακρυγόνων και άλλων χημικών ουσιών.
Αυτή φαίνεται να είναι η οριστική απόφαση των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα και από σχετική εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Η ΕΛ.ΑΣ. θα αποκτήσει πιθανότατα και δεύτερο όχημα εκτόξευσης νερού - είχε ήδη ένα, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί περιστασιακά στα επεισόδια της Κερατέας - με σκοπό να δημιουργεί ένα «υδάτινο φράγμα» απέναντι στις ομάδες που προκαλούν τα επεισόδια. Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη έχουν άρει πλέον τις επιφυλάξεις τους για τη ρίψη νερού υπό πίεση κατά των διαδηλωτών και τον κίνδυνο τραυματισμών. Με την εισαγωγή των νέων μέσων αλλάζει και ο σχεδιασμός επέμβασης σε διαδηλώσεις, αφού θεωρείται ότι τα οχήματα εκτόξευσης νερού πρέπει να πλαισιώνονται από ευέλικτες δυνάμεις των ΜΑΤ, ικανές να περικυκλώνουν τους πρωταίτιους των επεισοδίων.
Η χρήση οχημάτων με «κανόνι» νερού για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών που προχωρούν σε επεισόδια και καταστροφές αποφασίστηκε με βάση τα δεδομένα των τελευταίων μηνών από επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί, «τον τελευταίο χρόνο φτάσαμε στο σημείο να ρίξουμε σε διαδηλώσεις περίπου 6.000 χημικά, κόστους περίπου 500.000 ευρώ, χωρίς ουσιαστικά νόημα. Οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων κατέφθαναν στην πλατεία Συντάγματος με αντιασφυξιογόνες μάσκες και ειδικό εξοπλισμό. Είχαμε εκατοντάδες τραυματισμένους αστυνομικούς σε αυτές τις οδομαχίες εκ του συστάδην, αλλά παρατηρούσαμε ότι ο κεντρικός πυρήνας των ομάδων που προχωρούσαν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών έμενε αλώβητος και ακολουθούσε αντεπίθεση». Με τους εκτοξευτήρες νερού οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει και η αντιμετώπιση των ταραξιών να είναι άμεση.
Προς το παρόν, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει μόνο τον «Αίαντα», το ειδικό όχημα που αγοράστηκε πριν από τρία χρόνια αντί 350.000 ευρώ από ισραηλινή εταιρεία, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 5,5 τόνους νερού αλλά και 100 κιλών ειδικής μπογιάς που θα μπορούσε να «σημαδεύει» τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή θα προγραμματίζονται τα δεδομένα και ανάλογα με την ένταση των επεισοδίων θα καθορίζεται η πίεση του νερού. Μέχρι τώρα ο «Αίαντας» εμφανιζόταν στην οπισθοφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων στα επεισόδια του Συντάγματος, αλλά ποτέ δεν είχε ρίξει ούτε μία σταγόνα νερό λόγω των επιφυλάξεων των αστυνομικών. Σημειώνεται, πάντως, ότι το όχημα αυτό έχει και μικρή δεξαμενή για εκτόξευση χημικών αερίων, αν παραστεί ανάγκη...


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (24)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μπάτσος αλλά ΟΧΙ χρυσαυγίτης! Τι πας να κάνεις Δένδια ?! | 28/08/2012 05:14
  Πας να βάλεις την ένστολη χρυσή αυγή ( Ελληνική αστυνομία ) να επιτεθεί την χρυσή αυγή?! Πριν δούμε τα όπλα στραμένα αντιθέτα σκέψου τι πας να κάνεις και κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις απο άλλες χώρες μέχρι να γίνει το απαραίτητο ξεκαθάρισμα της ΕΛ.ΑΣ που πρέπει να κάνεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ!
  Μπάτσος αλλά ΟΧΙ χρυσαυγίτης!
  απάντηση79
   
   
  Οχι δεν τους εμπιστευόμαστε! Η μιση ΕΛ.ΑΣ ειναι μαφια και η αλλη μιση Χρυσαυγίτες! | 28/08/2012 04:14
  Να φέρουν αστυνομία απο άλλη χώρα για να σταματίσει την εγκληματικότητα και να βάλει τους Ναζιστές στην θέση τους. Η Ελληνική αστυνομία είναι η μισή μαφία και η άλλη μισή Χρυσαυγίτες! Και αυτό πλέον είναι κοινό μυστικό. Να εξεταστεί με Mind Psychology Test ολη η Ελληνική αστυνομία και να κρατήσουν μόνο τους αυθεντικούς. Αν έμεινε κανένας....
  Dr.Stavrou
  απάντηση911
   
   
  Επειδη ως αναμενοταν ο Ξενιος Ζευς φράκαρε ... | 28/08/2012 00:51
  Κοιτα ρε αποπροσανατολιστη Σαμ (απο μάπετ σωου) μην διαλυσεις με τους φαμφαρονικους ρουσφετολογικους πειραματισμους σου την ομαδα ΔΙΑΣ που ειναι και η μονη υπηρεσια που παρεχει ασφαλεια στον απλο πολιτη . Θα προτεινα (χωρις κοστος) απλα να εκπαιδευσει και να δωσει στον συνεπιβατη καθε ΔΙΑΣ απο ενα G3-α4 που εχουμε κατα πολλες χιλιαδες στις αποθηκες του στρατου.Παραλληλα να επιτρεπει ο νομος το πυρ απο αστυνομικο κατα οπλοφορου χωρις προειδοποιηση ή αλλη συνθηκη εμπλοκης. Tι θα λεγατε και για ενα ..."μπονους παραγωγικοτητας" για καθε "εξουδετερωμενο" ληστη ?
  freeman
  απάντηση103
   
   
  ASTYNOMIKOI KOMANTOS | 27/08/2012 19:15
  MPRABO NIKO MHDENIKH ANOXH STHN EGKLHMATIKOTHTA TYPOY N.YORKH EXOPLEISAI THN ASTHNOMIA ME BAREIA OPLA KAI EKPAIDEYSI KOMANTO ELIKOPTERA AMESOY EPEMBASEOS(AIR BORNE UNIT) OXI ALLH ANOXH STO EGKLHMA KAI FYLAKES STA XERONHSIA TYPOY ALKTRAZ
  maxwell
  απάντηση146
   
   
  ωτασπίδες για τους υπόλοιπους | 27/08/2012 18:08
  Κάμερες; Κανόνι με νερό; Έχει να πέσει συριζαϊκή οιμωγή κατά της 'κρατικής καταστολής' από Σεπτέμβρη... Φαντάζεστε. Βρεγμένα βουλευτοπαίδια, παπαδοπαίδια, δικηγοροπαίδια και λοιπά μεγαλοαστικά καλοπαίδια, μέσα στο αγιάζι. Ο ανθός της ελλαδικής νεολέρας πουντιασμένος. Κουστουμάτοι γονείς στα φαρμακεία, με θερμόμετρα, αγωνιούντες, τσαντισμένοι.
  12θεϊστής
  απάντηση206
   
   
   
  τους εμπιστευόμαστε; | 27/08/2012 17:05
  ναι, συμφωνώ να είναι οι αστυνομικοί προστατευμένοι απέναντι στους σκληρούς κακοποιούς και να μην σκοτώνονται άδικα σε συμπλοκές κάθε τρεις και λίγο. Αλλά σοβαρά, ποιος εμπιστεύεται την ελληνική αστυνομία που ψηφίζει σχεδόν συλλήβδην ΧΑ και στην πρώτη ευκαιρία πυροβολεί αθώα 16χρονα; Πόσο θέμα χρόνου είναι να τα στρέψουν τα όπλα εναντίον μας με το πρόσχημα του "σκληρού" κακοποιού; Πρώτα περάστε τους από ψυχολογικά τεστ, μετά εκπαιδεύστε τους σωστά, και μετά τους δίνετε όπλα...
  p.soni
  απάντηση1227
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Καλές οι ασκήσεις επί χάρτου, αλλά... | 27/08/2012 16:53
  Η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Ας μας απαντήσει ο ...μάχιμος κύριος Δένδιας (μεταξύ μας πιο μπούφο Υπουργό Δημόσιας Τάξης/Προστασία του Πολίτη δεν έχω ξαναδεί) τι θα κάνει με τι μάνικες όταν : 1) οι "προοδευτικοί νέοι" πετούν μολότωφ κατά χιλιάδες, 2) ολοένα και περισσότεροι "μετανάστες" συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά των δυνάμεων της τάξης, 3) τα ΑΕΙ έχουν γίνει άντρο προετοιμασίας και εκτέλεσης κάθε είδους παράνομων δράσεων, 4) τόσα χρόνια το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο είναι η βάση του αναρχοακροαριστερού ιστότοπου indymedia το οποίο συντονίζει (μαζί με το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών) τις επιθέσεις κατά της Αστυνομίας.
  Με Δένδια υπουργό, καληνύχτα ασφάλεια των πολιτών
  απάντηση810
   
   
  να αλλαξει και ο νομος | 27/08/2012 15:52
  επιτελους μερικα θετικα μετρα αρκει να γινουν πραγματικοτητα και να μην υποχωρησουν οι αρμοδιοι στις φωνες των τοπικων κοινωνιων και συμφεροντων.Απλα πιστευω πως πρεπει να αλλαξει ο νομος χρησης του οπλπου απο τους αστυνομικους,να μπορουν να το χρησιμοποιουν οχι οτα δεχτουν πυρα αλλα οτανεχουν οπτικη επαφη με το οπλο του κακοποιου και απειλητικη κινηση εναντιον τους.αλλιως τι να τις κανεις τις νεες μοναδες κρουσης.
  μπαμπης
  απάντηση95
   
   
  Χρειάζονται και τειζερ | 27/08/2012 14:22
  Χρειαζεται πλέον η αστυνομία να προχωρήσει σε αγορές τειζερ, των μη θανατηφόρων όπλων που απλώς προκαλούν ηλεκτροπληξία απο απόσταση 5-10 μέτρων και έχουν αποτέλεσμα την αναισθητοποιηση των κακοποιών για 1-2 λεπτά. Τα τειζερ είναι στάνταρ εξοπλισμός στις περισσότερες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίων της πρωτης γραμμης των ροπαλοφορων αναρχοκουμουνιστων που συνήθως επιτίθεται εναντίων των ΜΑΤ. Τέλος χρειάζονται και όπλα τυπου paintball για να σημαδεύουν και να συλλαμβάνουν τους ταραχοποιους αργότερα. Το γεγονός ότι κάποιος θα έχει πάνω του μπογιές θα είναι αρκετό για να αποδειχθεί η συμμετοχή του σε επεισόδια και να καταδικαστεί.
  Στέλιος Δ.
  απάντηση276
   
   
  Σωστες κινησεις | 27/08/2012 13:04
  Σωστες κινησεις που επικροτουν οι πολιτες. Ολοι αυτοι οι αλητες που καινε καθε τρεις και λιγο την Αθηνα ειναι σχετικα ευκολο να αντιμετωπιστουν. Πλαστικες σφαιρες, εκτοξευτηρες νερου/μπογιας, φορητες καμερες απο αστυνομικους και σταθερες καμερες (για να στοιχειοθετουνται οι κατηγοριες), εκπαιδευμενοι σκυλοι ειδικα για αυτον τον σκοπο, ειναι μερικα απο τα μετρα που εφαρμοζονται σε αλλες χωρες και επικρατει ταξη. Πολιτικη βουληση χρειαζεται (που ελειπε τοσο καιρο) καθως και γραψιμο στα παλαιοτερα των υποδειματων (για να μην πω καπου αλλου) στις υστερικες, μειοψηφικες αλητικες φωνες τυπου ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ "προοδευτικων" δυναμεων.
  Αντωνης
  απάντηση3414
   
   
  Πολύ σωστά μέτρα | 27/08/2012 12:05
  Μακάρι να εφαρμοστούν! Απλά, μου κάνει εντύπωση, ότι η κατάργηση των δακρυγόνων μελετάται με βάση το κόστος τους και όχι με βάση την καταστροφική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία...
  amola kaluba
  απάντηση239
   
   
  Καιρός ήταν !!! | 27/08/2012 03:22
  Να το δώ και να μήν το πιστέψω !!! Ίσως να είναι και μία ευχάριστη αρχή... Μια ερώτηση μόνο: αντί να αγοράζουν "Αίαντες" απο το Ισραήλ, δεν κοιτάνε να δώσουν καμία δουλειά εγχώρια ?
  Dr Doom
  απάντηση369
   
   
   
  οτι να ναι | 27/08/2012 02:59
  μεσες ακρες μας λένε λοιπόν οτι θα κάνουν τις γειτονιες και τις πλατειες μας πεδία βολής για να σώσουν τα λεφτά των τραπεζών. εκει που πήγαινε ο άλλος επαιρνε τα λεφτα και εληγε εκεί με τις ελαχιστες απώλειες, τώρα θα σκάνε οι ραμπο με τα πολεμικά τυφεκεια και θα τα κάνουν Φαλούτζα για τα ψωρο λεφτά (των ΤΡΑΠΕΖΩΝ). Θα βγαίνει μετα ο κάθε Δενδιας και θα λεει τους πιάσαμε ! τα σωσαμε τα 50ευρά .... Για τους περαστικούς που θα φάει καμιά αδέσποτη ούτε κουβέντα ... Γιατί όταν επιλέγεις την εμπλοκή σε αστικό περιβάλλον υπάρχουν και παραπλευρες απώλειες ... Αραγε θυμάτε κανείς τον Nicolas Todi που φάγανε στον Βύρωνα γιατί τα τζιμάνια τον περασαν για ληστή ??? Έφαγε κανείς φυλακή ??? δεν νομίζω
  κατοικος κεντρου
  απάντηση2245
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ναι | 27/08/2012 02:19
  Ναι υπάρχουν, νομίζω οι περισσότεροι.
  Εχέφρων Έλλην
  απάντηση84
   
   
  ώωωωωχ, αυτός ο μαϊντανός ο Δένδιας... | 26/08/2012 21:00
  θα βάλει την αστυνομία -που ψηφίζει Χρυσή Αυγή μονοκούκι- να τα βάλει με την Χρυσή Αυγή. Ουάου. Τι Καλάσνικωφ και αηδίες...
  μ' αεροπλάνα και βαπόρια...
  απάντηση2237
   
   
  Τι κάνει η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο... | 26/08/2012 20:28
  Υπάρχει έστω και ένας εχέφρων 'Ελληνας, ο οποίος να αμφισβητεί ότι όλα τα περιγραφόμενα στο άρθρο στοιχεία, προκαλούνται από την πίεση την οποία ασκεί η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο;;;
  Προσεκτικός Παρατηρητής
  απάντηση3342
   
-