από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Οι τρείς «δεξαμενές» της νέας εφεδρείας στο Δημόσιο

Τι συζήτησαν Στουρνάρας-Μανιτάκης στη συνάντησή τους
Οι τρείς «δεξαμενές» της νέας εφεδρείας στο Δημόσιο
Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της νέας εργασιακής εφεδρείας αναδεικνύεται σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τη «ρύθμιση Ρέππα» για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με ορισμένες τροποποιήσεις, η οποία ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, είχε αποτύχει στην πράξη, αφού είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το Δημόσιο μόλις 767 άτομα, επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκαλεί η εργασιακή εφεδρεία.

Επιταχύνει, παράλληλα, τις διαδικασίες για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο, που θα έχει ως αποτέλεσμα να απολύονται οι υπάλληλοι οι οποίοι θα αξιολογούνται αρνητικά με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που θα καθιερωθούν. Η αξιολόγηση μάλιστα θα διενεργείται με την άμεση εποπτεία του ΑΣΕΠ, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι ατομικοί φάκελλοι των δημοσιών υπαλλήλων. «Αγκάθι» ωστόσο παραμένει, από την άλλη πλευρά, το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπαλλήλους των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του Δημοσίου με δεδομένο ότι η τρόϊκα ζητεί μετ΄ επιτάσεως την απόλυσή τους.


Η τελευταία απόπειρα να εξευρεθεί «λύση» στο ακανθώδες θέμα της εφεδρείας έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη.

Επισήμως, από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έγινε γνωστό ότι συμφωνήθηκαν τα εξής:

Πρώτον, ότι η χώρα χρειάζεται ένα ποιοτικότερο, αποτελεσματικότερο και μικρότερο δημόσιο τομέα.

Δεύτερον, ότι προχωρεί η αξιολόγηση δομών και προσωπικού, καθώς και ο εξορθολογισμός φορέων του Δημοσίου ώστε να αξιοποιηθούν οι άξιοι υπαλλήλοι.

Τρίτον, ως αποτέλεσμα των παραπάνω διαδικασιών θα επιτευχθεί η αναγκαία και επιβαλλόμενη μείωση του προσωπικού και το συνακόλουθο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, μέσω της μείωσης της μισθολογικής δαπάνης και των λειτουργικών δαπανών.

Επί της ουσίας τώρα, στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίσθηκε κατ΄ αρχάς, να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών της, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της για 150.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2015. Το πώς θα επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος αποτελεί το ζητούμενο.

Ο κ. Μανιτάκης, που διαφωνεί με οποιασδήποτε μορφής εφεδρεία στο Δημόσιο (μετά και την τοποθέτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη), με το σκεπτικό ότι οδηγεί σε απολύσεις που παραβιάζουν τη συνταγματική νομιμότητα, ενώ το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει, από την άλλη πλευρά, θα είναι πολύ μικρό, πρότεινε την υιοθέτηση ενός πακέτου κινήτρων που θα επιταχύνουν τη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων. Επέμεινε, παράλληλα, ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αξιολόγησης των δομών, των οργανισμών και του ανθρώπινου προσωπικού του Δημοσίου, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και να ολοκληρωθούν εντός του 2013.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω της αξιολόγησης να αποσαφηνιστεί πλήρως και το πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο. Αυτό θα είναι εξάλλου και το βασικό επιχείρημα προς την τρόικα.

Η αξιολόγηση του προσωπικού θα διενεργηθεί ως εξής:

Το τακτικό προσωπικό της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, θα υποβληθεί σε ένα γραπτό τέστ πολλαπλών επιλογών από το ΑΣΕΠ μέσω του οποίου θα καταγραφούν για πρώτη φορά οι δεξιότητές του. Αντιθέτως η αξιολόγηση του προσωπικού χαμηλών προσόντων (ΥΕ και ΔΕ) θα διενεργηθεί μέσω των ατομικών τους φακέλων. Η διαδικασία αυτή θα καταδείξει σε ποιους τομείς και υπηρεσίες θα αξιοποιηθεί το προσωπικό. Οι υπάλληλοι, μ΄αλλα λόγια, θα μετατίθενται υποχρεωτικά στις υπηρεσίες στις οποίες υπάρχουν κενά ανάλογα με τα προσόντα τους.

Από την άλλη πλευρά, οι υπάλληλοι οι οποίοι αξιολογούνται αρνητικά, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τα πειθαρχικά τους παραπτώματά τους, θα απολύονται ή θα τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρονικό διάστημα με την καταβολή του 60% του μισθού τους.

Αυτή θα είναι η πρώτη από τις «δεξαμενές» των αποχωρήσεων υπαλλήλων, προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει το στόχο της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 150.000 ως το τέλος του 2015. Μία δεύτερη «δεξαμενή» θα είναι η εργασιακή εφεδρεία, αν και στην παρούσα φάση θα ονομαστεί προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Γι΄ αυτό το λόγο η κυβέρνηση επαναφέρει στην πράξη τη ρύθμιση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππα με ορισμένες ωστόσο τροποποιήσεις, έτσι ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθεί σ΄ αυτό το καθεστώς. Η ρύθμιση αυτή συνάδει εν πολλοίς και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στο Μνημόνιο για την εργασιακή εφεδρεία.

Η «ρύθμιση Ρέππας» προέβλεπε, ως γνωστόν, ότι οι υπάλληλοι που ετίθετο σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα θα έπρεπε να έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας, ήθελαν δηλαδή δύο χρόνια για να βγουν στη σύνταξη, και είχαν συμπληρώσει το 55 έτος της ηλικίας του.

Η κυβέρνηση εξετάζει, κατ΄ αρχάς, να αυξήσει τα χρόνια αυτά από δύο σε τρία. Έτσι, σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα θα τίθενται οι υπάλληλοι στους οποίους απομένουν τρία χρόνια για να βγουν στη σύνταξη. Δεύτερον, προκειμένου να καταστεί δυνατόν κάτι τέτοιο θα τους δοθούν και επιπρόσθετα κίνητρα. Δηλαδή, οι υπάλληλοι θα μπορούν να αναγνωρίζουν και πλασματικά χρόνια προκειμένου να συμπληρώνουν τα 32 χρόνια υπηρεσίας που θα είναι απαραίτητα για να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Οι υπάλληλοι που τίθενται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, κατά άλλα, θα αμείβονται επί τρία χρόνια με το 60% του μισθού τους ο οποίος θα συμψηφίζεται με την αποζημίωση τους.

Υπενθυμίζεται, ότι παρόμοια κίνητρα είχε καταβληθεί προσπάθεια να δοθούν στους υπαλλήλους και μέσω της «ρύθμισης Ρέππα». Έτσι, προκειμένου να συμπληρώσουν τα χρόνια που απαιτούνταν για να τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα μπορούσαν να αναγνωρίζουν και τα χρόνια ασφάλισής τους στον ιδιωτικό τομέα. Το μέτρο, όμως, αυτό απέτυχε στην πράξη, καθώς ελάχιστοι υπάλληλοι έκαναν χρήση αυτού του μέτρου, ενώ, από την άλλη πλευρά, δεν υπήρχε δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων μεταξύ των ασφαλιστικών φορέων.

Το μέτρο αυτό σήμερα, αν και έπεσε στο τραπέζι, εγκαταλείπεται και προκρίνεται η αναγνώριση πλασματικών χρόνων. Παρά ταύτα, θα πρέπει να το αποδεχθεί η τρόικα με δεδομένο ότι το είχε απορρίψει στο παρελθόν.

Η τρίτη «δεξαμενή» για την εφεδρεία είναι το πλεονάζον προσωπικό από τους φορείς του Δημοσίου που κλείνουν η συγχωνεύονται. Το θέμα αυτό εξελίσσεται σε «αγκάθι» για την κυβέρνηση. Ήδη, η τρόικα, με βάση και τις σχετικές δεσμεύσεις στο Μνημόνιο, ζητεί το προσωπικό αυτό να τίθεται για ένα ή δύο χρόνια (στην περίπτωση που είναι κοντά στη σύνταξη) σε καθεστώς εφεδρείας. Στόχος της κυβέρνησης είναι κα πετύχει να ενταχθεί κι αυτό το προσωπικό στις διαδικασίες της αξιολόγησης. Κι αυτό γιατί σ΄αυτούς τους οργανισμούς θεωρείται ότι υπηρετούν ικανοί και άξιοι» υπάλληλοι. Το αν θα το πετύχει όμως είναι μία άλλη ιστορία.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία Μανιτάκη - Στουρνάρα για συνταξιοδοτική ωρίμανση 
 
 
σχόλια (65)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΟΥΛΗΣ στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ | 24/08/2012 10:46
  Nα σταματήσει η κοροιδα της εφεδρείας. Πως γίνεται να υπάρχουν υπεράριθμοι στη Βουλή εκτός οργανικών θέσεων και να μην μπαίνουν στο καθεστώς εφεδρείας; Ίσως οι διαχειριζόμενοι την τύχη της Χώρας να θεωρούν ότι με την επανεκλογή των κομμάτων τους επιβραβεύτηκαν για το χάλι που έχει φτάσει η Χώρα. Πρέπει να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου όπως ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ και λοιποί ΚΑΝΤΑΦΙΔΕΣ. Η μοίρα αυτών που εξαπατούν τον λαό είναι μια και μόνη η κρεμάλα. Α ναι και ο ΧΙΤΛΕΡ με εκλογές είχε εκλεγεί.
  harloum
  απάντηση22
   
   
  Ανάποδη λύση | 24/08/2012 10:17
  Να μην απολυθεί κανείς στο δημόσιο ούτε εφεδρεία ούτε τίποτα. Να απολυθούν άμεσα 150.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι και για τρία χρόνια να παίρνουν το 65-70% των αποδοχών τους. Τα λεφτά αυτά να εξοικονούνται με περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Συμφωνείτε;
  Θεόδωρος Ζαρέτος
  απάντηση64
   
   
  διαίρει και βασίλευε | 24/08/2012 01:08
  το 90% των σχολίων είναι γιατί εγώ και όχι ο δίπλα. συνεχίστε έτσι και θα είστε κι εσύ και ο δίπλα
  ο βασιλεύς
  απάντηση66
   
   
  αξιολόγηση | 24/08/2012 00:52
  Εάν γίνει αξιολόγηση με βάση την προϋπηρεσία θα είναι άδικο και ανήθικο.. Είναι γνωστό ότι όσο μεγαλύτερη προϋπηρεσία έχει κάποιος στο Δημόσιο τόσο περισσότερο κοπροσκυλιάζει.. Απευθύνομαι στην Τρόικα.
  Προς Τρόικα
  απάντηση62
   
   
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ | 23/08/2012 22:44
  Υπάρχουν χιλιαδες διαφορετικά πόστα στο Δημόσιο που στο καθένα δουλεύουν εξειδικευμένα κάποιοι υπάλληλοι επί δεκαετίες.Θα εξεταστεί ο κάθε υπάλληλος για το συγκεκριμένο πόστο στο οποίο δουλεύει τόσα χρόνια ή θα τον εξετάσουν σε άσχετα θέματα που ο άνθρωπος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ στην ζωή του;Μάλλον το δεύτερο.
  MCA
  απάντηση101
   
   
   
  Ας το πάρουμε από την αρχή | 23/08/2012 16:55
  Στην εταιρεία που δουλεύω το 2000 είμασταν 1000 άτομα προσωπικό και τώρα είμαστε 197, όλοι οι άλλοι είτε απολύθηκαν, είτε παραιτήθηκαν. Όλοι είχαν εξαιρετικά προσόντα και τυπικά και κυρίως ουσιαστικά. Καθημερινά αποδείκνυαν την ικανότητα τους να κάνουν την δουλειά για την οποία πληρωνόταν. Και όμως απολύθηκαν. Ξέρετε γιατί, γιατί πολύ απλά μειώθηκαν οι δουλειές και το μαγαζί έμπαινε μέσα. Ε, το ίδιο τώρα συμβαίνει και με το δημόσιο, δεν υπάρχουν πλέον λεφτά (δανεικά ή φόροι), για να πληρώνονται όλοι. Μοιραία κάποιοι θα φύγουν για να συνεχίσουν κάποιοι άλλοι, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Όσο καθυστερεί η συνειδητοποίηση της, τόσο περισσότεροι και τόσο χειρότερα θα θιγούν στο τέλος.
  cement
  απάντηση307
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! | 23/08/2012 16:43
  Ο Δημόσιος τομέας δουλεύει με 2 στους 10 υπαλλήλους, οι 8 είναι βυσματάκια και σου λένε δε ξέρω ή δε γίνεται κι αράζουν και το λένε μαγκιά! Ο ιδιωτικός τομέας δουλευει πάλι με 2 στους 10 έντιμα και παραγωγικά, οι 8 δεν πληρώνουν ΦΠΑ, έχουν ανασφάλιστους, ελληνοποιούν προιόντα, ψάχνουν την καλή και τη μαύρη αγορά. Το 80% του πληθυσμού έχει στόχο του να κοροιδεύει και να ξεγελάει τους άλλους. Αυτοί είμαστε! Τα φακελάκια σε γιατρούς, εφοριακούς, πολεοδομία εμείς δεν τα ανταλλάσουν μεταξύ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάποιοι εργολάβοι και μηχανικοί κι επιχειρηματίες με αρκετό μάυρο χρήμα τους προσεγγίζουν. Ο ιδιωτικός τομέας της χώρας δυστυχώς δεν παράγει, παρέχει υπηρεσίες, όπως κι ο δημόσιος
  X.K.
  απάντηση382
   
   
  οι αγιοι... | 23/08/2012 16:24
  πολλοί απο αυτούςπου εκφράζονται με τόσο μένος για τους ΔΥ είναι κλασσικοί φοροφυγάδες, που αν γίνει έλεγχος πόθεν έσχες καταθέσεων και περουσιακών στοιχείων τα τελευταία 10 χρόνια, τα εσοδα που θα προκύψουν απο τα πρόστιμα και τις κατασχέσεις, θα ακυρώσουν την ανάγκη ολου του πακέτου των νέων μέτρων!
  trc
  απάντηση308
   
   
  21ος αιώνας | 23/08/2012 16:01
  Αλλού στέλνουν διαστημόπλοια στον Άρη και στην Ελλάδα πλήρωνουμε ΔΥ για να συμπληρώνουν το πρωτόκολλο.
  Το πάρτυ τέλειωσε
  απάντηση239
   
   
   
  Ενας εργαζομενος σε νοσοκομειο | 23/08/2012 15:03
  Απ΄οτι βλεπω στα σχολια, δουλευει πολυ καλά ο κοινωνικός αυτοματισμός. Οπως σκεφτεστε σε λιγο θα βγειτε και σε ανταρτικο κατα των ΔΥ. Πρωτος εγω προκαλω να κλεισουν τα νοσοκομεια ΟΛΑ και να γινουν ιδιωτικά. Εκει θελω να σας δω να σερνεστε σα σκουληκια και να παρακαλατε για τη ζωουλα σας. Αει σιχτηρ γελοια ανθρωπακια.
  ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ
  απάντηση2621
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Φτάνει πια... | 23/08/2012 13:16
  Όχι δεν δέχομαι κανέναν τύπο εξετάσεων για να κρίνουν αν είμαι άξια.. Είμαι ΠΕ με δύο πτυχία και μεταπτυχιακά και έχω δώσει πολλές φορές εξετάσεις στη ζωή μου..Φτάνει πια!!! Εξετάσεις να δώσουν όλοι οι πρώην συμμαθητές μου ΔΕ που έβγαλαν το λύκειο αντιγράφοντας από εμένα και στα ...θρησκευτικά και όταν εγώ σπούδαζα τους βρήκα διορισμένους σε Δεκο και Εφορίες από τα 18 τους..Φτάνει πια...
  Φτάνει πια...
  απάντηση5018
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! | 23/08/2012 12:43
  ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣΤΙΠΟΤΑ! Απλά, όσο μπορεί κανείς ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, ΝΑ μην πληρώνει χαράτσια και εισφορές κ.λ.π! Στην τελική γιατί να μήν τα τρώμε εμείς και να τα τρώει ο κουβελορεμπούσης και ο μανιτάκης; ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ κόμματα που είναι συνέταιροι των κρατικών κόπρων; Για μάγγες θεωρούν τον εαυτό τους οι κοπρίτες;
  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΛΛΟ Δ.Υ
  απάντηση522
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ιδιωτικοί υπάλληλοι vsΔημοσίων Υπαλλήλων | 23/08/2012 11:31
  Είμαι Δ.Υ. , συνταξιούχος πλέον.Κατανοώ όλες τις ενστάσεις για τη μονιμότητα των Δ.υ . έναντι της ανασφάλειας και της ανεργ'ιας των ιδιωτικών υπαλλήλων. Έχετε σκεφτεί όμως , ότι ένας σημαντικός αριθμός ανέργων του ιδιωτικού τομέα έχει μια μάνα , ένα πατέρα ή έστω ένα μέλος της οικογένειάς του στο Δημόσιο , που βοηθάει με το σταθερό μισθό του δημοσίου αυτούς τους ανθρώπους να μην εξαθλιωθούν τελείως ; Και σας το λέω εγώ, που έχω βιώσει τον εφιάλτη της ανεργίας στο σπίτι μου , δύο φορές με την κόρη μου και μία με τον σύζυγό μου και τους βοήθησε αυτός ο μισθός του Δημοσίου. Δηλαδή πρέπει να απολυθούμε και εμείς και να εξαθλιωθούμε όσο το δυνατό περισσότεροι; Σκεφτείτε και αυτή την παράμετρο
  Ολυμπία Μπέη Φουσκαρή
  απάντηση3425
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  κατ ευθειαν απολυση στους ΔΥ χωρις νομιμες διαδικασιες (ατομικος φακελλος)και επιορκους. | 23/08/2012 08:52
  τους υπαλληλους πανεπιστημιακης εκπαιδευσης θα περασετε απο τεστ δεξιοτητων που στην πλειονοτητα τους εχουν βεβαιωμενα προσοντα και το μεγαλυτερο ποσοστο εχει διελθει στο δημοσιο μεσω διαγωνισμων και διαδικασιων ΑΣΕΠ, που σημαινει οτι ειναι επιλεκτο. τους ΔΕ που υπηρετουν στο δημοσιο χρησιμοποιωντας παντα τροπους αθεμιτους για να ανερχονται και μαλιστα σε καποιες περιπτωσεις προκρινονται αναμεσα σε υπαλληλους ΠΕ , ΤΕ (με κριση) για θεσεις προισταμενων χωρις ναχουν περασει απο κριση υπηρεσιακου συμβουλιου και βεβαια τα απαιτουμενα προσοντα για να σταθουν επαξια στην θεση ευθυνης που καταλαμβανουν.γι αυτο οι υπηρεσιες του δημοσιου εχουν απαξιωθει στο μεγιστο.οι δε ατομικοι φακελλοι τους α
  υβοννη
  απάντηση4313
   
   
  Για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. | 23/08/2012 08:49
  Συμφωνώ ότι δημόσιος τομέας έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την κατάντια της χώρας. Τι γίνεται όμως με τα 28 δις φοροδιαφυγή (σύμφωνα με επίσημες μελέτες οίκων του εξωτερικού) από ελεύθερους επαγγελματίες κάθε χρόνο?? Υποτίθεται (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) ότι αυτοί στηρίζουν την Ελληνική οικονομία και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. (Δημόσιος υπάλληλος ΠΕ διορισμένος με ΑΣΕΠ με πρότερη πολυετή πείρα στον ιδιωτικό τομέα).
  Άλλος ένας αμόρφωτος τεμπέλης του δημοσίου.
  απάντηση4015
   
   
  Συγγνώμη κιόλας... | 22/08/2012 23:23
  "Από την άλλη πλευρά, οι υπάλληλοι οι οποίοι αξιολογούνται αρνητικά, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τα πειθαρχικά τους παραπτώματά τους, θα απολύονται ή θα τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρονικό διάστημα με την καταβολή του 60% του μισθού τους". Γιατί κάποιος ο οποίος έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα να πληρώνεται; Που αλλού γίνεται αυτά;
  Δεν είμαστε σοβαροί!
  απάντηση524
   
   
  Κλείστε τους άχρηστους οργανισμούς. | 22/08/2012 23:15
  Έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον πριν τρία χρόνια. Κλείστε επιτέλους τους χιλιάδες ζημιογόνους και άχρηστους οργανισμούς (π.χ. δημοτικές επιχειρήσεις, άχρηστοι φορείς, κλπ) κι απελευθερώστε τον ανταγωνισμό. Η παράταση της λειτουργίας των χιλιάδων άχρηστων φορέων (και η αναγκη της χρηματοδότησής τους) οδήγησε στην τρομακτική αύξηση των φόρων, στην κατάρρευση της ιδιωτικής οικονομίας και (συνεπώς) στις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Για να δοθεί το καλό παράδειγμα, καταργείστε άμεσα τα (διεθνώς ανήκουστα) προνόμια της Βουλής μας, όχι ειδικούς σύμβουλους, όχι συνεργάτες βουλευτών, όχι ειδικές αμοιβές (πουθενά) για συμμετοχή σε Επιτροπές. Μα θέλει τόσο πολύ μυαλό;
  Κατά της σπατάλης και διαφθοράς
  απάντηση404
   
   
  Απολύσεις Δ.Υ. τώρα! Χθες! | 22/08/2012 21:22
  Δυστυχώς η Δημάρ αναλίσκεται στην προστασία των ΔΕΚΟ και του στενότερου Δημοσίου, αντί να βοηθά στις μεταρρυθμίσεις. Δεν πάμε καλά! ΟΥΤΕ τους επίορκους δεν μπορούν/θέλουν να απολύσουν! Αίσχος ρε Κουβέλη! Να ξέρεις, οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα σε φτύνουν.
  no justice - no peace
  απάντηση3917
   
   
   
  Γελοίος και προκλητικός ο Κουβέλης | 22/08/2012 21:19
  Γιατί να μην μπουν σε εφεδρεία οι επίορκοι υπάλληλοι και όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα; Γιατί προστατεύετε π.χ. εκπαιδευτικούς που επειδή επικαλούνται ψυχολογικών προβλημάτων δεν μπαίνουν στις τάξεις εις βάρος της κοινωνίας και των συναδέλφων τους; Ακόμη και όσοι μπήκαν τα τελευταία χρόνια χωρίς ΑΣΕΠ θα έπρεπε να αξιολογηθούν και όσοι δεν προσφέρουν να φύγουν. Αυτό θα ήταν ένα δείγμα προς όλη την κοινωνία πως θέλετε να επιβάλλεται την αξιοκρατία και την δικαιοσύνη. Και μετά θα έρθετε και θα πείτε ότι η τρόικα μας επέβαλε ξανά μειώσεις σε μισθούς και περικοπή έστω και των φιλοδωρημάτων που δίνονται για 13 και 14 μισθό; Γιατί κύριοι πολιτικοί; Επειδή δεν πιστεύω πια στην άγνοια και στην ανικανότητα σας κατηγορώ για δόλο και προστασία των απατεώνων και των κομματόσκυλων
  Σιμος
  απάντηση4411
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων