Δυο κυκλώματα που εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε φυλακές έναντι χρημάτων που έμπαιναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς εξάρθρωσαν αστυνομικοί από την Θεσσαλονίκη και την Θεσσαλία ενώ συνέδραμαν και αξιωματικοί του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του «Βήματος» για το ποσό ύψους περίπου 160.000 ευρώ το οποίο βρέθηκε κατατεθειμένο, από συγγενείς κρατουμένων, στον υπάλληλο των φυλακών Τρικάλων Π. Α, οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος εντοπίστηκε ενώ εισήγαγε στις φυλακές Τρικάλων ποσότητα ναρκωτικών και κινητά, τα οποία διοχέτευε σε κρατούμενους.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες εμφανίζουν τον σωφρονιστικό υπάλληλο να βγαίνει για καφέ στην Καρδίτσα, τον τόπο καταγωγής του, με κρατούμενους που έπαιρναν άδειες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «εγκέφαλος» ενός εκ των δυο κυκλωμάτων φέρεται ένας 37χρονος κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού για κλοπές και ληστείες ενώ 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Τρικάλων είχε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς «κεντρικό ρόλο» και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις.

Από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου συνελήφθησαν συνολικά 29 μέλη των δυο κυκλωμάτων ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει 67 άτομα από τα οποία τα 61 εμπλέκονται στις εγκληματικές οργανώσεις.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 23 άτομα που βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στις φυλακές Τρικάλων, ο 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, μία γυναίκα κοινωνιολόγος που παρέδιδε μαθήματα στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα και άλλα τέσσερα άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εντοπίστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ελευσίνα και Κατερίνη.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στους χώρους κράτησης των φυλακών, σε σπίτια και ΙΧ αυτοκίνητα ναρκωτικά, χρηματικά ποσά, αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα με τα οποία γινόντουσαν οι συνεννοήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σε βάρος των 29 συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Επίσης, για έναν από τους συλληφθέντες, υπήκοο Αλβανίας, η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, που έγινε στις 13 Ιανουαρίου σε βάρος συμπατριώτη του που είναι κρατούμενος σε φυλακές.

Επίσης, συνελήφθησαν και άλλοι δύο έγκλειστοι των φυλακών Τρικάλων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «αντίστασης» και παράβασης του νόμου «περί όπλων».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και σε άλλες φυλακές της χώρας.