Ακαρπες παραμένουν μέχρι στιγμή οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων κακοποιών οι οποίοι έκαναν ένοπλη ληστεία με έναν νεκρό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Alpha Bank στο κέντρο της Νάουσας στην Πάρο.

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. λίγο μετά τις 8 το πρωί τρεις από τους τέσσερις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με καπέλα και γυαλιά ηλίου, εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, ενώ ο τέταρτος συνεργός τους παρέμεινε εξωτερικά ως «τσιλιαδόρος».

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης ταξί, ο οποίος αντελήφθη τους τέσσερις δράστες της ληστείας κατά τη διαφυγή τους, επιχείρησε να τους εμποδίσει και τότε ένας εκ των ληστών τον πυροβόλησε στο κεφάλι τουλάχιστον δύο φορές. Ο θάνατος του άτυχου ταξιτζή ήταν ακαριαίος.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι εκτός από τον οδηγό του ταξί και άλλοι διερχόμενοι κάτοικοι του νησιού επιχείρησαν να σταματήσουν τους δράστες, χωρίς όμως επιτυχία.

Τελικά οι ληστές, με λεία 60.000 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο εντόπισαν καμένο οι αστυνομικοί σε ένα λιμανάκι της Νάουσας, στη περιοχή Αμπελάς, ακριβώς απέναντι από τη Νάξο. Στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη τους.

Στις έρευνες συνδράμουν και τρία σκάφη του Λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάρου και Νάξου καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να έφυγαν από το νησί με ταχύπλοο. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να άφησαν στο συγκεκριμένο σημείο κάποιο άλλο όχημα με το οποίο διέφυγαν και να έχουν βρει καταφύγιο στην Πάρο.

Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής για να συνδράμει στις έρευνες. Παράλληλα στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ έχουν ήδη διατεθεί ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και δυνάμεις – αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, άντρες της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους κτλ. – από την Αττική και από γειτονικά νησιά.

Επίσης από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητείται από πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση στην Πάρο να τηλεφωνήσουν στο 210 – 6411111 της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες της ληστείας που έγινε στις 16 Ιουλίου σε υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται στις Σπέτσες.

Τότε τρεις άντρες και μια γυναίκα κρατώντας όπλα ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.

Στη συνέχεια έχοντας ως «ασπίδα» δύο γυναίκες υπαλλήλους τράπηκαν σε φυγή και αφού τις άφησαν σε μικρή απόσταση από την τράπεζα εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτες. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε σκάφος και εξαφανίστηκαν προς τις απέναντι ακτές.

Λίγο αργότερα ιδιώτης ενημέρωσε το Λιμεναρχείο πως εντοπίστηκε ταχύπλοο να καίγεται στην παραλία Σαλάντι κοντά στο Πόρτο Χέλι. Το συγκεκριμένο σκάφος βυθίστηκε και σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών επρόκειτο για το σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους.