από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Η έκθεση για την ιθαγένεια και ο «νόμος Ραγκούση»

Eντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ
Η έκθεση για την ιθαγένεια και ο «νόμος Ραγκούση»
Με το «σταγονόμεντρο» γίνονται οι πολιτογραφήσεις αλλοδαπών στην Ελλάδα.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Eντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αυστηροποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς επιλέγει να υποδαυλίσει την καλλιέργεια ρατσιστικών απόψεων μέσα στους κόλπους της κοινωνίας, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την αποτυχημένη οικονομική πολιτική του»
υπογραμμίζει σ΄ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όμως με τον τρόπο αυτόν ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς προπαγάνδας που εκπορεύεται από τις γνωστές ομάδες και κόμματα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι αλλαγές που επήλθαν στο θεσμικό καθεστώς της ιθαγένειας το Μάρτιο του 2010, αν και άτολμες σε σχέση με τις προτάσεις του, αποτελούσαν μια ρηξικέλευτη τομή καθώς σηματοδοτούσαν τη μετάβαση από το «δίκαιο του αίματος» στο «δίκαιο της διαμονής». Επίσης, έθεταν οριστικό τέλος στην αυθαίρετη και αντισυνταγματική πρακτική της Διοίκησης να απορρίπτει χωρίς αιτιολογία τα αιτήματα ακόμη και μεταναστών με πολυετή παρουσία στη χώρα μας, ενώ ρύθμιζαν για πρώτη φορά το θέμα των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και εντάχτηκαν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

«Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα όταν ισχυρίζεται ότι το νέο καθεστώς ιθαγένειας αποτελεί πόλο έλξης μεταναστών, διότι τα ίδια τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι έγινε χρήση του μόνο από 7000 αλλοδαπούς, ακριβώς λόγω των υπέρμετρα αυστηρών προϋποθέσεων που εμπεριέχει» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση»,
καταλήγει, «είναι η σιωπή του ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του οποίου ψηφίστηκε ο νόμος Ραγκούση, αλλά κυρίως η ένοχη καθυπόταξη της ΔΗΜΑΡ στα κελεύσματα της δεξιάς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η απόλυτη υπαναχώρηση της ΔΗΜΑΡ και η πλήρης αποδοχή της σκληρής και μισαλλόδοξης ιδεολογικής ατζέντας της ΝΔ στο ζήτημα της ιθαγένειας αποτελεί πραγματικό πολιτικό στίγμα για ένα κόμμα που θέλει να αποκαλείται αριστερό και που τα στελέχη του είχαν συμβάλει στη θετική επεξεργασία των ρυθμίσεων Ραγκούση, παρουσιάζοντας μάλιστα και βελτιωτικές προτάσεις»

Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση θεωρεί πρόταγμα την έναρξη ενός διαλόγου για την εναρμόνιση του δικαίου ιθαγένειας με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα για δύο λόγους:

-Διότι δε θέλει να καταστεί η Ελλάδα «αποθήκη ανθρώπινων ψυχών» και κάτι τέτοιο συμβαίνει με τον υφιστάμενο νόμο που αποτελεί «διεθνή πρόσκληση» προς τους παράνομους μετανάστες και εμπόρους.

-Διότι η δυνατότητα ενσωμάτωσης μεταναστών στη χώρα είναι περιορισμένη πια. Η δε ελληνική οικονομία δεν αντέχει πλέον να χρηματοδοτεί από μόνη της, δηλαδή χωρίς ευρωπαϊκή υποστήριξη, αυτονόητα κόστη για την παιδεία, την υγεία, τη μέριμνα μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας.

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να ανοίξει ο διάλογος για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο με τους κυβερνητικούς εταίρους όσο και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συνεννόηση.
Αυτό άλλωστε το ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Πρόσφατα, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει όλα τα κόμματα και ήδη το έπραξε με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι απορίας άξιο γιατί ο διάλογος αυτός τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ όταν το θέμα απασχολεί και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη».

Μία νέα διάσταση, όπως, προσλαμβάνει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας με βάση και σχετική έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή του «νόμου Ραγκούση» την οποία αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή «Το Βήμα». Συγκεκριμένα, από την έκθεση αυτή προκύπτουν τα εξής:

-Η Ελλάδα ,και σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστά, δίνει με διάφορα τις λιγότερες ιθαγένειες στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Μετά την ψήφιση του ν.3838/2010, δηλαδή του «νόμου Ραγκούση» οι ιθαγένειες που χορηγούνται είναι σχεδόν οι μισές συγκριτικά με το 2009 (είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα 375 αλλοδαπών, ενώ ο αριθμός των πολιτογραφήσεων το 2011 με βάση τη νέα διαδικασία ανέρχεται σε 155).

-Η συντριπτική πλειοψηφία των χορηγήσεων ελληνικής ιθαγένειας αφορά ομογενείς, ενώ πολύ λίγες αιτήσεις αλλογενών έχουν ικανοποιηθεί.

-Στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών και του Ευρωπαϊκού Νότου τα παιδιά παίρνουν ιθαγένεια πριν τα 18 .Ταυτόχρονα, έχει θεσπιστεί ήδη με το «νόμο Ραγκούση» η δυνατότητα αποποίησης της ελληνικής ιθαγένειας από παιδί, που συμπληρώνει τα 18 χρόνια, οι γονείς του οποίου είχαν λάβει την ιθαγένεια μόλις γεννήθηκε.

-Το 99,9% των νόμιμων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα έχουν ήδη συμπληρώσει πάνω από 10 χρόνια νόμιμης διαμονή. 'Αρα, λοιπόν, οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και προβλέπουν αύξηση του χρόνου παραμονής από τα επτά στα 10 χρόνια δεν θα έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (28)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  opos ton volevei ton kathena milaei | 19/07/2012 01:10
  Yparxoun metanastes stin ellada pou exoun bei nomima safton ton topo kai pliroun oles tis proipothesei gia ithageneia kai exoun ftysei aima gia ena merokamato 20 evro se afton ton topo. Dwste tous ena diavathrio opos to dinei olos o kosmos (germania, agglia, usa, australia) stous metanastes tous merikoi apo tous opious einai kai ellines pou zoun se aftes tis hores. de tha sas fane tin ellada re paidia. isa isa me to pou paroun to diavatirio tha fygoun giati tha boroun na doulevoun agglies, germanies, me merokamato 100 -150 kai oxi me 20 evro. de tha katsoun stin ellada na trwne miges. egw zousa ellada, twra agglia filoi mou xari sto diavatirio.
  Albanos
  απάντηση112
   
   
  Να το δω και αυτό | 18/07/2012 16:46
  Πραγματικά η χώρα βαδίζει με τα μούτρα προς την καταστροφή και οι πολίτες της είναι τόσο τυφλοί που γκαζώνουν. Για να δούμε όμως τι θα γίνει σε περίπτωση που φύγουν όλοι οι μετανάστες. Πες ότι αύριο βγαίνει η ΧΑ και διώχνει όλους τους μετανάστες, Και όχι μόνο, διώχνει και τα παιδιά τους. Έτσι ώστε να μείνουμε η φυλή,. Τι γίνετε μετά; καταρχήν η οικονομία της χώρας θα καταρρεύσει -10% ΑΕΠ τουλάχιστον. Η χώρα επίσης θα χάσει ανθρώπινους πόρους και πάρα πολλές επιχειρήσεις. Η ανεργία θα μειωθεί ελάχιστα μια και οι Έλληνες δεν κάνουν τις ίδιες δουλείες. Η εγκληματικότητα θα αυξηθεί μια και θα γίνει η χώρα πιο φτωχή. Η δε ανάπτυξη θα δεχτεί καίριο πλήγμα. Τι περιμένετε; διώξτε τους. ΖΩΑ
  Μάρκος
  απάντηση87
   
   
  "Αυτό γιά τήν θολοκουλτούρα" | 18/07/2012 12:33
  Ενα ιστορικό Εθνος γονατίζει καθημερινά, κάτω απο την επίβλεψη ξένων δυνάμεων που σκόπο έχουν χρόνια τώρα να μας αφανίσουν από την χώρα όπου γεννηθήκαμε και λατρεύουμε να ζούμε, την Έλλαδα. Η Χρυσή Αυγή ανατέλει μέσα σε αυτό το βαθύ σκοτάδι της σύχρονης, ιστορίας και θα υψώσει την Ελληνική σημαία απο άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας έτσι τον αγώνα για μια περήφανη Ελλάδα αυτάρκη και μακρία απο ξένους δυνάστες. Καταλάβατε λαμόγια - Χρυσή Αυγή γιά τήν Ελλάδα - γιά πάντα!
  El Greco
  απάντηση58
   
   
  Για όσους έφυγαν προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης | 18/07/2012 12:25
  Τι σχέση έχει το θέμα των Ελλήνων που πηγαίνουν νόμιμα για δουλειά στις υπόλοιπες χώρες της ζώνης Σέγκεν με τις ορδές λαθρομεταναστών από Αφρική και Ασία;;;Αν εσείς που την κάνατε για εξωτερικό βάζετε τον ευατό σας ίσα και όμοια με τους ισλαμιστές που τρώνε γάτες και βράζουν ζωντανά σκύλους τότε τι να πω
  ΑΘΗΝΑΙΟΣ
  απάντηση46
   
   
   
  ντροπή | 17/07/2012 20:28
  δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω, ήμουνα πάντα περήφανη που είμαι ελληνίδα κι εσείς με τα σχόλιά σας με βάζετε να αναθεωρήσω. τα τελευταία 15 χρόνια ζω στο εξωτερικό, όχι γιατί ήθελα αλλά γιατί δεν γινόταν αλλιώς. όποιος νομίζει ότι κάποιος μεταναστεύει για πλάκα είναι βαθιά νυχτωμένος. οι Έλληνες μετανάστες είναι πάνω από 10000000 ανα τον κόσμο. αν μπορούσαν να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα τους δεν θα φεύγαν. το ίδιο ισχύει και για τους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα. από μεγάλη ανάγκη ήρθαν. φανείτε επιτέλους άξιοι απόγονοι των αρχαίων μας προγόνων και δείξτε μεγαλοσύνη και φιλοξενία. η αδικία προκαλεί την εγκληματικότητα, όχι η ανθρωπιά. οι μετανάστες ΕΧΟΥΝ πρόβλημα, ΔΕΝ είναι.
  anastasia
  απάντηση1325
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  γιατι δε τα βλεπετε αλλιως τα πραγματα? | 17/07/2012 20:11
  γιατι υπαρχει θεμα για καποιους απο εσας με το δικαιο του αιματος?ειναι ντροπη να λες οτι ειμαι απογονος των αρχαιων και θελω να συνεχιστει αυτο για παντα?και σας παρακαλω μη πει κανεις το ανιστορητο οτι ειμαστε και εμεις μπασταρδεμενοι.πρεπει να καταλαβετε πως παιζεται το παιχνιδι των διεθνιστων που εχουν κομπλεξ και κριση ταυτοτητας.δειτε το ρομαντικα υπαρχει μια συνεχεια αξιοσημειωτη για το εθνος μας και μακαρι να συνεχισει ετσι.Ολο αυτο δεν ειναι ρατσισμος,αλλα να λες οτι εισαι ανωτερος απο καποιον αλλο και μακρια απο εμας αυτες οι σκεψεις.απλα δε καταλαβαινω πιο ειναι το προβλημα με το να υπαρχουν εθνη-κρατη τα οποια να συμβιωνουν ειρηνικα και εχει πιασει η καψα σε μερικους με τη πολυπ
  μπαμπης
  απάντηση149
   
   
  Μετανάστες | 17/07/2012 17:04
  Τρεις λύσεις υπάρχουν: 1. Επιστροφή των παράνομων μεταναστών στη χώρα τους από όπου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση γιά νόμιμη μετανάστευση 2. Δικαίωμα παραμονής με ειδική άδεια έργασίας περιορισμένου χρόνου και εφόσον το άτομο έχει καθαρό ποινικό μητρώο 3. Παραμονή στη χώρα με ειδική άδεια μονίμου κατοίκου και εφόσον το άτομο έχει καθαρό ποινικό μητρώο Παροχή ιθαγένειας ΜΟΝΟ σε όσους έρχονται στη χώρα σαν νόμιμοι μετανάστες.. Ετσι όσοι έρχονται παράνομα θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα με άδεια εργασίας η με άδεια μονίμου κατοίκου και εφόσον εκπληρούν τις προυποθέσεις του νόμου αλλά δεν θα έχουν το προνόμιο απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας.
  Δημήτρης από ΗΠΑ
  απάντηση190
   
   
   
  (λαθρο??)μετανάστες? | 17/07/2012 09:10
  λαθραία είναι τα ναρκωτικά, τα όπλα, κλπ, όχι οι άνθρωποι.. και όμως περισσότερο με τους ανθρώπους αυτούς ασχολούνται μερικοί από την πηγή του προβλήματος, τις πολιτικές δηλαδή που δημιούργησαν την μετανάστευση, που δημιουργήθηκε από την φτώχεια και τους πολέμους..δεν θυμάμαι πριν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν να είχαμε εδώ Αφγανούς..και όμως μετά τον πόλεμο και την συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν καθώς στείλαμε στρατό άρχισε ο κόσμος να φεύγει από την χώρα του για να σωθεί. Και τότε δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Τώρα το θυμηθήκατε όλοι? Τώρα το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δώσουμε άσυλο λοιπόν
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1122
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ρε άντε καταργήστε το Δουβλίνο 2 λέω εγώ.. | 17/07/2012 08:55
  πριν λίγες μέρες 55 μετανάστες πέθαναν από αφυδάτωση καθώς έφευγαν από την Ελλάδα..αυτό και μόνο δείχνει πόσο θέλουν να φύγουν και με την συνθήκη αυτή τους κρατάμε δέσμιούς μας..αν θέλουμε να δώσουμε λοιπόν μία λύση είναι να καταργήσουμε αυτή την συνθήκη όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και και πιο ρεαλιστική και πιο ανθρωπιστική λύση. Εκτός και αν πιστεύουμε οτι μόνο με άσχημο τρόπο θα φύγουν και δεν υπάρχει άλλη λύση και πρέπει να γίνουμε τέρατα και να βγάζουμε τους ναζί για να τους σκοτώνουνε..θέλω να ελπίζω οτι η χώρα που ξέρει τι θα πει προσφυγιά και μετανάστευση δεν θα επιρεάζεται από την προπαγάνδα των ΜΜΕ
  Ανώνυμος / η
  απάντηση912
   
   
  Oι μετανάστες να μετακομίσουν όλοι στην Πάρο! | 17/07/2012 05:58
  Κι έτσι να καθαρίσει η Πατησίων, από πίπες, από διαρρηξεις, από κακοποιούς, από ναρκομανείς, από μπαγαμπόντες ξαπλωμένους στα πεζοδεόμια! Εμείς δηλαδή ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ; Για να έχουμε μια τέτοια πόλη; ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ; Για να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας; ΟΙ λαθραίοι να πάνε όλοι στου Ραγκούση και στου Τσίπρα! Γιατί εμείς φτάσαμε στο ΑΜΗΝ! Mας πέσανε όλοι οι κομπλεξικοί να το παίζουν ανθρωπιστές - τσάμπα μάγκες!
  Στην Πάρο!
  απάντηση158
   
   
  Αυτό είναι θέμα | 16/07/2012 17:43
  για δημοψήφισμα. Γιατί δεν το κάνουν;
  Marion
  απάντηση3414
   
   
   
  Σαμαρά προχώρα... | 16/07/2012 17:26
  Χωρίς καμία ταλάντευση η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί και πρέπει να προχωρήσει, καταργώντας τον νόμο Ραγκούση, άμεσα. Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού απεχθάνεται πλήρως τους εισβολείς στην πατρίδα μας, (αυτούς που τα αριστερά κόμματα αποκαλούν δήθεν "μετανάστες") και δεν έχει καμία επιθυμία να μετατραπεί η κοινωνία μας σε "'πολυπολιτισμική"... Κατά συνέπεια, καμία καθυστέρηση!!!
  Πολίτης
  απάντηση4023
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ! | 16/07/2012 17:05
  Άμα τους θέλεις Τσίπρα να τους πάρεις στο δικό σου κράτος, εκεί στην Εκάλη, στα βόρεια προάστεια, με κήπους και συντριβάνια! Γιατί εμείς χωρτάσαμε από δολοφονίες, διαρρήξεις, τρομοκρατία, σωματεμπορία και άλλα τέτοια ευγενικά επαγγέλματα! ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;; Π Ο Σ Ο;;;
  ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΤΩΡΑ
  απάντηση4020
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Bενιζέλος και Κουβέλης: Κλίνατ' επί δεξιά! | 16/07/2012 14:47
  To πασοκ του Βενιζέλου δεν υπερασπίζεται το νόμο Ραγκούση για τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες ( δεν αφορά στους λαθρομετανάστες ), όπως και πολλές άλλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν για τον εκσυγχρονισμό της χώρας! Απορώ τι είδους κόμμα θέλει ο Βενιζέλος! Μάλλον ένα παλαιοκενρώο προσωποπαγές κόμμα, τσόντα της Δεξιάς!
  γιώργος σ.
  απάντηση2316
   
   
  ο στόχος του τσίπρα | 16/07/2012 14:14
  Η μάσκα του ανθρωπισμού που φόρεσε ο σύριζα ξεχείλωσε και αναβλύζει δυσοσμία και ανθελληνικοτητα! Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ελλάδα, παρά λαθρομετανάστες. Χρυσή Αυγή για να ξεβρομίσει ο τόπος, δεν υπάρχει άλλη λύση, όλοι αυτοί οι νόμοι και παρανόμοι οδηγούν στην καταστροφή του Έθνους μας και είναι ο στόχος του αναρχικού σύρριζα και τσίπρα.
  Zaglos
  απάντηση3921
   
   
   
  Η Αριστερά ηθικός αυτουργός για την άνοδο της Χρυσής Αυγής | 16/07/2012 14:12
  Αποδεικνύεται αυτό που πολύ σωστά αναφέρουν έγκριτοι δημοσιογράφοι όπως ο Λυγερός.Ότι την Χρυσή Αυγή την δημιούργησαν και την γιγαντώνουν οι Συριζαίοι με τα ηλίθια ψευτοπροοδευτικά και ανθελληνικά τους συμπλέγματα.
  Πολίτης
  απάντηση3215
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Απλά | 16/07/2012 14:03
  Για να καταλάβω, ο ΣΥΡΙΖΑ τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί, των Ελλήνων ή των μεταναστών; Στην Βουλή μπήκαν για το πρώτο, και όχι για να βγάζουν στη φόρα όλα τα ψυχολογικά τους για μετανάστες, διεθνισμό κλπ. Εδώ είναι Ελλάδα, οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν το λογαριασμό για το χρέος που μας έφεραν οι άθλιοι πολιτικοί, και δεν μπορούμε να σχολούμαστε με τις σαχλαμάρες των ΣΥΡΙΖΑδων που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους. ΒΕΒΑΙΩΣ να γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο και βεβαίως να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους (μετανάστες και ντόπιους) ώστε να μπει τάξη στο χάος.... Όμως έπρεπε να ξέρουν όσοι ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ ότι η έννοια "πατριωτικό" για αυτούς είναι απαγορευμένη....
  Ανώνυμος / η
  απάντηση3918
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ | 16/07/2012 14:02
  Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ Χ.Α. ΚΑΙ ΑΝ.ΕΛΛ. ,ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟ 2012 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ !!!!!!!!!
  giorgos
  απάντηση1942