από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Απολύσεις και νέες μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

Η νέα εργασιακή εφεδρεία, το πλεονάζον προσωπικό οι μειώσεις και οι δεσμεύσεις του Μνημονίου.
Απολύσεις και νέες μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων
Σε νέες μειώσεις μισθών και σε απολύσεις υπαλλήλων οδηγούν τα νέα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Οι απολύσεις και η περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων έχουν επανέλθει στην ημερήσια διάταξη παρότι τα θέματα αυτά προκαλούν ήδη έντονες αναταράξεις στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης.

Το οικονομικό επιτελείο, μπροστά στο πακέτο των περικοπών 11,5 δισ. ευρώ και υπό την πίεση της τρόικας, επανέφερε στο προσκήνιο την εφεδρεία για 35.000 ως 40.000 δημοσίους υπαλλήλους, το άμεσο κλείσιμο περίπου 250 φορέων του Δημοσίου που με βάση ακόμη και την ισχύουσα νομοθεσία οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και τις περαιτέρω οριζόντιες μειώσεις των αποδοχών στις οποίες οδηγεί έτσι κι αλλιώς η εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου.

Τα θέματα αυτά, που απειλούν εκτός των άλλων και τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ήδη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αντώνη Μανιτάκη τον οποίο ο ίδιος υπέδειξε για τη θέση του υπουργού Διοικητικής μεταρρύθμισης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο καθ΄ ύλιν αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισηςο οποίος, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του Το Βήμα», έχει διαμηνύσει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν προτίθεται να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση για την εργασιακή εφεδρεία, επικαλούμενος μάλιστα και την προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων.

Ο κ. Μανιτάκης εκτιμά ότι η «τύχη» των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν θα πρέπει να κριθεί μετά την ολοκλήρωση της αντικειμενικής και αξιοκρατικής αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών καθώς και του προσωπικού του.

Η διαδικασία αυτή σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2013, γεγονός που ερμηνεύεται ότι παρέχει επαρκή χρόνο ώστε να προκριθεί η πλέον συμφέρουσα επιλογή και να επανεξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής αναθεώρησης των δεσμεύσεων του Μνημονίου.

Ταυτόχρονα, ο συνταγματολόγος κ. Μανιτάκης επικαλείται και τις συνταγματικές εγγυήσεις οι οποίες παραβιάζονται με την εφεδρεία κυρίως όσον αφορά το τακτικό προσωπικό του δημόσιου τομέα.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, παρά ταύτα, όπως προκύπτει και από σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Στουρνάρα μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, εμμένει στην εργασιακή εφεδρεία αν και διαβεβαιώνει ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την εφεδρεία που εφαρμόσθηκε στο παρελθόν και κατά κοινή ομολογία απέτυχε.

Τα περιθώρια ελιγμών ωστόσο για την εφαρμογή ακόμη και μίας «λάϊτ εκδοχής» της εφεδρεία στην πράξη στενεύουν δραματικά για την κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να παρακάμψει τις ενστάσεις της τρόικας και κυρίως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του Μνημονίου.

Το Μνημόνιο είναι απολύτως σαφές για το πλεονάζον προσωπικό από το κλείσιμο ή τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου. «15.000 χιλιάδες άτομα πλεονάζοντος προσωπικού μετατίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας εντός του 2012 σε σχέση με τον προσδιορισμό φορέων ή μονάδων που κλείνουν ή ελαττώνονται σε μέγεθος», αναφέρεαι. «Στο προσωπικό που βρίσκεται σε εργασιακή εφεδρεία καταβάλλεται ποσοστό 60% των βασικών τους αποδοχών (εξαιρουμένων των υπερωριών και άλλων επιπλέον αποδοχών) για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 12 μηνών, μετά το οποίο απομακρύνονται. Αυτή η χρονική περίοδος των 12 μηνών μπορεί να παραταθεί μέχρι τους 24 μήνες για το προσωπικό το οποίο είναι κοντά στη συνταξιοδότηση. Οι πληρωμές στο προσωπικό καθ'όν χρόνον ευρίσκεται υπό καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θεωρούνται τμήμα των πληρωμών της αποζημιώσεώς τους».

Η κυβέρνηση, μ΄ άλλα λόγια, μπορεί μόνον να παρατείνει για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων το χρόνο της εφεδρείας, ενώ το σενάριο για την καταβολή του 65% ή και του 70% των αποδοχών μάλλον εγκαταλείπεται. Μειώνονται σημαντικά, από την άλλη πλευρά, και τα περιθώρια για τη χορήγηση κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους έτσι ώστε να εγκαταλείψουν πρόωρα το Δημόσιο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα κληθεί εντός του μηνός Αυγούστου να αντιμετωπίσει ένα ακόμη κεφαλαιώδες ζήτημα που έχει σχέση με την «τύχη» του πλεονάζοντος προσωπικού των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του Δημοσίου.

Ηδη, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανούσος Βολουδάκης, αξιολογούνται από τις υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τα εποπτεύοντα υπουργεία, περισσότεροι από χίλιοι φορείς που θα πρέπει να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. Στόχος του υπουργείου είναι το πλεονάζον προσωπικό αυτών των φορέων να απορροφηθεί μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι θα καταργηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση την οποία είχε αποδεχθεί στο παρελθόν ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας και σύμφωνα με την οποία το προσωπικό αυτό, κυρίως των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμίας Εκπαίδευσης, τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή απολύεται. Η ρύθμιση αυτή μάλιστα προβλέπει ότι αν δεν απολυθεί ή δεν τεθεί σε εφεδρεία το προσωπικό του φορέα που καταργείται ή συγχωνεύεται τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να τεθεί σε εφεδρεία ή να απολυθεί ισάριθμο προσωπικό του φορέα υποδοχής. Το ερώτημα, λοιπόν, που ανακύπτει είναι: η κυβέρνηση θα καταργήσει αυτή τη ρύθμιση που υπαγορεύθηκε στην πράξη από την τρόικα;

Από την άλλη πλευρά, παρά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη ότι η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα δεν μπορεί να προχωρήσει με απολύσεις και με μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, υποάρχει ρητή δέσμευση να ληφθού άμεσα μέτρα τα οποία οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Έτσι, εκτός από τα τη μείωση των αποδοχών των αμειβομένων μέσω των ειδικών μισθολογίων και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, θα πρέπει να προχωρήσει και σε μία συνολική εκτίμηση του νέου μισθολογίου στο σύνολο του δημόσιου τομέα. «Αυτή η εκτίμηση», αναφέρεται στο Μηνημόνιο, «επικεντρώνεται στις μισθολογικές ωριμάνσεις οι οποίες ενσωματώνονται στο νέο μηχανισμό προαγωγών. Εάν η εκτίμηση αποκαλύπτει οποιαδήποτε υπερβολική μισθολογική ωρίμανση στις αποδοχές, οι κανόνες προαγωγής αναπροσαρμόζονται προ του τέλους του 2012. Ουδεμία προαγωγή λαμβάνει χώρα προ της εκτιμήσεως και της αναπροσαρμογής των
κανόνων προαγωγής». Η κυβέρνηση, μ΄ άλλα λόγια, καλείται να βάλει μαχαίρι ακόμη και στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων στην περίπτωση που αυτές συνεπάγονται διόγκωση των μισθολογικών δαπανών.

Περί εφεδρείας στην Παιδεία


Στο θέμα της εφεδρείας και της επέκτασης της στην παιδεία και τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε σήμερα και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, ό,τι ισχύσει για τον δημόσιο τομέα, θα ισχύσει και για την εκπαίδευση, με την δική μας όμως κατηγορηματική τοποθέτηση, ότι αυτή τη στιγμή ξεκινάνε τα σχολεία. Τα σχολεία δεν μπορούν στη μέση της χρονιάς, να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη στελέχωσή τους».Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (64)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Κι η Ανθρωποφαγία καλά κρατεί | 23/08/2012 17:53
  Αυτή τη στιγμή, ένας δ.υ. θρέφει δύο οικογένειες ανέργων. Το 2011 παρακρατήθηκαν από το μισθό του 500Ε για τη περιβόητη "αλληλεγγύη". Η εφορία του παρακρατεί ΞΑΝΑ για το 2011, άλλα 500Ε για το ίδιο λόγο. Διπλάσια από όποιο άλλο εργαζόμενο. Χαλάλι γιατί παρόλα όσα διαβάζω, εχθρός δεν είναι ο λαός αλλά όσοι τεχνηέντως μας χωρίζουν. Θυμώνω μόνο με όσους μιλάνε για την αποφυγή μιας πτώχευσης που οι ίδιοι στην ουσία έχουν προκαλέσει κι ενώ οι υπόλοιποι σκόπιμα ξεχνάμε, προσβλέποντας σε στάσεις ζωής τύπου "Ύδρας". Λυπάμαι που τόσο εύκολα τελικά επιδιδόμαστε στην ανθρωποφαγία. Με αρρωσταίνει τόση μισαλοδοξία.
  Μία ακόμα "χαραμοφάης"
  απάντηση11
   
   
  καλο!! | 23/08/2012 14:28
  http://greekcynic.blogspot.gr/2012/07/blog-post_04.html
  Ανώνυμος / η
  απάντηση10
   
   
  υγειεις και αρρωστοι | 23/08/2012 12:53
  Βλεπω τα πιονια στον γκρινιαρη κινουνται μια χαρα.Και σημερα οι παικτες που τα κινανε θα ειναι χαρουμενοι και πιο δυνατοι.Συνχαρητηρια Ελληνες.Φαγωθειτε μεταξυ σας.Δωστε τους χαρα και ηδονη.Ζητω ο μπομπολας και ο αλαφουζος.Ζητω ο υγιεστατος ιδιωτικος τομεας και το αρρωστο δημοσιο.
  Νικος
  απάντηση62
   
   
   
  Προς το παρόν... | 22/08/2012 19:26
  ..έχουμε 1,500,000 άνεργους συνανθρώπους μας, του Ιδιωτικού Τομέα και μηδέν (0) άνεργους από το Δημόσιο. Η ειρωνεία είναι ότι τα υποζύγια του ιδιωτικού τομέα θρέφουν τα θρεφτάρια του Δημόσιου Τομέα.
  Κοσμάς
  απάντηση114
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  προς σχολιαστη- στρια που συγκρινει την υπαρκτηαναγκη μειωσης του δημ. τομεα με τη γενοκτονια | 22/08/2012 18:23
  το σχολιο ειναι μακραν οτι χειροτερο εχω δει, μακραν..συγχυση, ημιμαθεια, μεγαλοιδεατισμος(σιγα και ποιοι ασχολουνται, κοιμουνται κ ξυπνουν με τη σκεψη να σας μαζεψουν) Ντροπη να συγκρινεις τετοια πραγματα, δλδ οποιος υποστηριζει την αναγκη μειωσης του δημοσιου τομεα που μεχρι το 2009 ξοδευε κοντα τα διπλασια απο οτι εισεπρατε κ πνιγει την υγιη επιχειρηματικοτητα, εστω τη λιγη, με υπερογκους φορους, γραφειοκρατια, λαδωματα και μας δινει κακες υπηρεσιες, ειναι ναζι??!!! δε ξερω τι να πω ειλικρινως, υπαρχουν τοσοι ανθρωποι που υπερασπιζονατι το πιο σαπιο κομματι της μεταπολιτευσης?Τωρα οσον αφορα τους ιδιωτικους καθαρα αν πεσει το κοστος δημ,δλδ οι φοροι κ αυξηθ η παραγωγικοτητα,μισθοι θ αυξηθ
  Ανώνυμος / η
  απάντηση71
   
   
   
  Δεν υπάρχουν δουλειές εάν είσαι έλληνας σήμερα | 22/08/2012 15:15
  Εάν κάνατε το λάθος και γεννηθηκατε στο Ελλαδισταν θα πρέπει να συνειδητοποιησετε ότι δεν υπάρχουν δουλειές και συντάξεις στο μέλλον για εσάς. 1,5 εκατομμύρια άνεργοι σε αυτόν τον τόπο και ακομη και ημικρατικες εταιρίες όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια προσλαμβάνουν Πακιστανους και Αλβανούς. Μας κλεβουν τις δουλειές ακομη και απο το Ελ. Δημόσιο δηλαδη. Επίσης ένας αλλοδαπός με 1 έτος ασφάλισης στην Ελλάδα μπορεί να πάρει κανονικοτατα σύνταξη με μηδενικές εισφορές. Το ελληνικό κράτος δηλαδή επιδοτεί με τους φόρους μας, τους συνταξιούχους τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ). Αυτά δεν γίνονται πουθενά αλλού στον κόσμο. Θα καταντήσουμε υπηρέτες των Πακιστανών. Πρέπει να ψηφίσουμε ΧΑ για να γίνει κάτι επιτέλους;
  Αγανακτισμένος πολίτης
  απάντηση1610
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  @ πόσο θα χαρώ όταν θα ρθει η σειρά των ιδιωτικών.. | 22/08/2012 13:56
  @ πόσο θα χαρώ όταν θα ρθει η σειρά των ιδιωτικών.. Σε ποιον πλανήτη κατοικείς ?? Κάθε μέρα 1000 ιδιωτικοί υπάλληλοι χάνουν τη δουλειά του !!!!!! Μήπως εσύ δουλεύεις στη δουλειά του μπαμπάκα και δεν κινδυνεύεις ?? Μήπως είσαι τεμπελόσκυλο δ.υ. ?? Μήπως είσαι λίγο μπεεεεεεεεεεεεε !!!!
  HOUSTON WE HAVE LIFTOFF !!!
  απάντηση1312
   
   
  ε ε ερχεται | 22/08/2012 13:20
  ερχεται πιο γρηγορα!ο αλεξης ο συριζα.θα τους ξαναπροσλαβει ολους.και θα κλησει τα μαγαζακια της φοροδιαφυγης,αφου θα κυνηγησει τους επιχειρηματιες
  s.t.
  απάντηση108
   
   
   
  τότε όλα θα είναι ιδιωτικά | 22/08/2012 13:12
  Παρένθεση: Από λειτουργός έγινα υπάλληλος για να σωθεί η Ελλάδα. Όμως τούτο έχω να πω μονάχα σε όσους λένε να μειωθεί το Δημόσιο. Τότε η εκπαίδευση, η υγεία, το νερό, το ρεύμα, η ένέργεια, οι πόροι, οι δρόμοι, ΟΛΑ θα είναι ιδιωτικά. Και επειδή το έχω ζήσει αυτό στις ΗΠΑ δεν το θέλω αυτό-έτσι απλά. Γιατί πρόκειται για ένα απάνθρωπο σύστημα, ένα εξευτελιστικό σύστημα που στερεί από τους πολίτες ΟΛΑ τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (π.χ. ασφάλεια στην εργασία, υγεία, εκπαίδευση κ.ο.κ.). Το κοινωνικό κράτος είναι ο στόχος των μέτρων όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα αλλά σε όλη τη ΝΕυρώπη από Γαλλία και κάτω.
  παράνομα φορολογούμενη τέως ΔΛ και νυν ΔΥ
  απάντηση1914
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ουστ! | 22/08/2012 13:02
  Μικρόνοα και κακεντρεχή υποκείμενα για τους κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις και ομίλους πότε θα γίνει σχετική αναφορά; Α! περιμένετε πάλι να τα πάρουν από τους ήδη εξαθλιωμένους μισθωτούς και συνταξιούχους για να τα χαρίσουν ,όπως έμαθαν να κάνουν, στους παλιόγυφτους τραπεζίτες,κεφαλαιούχους κτλ για να τα φυγαδεύσουν στο εξωτερικό,όπως ξέρουν να κάνουν. Οικογενειάρχες είναι όλοι τους με υποχρεώσεις,δάνεια και σκοτούρες. Τώρα αν ήταν πιο καταφερτζήδες από εσάς μπράβο τους και μαγκιά τους. Όταν έβρεχε εσείς που ήσασταν χαϊβάνια;
  χα
  απάντηση88
   
   
   
  665.000 dhmosioi | 22/08/2012 12:46
  665.000 δημοσιοι υπαλ.ειναι πολλοι;10 εκατομυρια οι χωρα με τοσα νησια...καθε νησι με τις υπηρεσιες του.. τι να κανουμε να τα ιδιωτικοποιησουμε;θελω μια απαντηση για να μην σας αξιολογησω αρνητικα...ειναι καποιος απο σας που γραφεται εδω κατα του δημοσιου,που αν του δινανε μια θεση αυριο το πρωι θα ελεγε οχι;
  a.a
  απάντηση1023
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  δημοσιος υπαλ. | 22/08/2012 12:39
  ο δημοσιος υπαλ.δουλευει για το δημοσιο συμφερον, η οταν φορα το εθνοσημοτο εθνικο συμφερον,για οποιον γνωριζει τη διαφορα... και φυσικα για τη τσεπη του,την επιβιωση.ο ιδιωτικος υπαλ.δουλευει για το κερδος του αφεντικου επιχειρηματια,με οτι αυτο σημαινει..και φυσικα την επιβιωση,το μεροκαματο.ειναι απλα τα πραγματα.πανω απο ολα λοιπον το κρατος,η χωρα το εθνος!ας αφησουμε τους επιχειρηματιες και τα τσιρακια τους....
  stelios
  απάντηση518
   
   
  Άλλο οικονομικό μοντέλο-λιγότερο κράτος αλλιώς τελειώσαμε | 22/08/2012 12:11
  Είμαστε δυόμιση χρόνια σε μνημόνιο, πέντε χρόνια (από το 2008) σε ύφεση(και μάλιστα μεγάλη του 7%) οδηγούμαστε με μαθημετική ακρίβεια σε χρεωκοπία και δραχμή (αυτό προβλέπουν όλοι στο εξωτερικό) και η πολιτική μας τάξη συζητά και ξανασυζητά (αλλά αποφεύγει να αποφασίσει) πως θα εφαρμόσει την απαιτούμενη μείωση προσωπικού στο Δημόσιο. Γιατί; μα απλά διότι δεν θέλουν να την εφαρμόσουν. Συμφωνώ με το σχόλιο του τώρα ειναι αργά....Έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί από το 2010 και σήμερα αρκετά πράγματα θα ήταν καλύτερα και ο μέσος πολίτης δεν θα είχε υποστεί τη μεγαλύτερη και πιο άδικη φορο-καταιγίδα σε δημοκρατική χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται άλλο οικονομικό μοντέλο με μικρότερο κράτος.
  Κωνσταντίνος Γ.Π.
  απάντηση3310
   
   
  Αξιολόγηση | 22/08/2012 12:05
  Τα φροντιστήρια που έχουν ξεφυτρώσει εδώ και καιρό τα προσέξατε? Κάποιοι θα βγάλουν πολλά λεφτά με εκπέδευση εξ. αποστάσεως για το ΤΕΣΤ αξιολογησης....... Δουλευόμαστε νομίζω........η Κυβέρνηση τους σιγοντάρει.... Παίζουν μαζί μας ....... Ούτε συζητάμε για τις Αγιες Τράπεζες......τους κλέφτες διοικητές των ΔΕΚΟ......... Ο τύπος μας παίζει εξερετικά !!!!! Και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα 290 €....... Όλα καλά....... Υ.Γ. ΤΟΥΣ ΑΣΕΠΙΤΕΣ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!
  Μαρω
  απάντηση198
   
   
  ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ | 22/08/2012 11:05
  Καιρός ήτανε!!! Σιγά σιγά να φεύγουν οι 'άχρηστοι!!!
  ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
  απάντηση3835
   
   
  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ | 22/08/2012 10:14
  Που ακριβώς τις είδατε ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΠΡΩΝ; Εδώ μια ψευτοεφεδρεία πάνε να κάνουν (ΑΝΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 200.000 ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ) Και το πασόκ -που τη ψήφισε κιόλας- ΚΑΙ Η ΡΗΜΑΔ Του κουβελορεμπούση αρνούνται! Και εντάξει αυτά τα αποκόμματα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκλογική τους πελατεία, και όλοι οι υπόλοιποι έλληνες να πάνε να πεθάνουν, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
  Π.Ζ
  απάντηση3835
   
   
  ... | 22/08/2012 10:08
  Υποθέτω πως οι όποιες μειώσεις μισθών θα γίνουν αφού πρώτα εφαρμοσθεί σε όλους (και στους 200.000 ευνοημένους) το ενιαίο μισθολόγιο. Και φυσικά θα αφορούν ΜΟΝΟ όσους βρίσκονται κοντά στο διχίλιαρο και ΚΑΘΟΛΟΥ όσους είναι κοντά στο χιλιάρικο.
  Σ.Β.
  απάντηση179
   
   
   
  Τώρα είναι αργά... | 22/08/2012 09:42
  Εάν είχαν μειώσει το κράτος κατά ένα 10-15%, πριν το 2010, όταν δηλαδή υπήρχε ακόμη χρόνος, τα οφέλη για την χώρα θα ήταν πολλαπλάσια . Μεγάλο μέρος των άδικων, οριζόντιων μέτρων θα είχε αποφευχθεί. Η εγχώρια αγορά δεν θα είχε καταβυθιστεί και πιθανά ένα σημαντικό μέρος των απολυμένων Δ.Υ. να είχαν απορροφηθεί από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ η χώρα θα εξέπεμπε το σωστό μήνυμα στην Ευρώπη και στις κ..αγορές και κυρίως θα έβρισκε μεγαλύτερη στήριξη από τους πολίτες με ότι αυτό σημαίνει για την προώθηση των υπολοίπων μεταρυθμίσεων. Τώρα εδώ που βρισκόμαστε, είναι πια αργά. Κανείς δεν πείθεται και οι αγορές μαζί με την Ευρώπη ζητούν από την Ελλάδα μόνο "αίμα" στο τέταρτο κατά σειρά έτος ύφεσης.
  max
  απάντηση269
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Απολύσεις στο δημόσιο...???? | 22/08/2012 09:11
  Από την τελευταία φορά που το άκουσα αυτό, περίπου 500.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν χάσει τις δουλειές τους... Για τους υπόλοιπους, φαίνεται ότι έρχεται η σειρά τους κάπου τώρα...
  Δυστυχώς, όπου γης και πατρίς γίναμε...
  απάντηση3715
   
-