«Ούτε εγώ, ούτε κανείς από τους Πακιστανούς που ξέρω δεν κάναμε τίποτα, γιατί ξεκίνησε το Ραμαζάνι! Οσα λένε για μας είναι ψέματα…». Αυτό φέρεται να ανέφερε σε έλληνα επιχειρηματία, στην Πάρο, λίγη ώρα μετά την εγκληματική επίθεση, ο 21χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για την άγρια κακοποίηση της 15χρονης στις 22 Ιουλίου στην περιοχή «Νέα Χρυσή Ακτή», του κυκλαδίτικου νησιού.

Το Ραμαζάνι για τους Μουσουλμάνους ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και ο νεαρός Πακιστανός δήλωνε συνέχεια -προτού αναχωρήσει άρον άρον από την Πάρο- ότι είχε αρχίσει εξαντλητική δίαιτα και ότι προσευχόταν σε καθημερινή βάση! Αρνείτο κατηγορηματικά κάθε σχέση με την επίθεση και ταυτόχρονα υπερασπιζόταν τους ομοεθνείς του ότι «δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την επίθεση λόγω της ιερότητας των ημερών…».

Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι την περίοδο που γινόταν η έρευνα των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής για την κακοποίηση της 15χρονης, γινόταν άλλη έρευνα, στο ίδιο σημείο, από αστυνομικούς της Πάρου για την άγρια επίθεση που είχε δεχθεί, στην ίδια περιοχή, από αγνώστους ο επιχειρηματίας-εργοδότης του Πακιστανού. Μάλιστα ο 21χρονος Πακιστανός κρυβόταν από όλα τα κλιμάκια των αστυνομικών εκφράζοντας τον φόβο ότι «αν συλληφθεί θα τον απελάσουν γιατί δεν έχει ταξιδιωτικά έγγραφα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κανείς από τους έλληνες επιχειρηματίες που διέμεναν στην περιοχή δεν είχαν αναφέρει, αρχικά, οτιδήποτε στους αστυνομικούς για την παρουσία στην «Χρυσή Ακτή»του 21χρονου Πακιστανού, ο οποίος όταν έβλεπε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ κατέφευγε στο υπόγειο κατάλυμά του ή εξαφανιζόταν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την ίδια ώρα φρόντιζε για τη φυγή του από το νησί με τη βοήθεια που έσπευσαν να του προσφέρουν δύο ομοεθνείς του.