Ανακοίνωση με τη δική του εκδοχή σχετικά με την εισβολή περίπου 30 μελών της Χρυσής Αυγής στο πλοίο το οποίο μετέφερε από τη Σύρο τον 19χρονο Πακιστανό που κατηγορείται για την κακοποίηση της 14χρονης κοπέλας στην Πάρο και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν, θεωρητικά όπως αποδείχθηκε, ληφθεί στο λιμάνι του Πειραιά για τον σκοπό αυτόν, εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν σωστά…

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πλοίο φωνάζοντας συνθήματα, εισέβαλαν σε αυτό μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης οχημάτων και επιβατών και επιτέθηκαν εναντίον του οχήματος της αστυνομίας που επρόκειτο να μεταφέρει τον 19χρονο στο τμήμα Μεταγωγών Πειραιά, σπάζοντας μάλιστα το παρμπρίζ του οχήματος.

Το όχημα της αστυνομίας που μετέφερε τον κρατούμενο ανέπτυξε ταχύτητα και μπόρεσε τελικά να διαφύγει από το λιμάνι συνοδευόμενο από περιπολικά και δικυκλιστές της ΕΛΑΣ.

Στην ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζει:

«- H μεταγωγή του Πακιστανού συλληφθέντα πραγματοποιήθηκε την 07.08.12 από Σύρο για Πειραιά με το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR ΝΑΞΟΣ που αφίχθη την 19:45 μεταφέροντας συνολικά 724 επιβάτες, 64 ΙΧ, 10 Φ/Γ και 26 δίκυκλα.

»- Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την άφιξη του πλοίου ο συνολικός αριθμός των πολιτών στην προβλήτα θα έφθανε τους 1.000 περίπου (επιβάτες, οικείοι, παραλήπτες φορτίων κ.λ.π) κρίθηκε σκόπιμο να μην αναπτυχθούν εμφανείς ειδικές δυνάμεις.

»- Βάσει του σχεδιασμού που είχε προηγηθεί, οι ειδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε μη εμφανή σημεία πλησίον του λιμένα προκειμένου να επέμβουν μόνο εφόσον αυτό καθίστατο αναγκαίο.

»- Εντός του λιμένα υπήρχε ικανός αριθμός στελεχών Λ.Σ. πλαισιούμενος από άνδρες ασφάλειας για την επιτήρηση της περιοχής και την ασφαλή απομάκρυνση από το πλοίο του κρατούμενου.

»- Μετά την αποβίβαση του συνόλου των επιβατών και οχημάτων και ενώ είχε εισέλθει στο γκαράζ του πλοίου όχημα της αστυνομίας για την παραλαβή του κρατούμενου, εμφανίσθηκαν περίπου 70 διαδηλωτές της Χρυσής Αυγής με μηχανές, οι οποίοι κρατήθηκαν από τα στελέχη του Λ.Σ. σε ικανή απόσταση από το πλοίο, συμμορφούμενοι αρχικά με τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων.

»Όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το πλοίο παρακάμπτοντας τα Λιμενικά Όργανα, δόθηκε εντολή για την άμεση απομάκρυνση του κρατούμενου, ο οποίος ήδη είχε επιβιβασθεί σε κατάλληλο όχημα της αστυνομίας. Αυτό έγινε σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να λάβουν χώρα επεισόδια και χωρίς να προκύψει κίνδυνος για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα τόσο του κρατούμενου όσο και των πολιτών που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο».