Στο Ελεγκτικό Συνέδριο βρίσκεται πια η σύμβαση του διαγωνισμού για το έργο της επέκτασης και αναβάθμισης του αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιαννάκης», έπειτα από το «πράσινο φως» υπέρ της επένδυσης, που έδωσε προ ημερών η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, κ. Στ. Καλογιάννη εγκρίθηκε ο διαγωνισμός και ανατέθηκε το έργο επέκτασης.
Το έργο περιλαμβάνει:
– την αναβάθμιση των υφισταμένων χώρων και την επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού έτσι ώστε η συνολική επιφάνεια του κτιρίου να ανέλθει σε 31.368 τ.μ. σε τέσσερα επίπεδα (από 13.325 τ.μ. σήμερα),
– την κατασκευή νέου κτιρίου Πύργου Ελέγχου (σε έξι επίπεδα),
– την κατασκευή νέου κτιρίου αμαξοστασίου, υπόστεγου χώρου και των αναγκαίων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων,
– τη διαμόρφωση νέου περιβάλλοντος χώρου του αεροσταθμού, επιφάνειας 26 στρεμμάτων.
Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανερχόταν σε 110 εκατομμύρια ευρώ και ο ανάδοχος (προσωρινός ανάδοχος είχε ανακηρυχθεί η Νέμεσις Κατασκευαστική) αναδείχθηκε με μέση έκπτωση 48 %. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.
«Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου των Χανίων είναι έργο καίριας σημασίας για την προσπελασιμότητα της Κρήτης και την τόνωση της ανάπτυξης του νησιού. Με την εκτέλεση του έργου το αεροδρόμιο των Χανίων θα αναβαθμιστεί, θα αποκτήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις και θα είναι σε θέση αφενός να καλύψει τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες και αφετέρου να υποστηρίξει την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου» δήλωσε ο κ. Καλογιάννης.