Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Σύρου ο 19χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη για τον σοβαρότατο τραυματισμό 15χρονης στη περιοχή Χρυσή Ακτή στην Πάρο. Η μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τον κατηγορούμενο να φορά αλεξίσφαιρο, κουκούλα και χειροπέδες.

Ο νεαρός πακιστανός αναμένεται να φθάσει το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά και αύριο το πρωί αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές του Αυλώνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του είχε ασκήσει δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράνομη εργασία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός παραδέχθηκε τις πράξεις του κατά την απολογία του, ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και για πρώτη φορά ζήτησε συγνώμη. Η μοναδική διαφωνία που υπήρξε ήταν ως προς την ηλικία του καθώς όπως είπε γεννήθηκε το 1993 και όχι το 1991.

Εξω από το δικαστικό μέγαρο Σύρου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα τα οποία αποδοκίμασαν τον αλλοδαπό.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τον 21χρονο την τελευταία στιγμή, καθώς είχε βγάλει χαρτιά προκειμένου να επιστρέψει στο Πακιστάν.

Ο νεαρός εντοπίστηκε σε σπίτι στη Νέα Χαλκηδόνα. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και συνελήφθησαν άλλοι δύο συμπατριώτες του για παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα. Στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου έφτασε στην Ερμούπολη της Σύρου, προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι αρχικό του κίνητρο ήταν να αρπάξει το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι όταν την πλησίασε, η κοπέλα αντέδρασε και εκείνος χτύπησε το κεφάλι της στα βράχια με αποτέλεσμα να την αφήσει αναίσθητη. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, ενώ όπως είπε το κινητό τηλέφωνο της 15χρονης το πέταξε σε θάμνους.

Νωρίτερα, οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από τον νεαρό αλλοδαπό είναι ίδια με αυτά που βρέθηκαν στο σώμα και στα ρούχα της κοπέλας.

Δήλωση της συνηγόρου υπεράσπισης

Σε γραπτή δήλωση της η δικηγόρος του αλλοδαπού – η οποία διορίστηκε από την Εισαγγελία Σύρου – κυρία Αλέκα Δήμου αναφέρει τα εξής:

«Ανέλαβα την υπεράσπιση του Πακιστανού διότι με διόρισε η Ανάκριση και βέβαια η αποδοχή του διορισμού είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Κώδικα Περί Δικηγόρων.

Αρνήθηκα, όπως άλλωστε πάντα το έχω κάνει στα 35 χρόνια της δικηγορίας μου (30 στη Σύρο και 5 στην Αθήνα) να εισπράξω την αποζημίωση, που οφείλει να καταβάλει το Δημόσιο σε κάθε διοριζόμενο εξ’ επαγγέλματος συνήγορο.

Ο εντολέας μου ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μεταμέλεια και τη συντριβή του για το αδίκημα που διέπραξε, τονίζοντας επίσης ότι δεν ζητά την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού.

Όλοι και εγώ προσωπικά έχω συγκλονισθεί από το έγκλημα σε βάρος του αθώου ανήλικου θύματος. Η υπεράσπιση είναι υποχρέωση του δικηγόρου, ο οποίος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός.

Με συγκλονίζει το έγκλημα αυτό, όπως με συγκλόνισε και το έγκλημα του υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος οδηγώντας μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα, 07.30’ η ώρα το πρωί στην οδό Πατησίων, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έστειλε στην εντατική δύο παιδάκια που τα κρατούσε η δύστυχη μάνα τους και που όπως πληροφορήθηκα το ένα εκ των δύο ακόμα νοσηλεύεται.

Το ενδιαφέρον μου για κάθε αθώο θύμα είναι πάντα το ίδιο, είτε ο θύτης είναι Πακιστανός είτε Έλληνας. Δεν μπορώ να κάνω καμία διάκριση λόγω της ιδεολογίας μου, που έτσι μου επιβάλλει».