Oι Ιωνικές Γιορτές, το φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού της Νέας Σμύρνης ξεκινάει στις 30 Αυγούστου και θα διαρκέσει για ένα μήνα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης έχει αναλάβει την διοργάνωση αυτού του πολιτιστικού θεσμού, που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια και πραγματοποιείται στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.

«Εδώ και δώδεκα διοργανώνεται αυτό το φεστιβάλ και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με νέες παραστάσεις και δρώμενα. Εφέτος, έχουμε αρκετές παραστάσεις υψηλού επιπέδου από το Ηρώδειο και την Επίδαυρο καθώς και συναυλίες με γνωστούς μουσικούς. Έχουν ανάγκη οι δημότες μας από πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού αισθητικού κριτηρίου» αναφέρει ο κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών 2012 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την επέτειο των 90
χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης με ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, συναυλίες και εκθέσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Ελένη Πέττα, ο Δημήτρης Μπάσης και η Τζίνα Φωτεινοπούλου.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί παιδικές παραστάσεις, όπως «Ο ΤΖΙΜ ΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΙ και η συμμορία του Μονόφθαλμου τυφλοπόντικα» του Ευγένιου Τριβιζά και νεανικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες με τον Μιθριδάτη και τον Πάνο Μουζουράκη. Επίσης θα λάβουν μέρος μουσικοχορευτικές παραστάσεις του συλλόγου Ανεμωτισίων Λέσβου Αθήνας, της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης και της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης, Δάφνης και Αγίου Δημητρίου.

Η είσοδος στις περισσότερες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν και ελάχιστες μόνο θα έχουν συμβολική είσοδο 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου» αναφέρει η κυρία Αναστασία Ψωμιάδη υπεύθυνη επικοινωνίας Ιωνικών Γιορτών 2012.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευθούν τα εισιτήρια τους από τα εκδοτήρια μέσα στο άλσος δύο μέρες πριν την κάθε παράσταση (ώρες λειτουργίας 9- 14:30 και 17:30- 23.00).

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ