από metereologos.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
 
 

Να ερευνηθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία

Στην Αθήνα ο Μούιζνιεκς για να συζητήσει με τις Αρχές την αύξηση κρουσμάτων
Να ερευνηθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υπό στενή παρακολούθηση έχει την Ελλάδα ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί στο γραφείο του πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό μεταναστών και για απειλές κατά δημοσιογράφων από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Νιλς Μούιζνιεκς σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα για να συζητήσει με τις Αρχές την αύξηση των κρουσμάτων αυτών που τον ανησυχούν ιδιαίτερα. «Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ελλάδα πολύ προσεκτικά και συλλέγουμε πληροφορίες» μας λέει τηλεφωνικά από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται η έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Μούιζνιεκς, 48 ετών, γόνος λετονών μεταναστών στις ΗΠΑ, ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Απριλίου και αμέσως του τράβηξαν την προσοχή οι καταγγελίες για τη Χρυσή Αυγή, «αν και η ύπαρξη της οργάνωσης αυτής υπήρχε στο “ραντάρ” μας για αρκετό καιρό, ιδίως αφότου εξέλεξε έναν δημοτικό σύμβουλο πριν από δύο χρόνια».

Για τις περισσότερες από τις καταγγελίες που δέχεται το γραφείο του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι δράστες είναι μέλη της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Μούιζνιεκς χαρακτηρίζει «μοναδική στην Ευρώπη» τη Χρυσή Αυγή. Και εξηγεί: «Κατά μία έννοια ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των ακροδεξιών κομμάτων, αλλά κατά μία άλλη αποτελεί κάτι καινούργιο. Δεν υπάρχουν άλλοι βουλευτές στην Ευρώπη που να χαιρετούν ναζιστικά. Η Χρυσή Αυγή έχει ομοιότητες με άλλα κόμματα, αλλά είναι πιο ανοιχτά εξτρεμιστική και ναζιστική στις απόψεις της απ' οποιοδήποτε άλλο κόμμα στην Ευρώπη».

Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με τη Χρυσή Αυγή; τον ρωτάμε. «Πιστεύω ότι η ελευθερία ίδρυσης και λειτουργίας ενός κόμματος δεν είναι απεριόριστη» απαντάει. «Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει με σαφήνεια την πιθανότητα απαγόρευσης ενός κόμματος. Αλλά το άρθρο 29 παράγραφος 1 του ελληνικού Συντάγματος αναφέρει ότι "οι Ελληνες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος". Με άλλα λόγια, εγείρεται το ερώτημα: Εξυπηρετεί η Χρυσή Αυγή την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος;».

Ο κ. Μούιζνιεκς πιστεύει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιο τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής με βάση το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος, καθώς και το Αρθρο 17 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (που αναφέρει ότι καμία ομάδα ή άτομο δεν έχει το δικαίωμα να επιδίδεται σε δραστηριότητα που οδηγεί στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών άλλων ατόμων). Προσθέτει όμως: «Αλλο πράγμα είναι να απαγορεύσεις ένα κόμμα και άλλο να αντιμετωπίσεις τις αιτίες που οδήγησαν στη δημιουργία του - λ.χ. μέσω της Παιδείας, αλλά και της κατηγορηματικής στάσης άλλων πολιτικών παικτών ότι ρατσιστικές πράξεις και λόγια είναι απαράδεκτα σε μια δημοκρατία».

Ο Επίτροπος έχει 20ετή θητεία στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από διάφορες θέσεις- διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI), θέση από την οποία εργάστηκε εντατικά για την καταπολέμηση του ρατσισμού στην Αστυνομία. «Εχουμε λάβει πληροφορίες ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της όσον αφορά τα ρατσιστικά εγκλήματα» λέει. «Πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά τυχόν διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς, όπως επίσης και ο τρόπος αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας από την Αστυνομία».

Θεωρεί ότι ένα σαφές μήνυμα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τους πολιτικούς είναι απολύτως απαραίτητο, όπως και η σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που δεν θα περιλαμβάνει αστυνομικούς για να εξετάζει τις καταγγελίες εναντίον αστυνομικών.

Ο κ. Μούιζνιεκς εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών από μέλη της Χρυσής Αυγής στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, αλλά και για τις απειλές εναντίον δημοσιογράφων τις οποίες χαρακτηρίζει «απειλές εναντίον της Δημοκρατίας».

«Οι επιθέσεις αυτές συνδέονται με τον ρατσιστικό λόγο που διαδίδει η Χρυσή Αυγή» λέει. «Ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι ο λόγος αυτός και οι επιθέσεις αυτές να θεωρηθούν "κανονικά" φαινόμενα. Τότε ο κόσμος θα πάψει να τα αντιμετωπίζει σαν κάτι εκτός νόρμας και οι δράστες θα αισθάνονται δικαιωμένοι, ότι έχουν κοινωνική αποδοχή».

Συστάσεις προς τα μέσα ενημέρωσης
Οι δημοσιογράφοι πρέπει να τηρούν αποστάσεις

Τι είναι προτιμότερο, τα μέσα ενημέρωσης να αγνοούν τη Χρυσή Αυγή για να μην της χαρίζουν τζάμπα διαφήμιση ή να δημοσιοποιούν τις ακρότητες των μελών της για να «ξεσκεπάσουν» το πραγματικό τους πρόσωπο;

«Το δίλημμα αυτό δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι σε ολόκληρη την Ευρώπη πασχίζουν να βρουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της Ακροδεξιάς και άλλων ακραίων κομμάτων και κινημάτων. Πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην τους παρέχουν τη διαφήμιση που τόσο αποζητούν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχουν αυτό. Πρώτον, να μη δημοσιεύουν μεγάλες φωτογραφίες των μελών της στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων - αυτό ακριβώς επιζητούν οι ακροδεξιοί. Δεύτερον, να διπλοτσεκάρουν όποιο στοιχείο αναφέρουν σχετικά με μετανάστες, Ρομά, πρόσφυγες, διότι οι ακροδεξιοί έχουν την τάση να χειραγωγούν τα στοιχεία αυτά για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα. Τρίτον, αν ένα ρεπορτάζ αναφέρεται σε κάποιο κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή πρέπει να καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα κανονικό δημοκρατικό κόμμα».

Η τέταρτη σύσταση του κ. Μούιζνιεκς πάει κόντρα στον καταιγισμό διαμαρτυριών που κατακλύζουν όποιο μέσο ενημέρωσης τονίζει την ιδιότητα του «Xρυσαυγίτη» για τον δράστη ενός εγκλήματος (λ.χ. το vima.gr έλαβε περισσότερα από 350 τέτοια σχόλια για την είδηση ότι 45χρονος Xρυσαυγίτης βίασε 15χρονη Αλβανίδα), καθώς και στις διαμαρτυρίες των ίδιων των μελών της Χρυσής Αυγής όταν γίνονται αναφορές σε τυχόν καταδίκες ή επικείμενες δίκες τους (λ.χ. ο Ηλ. Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι νερό στη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αναφέρθηκε στο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται): «Αν κάποιος από τους ηγέτες ή τα μέλη των κομμάτων αυτών κατηγορούνται για ρατσιστικό λόγο ή βία ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα - καθώς πολύ συχνά τα μέλη τους διαπράττουν εγκλήματα - αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται, καθώς και το ότι ανήκουν στο συγκεκριμένο κόμμα. Εν κατακλείδι, χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να τηρούν απόσταση: να μην προσφέρουν βήμα σε τέτοια κινήματα και να τα παρατηρούν επικριτικά».


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (188)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ελλειματική δημοκρατία | 01/08/2012 19:23
  Κάποια στιγμή θα έκανε την εμφάνιση του και ένα τέτοιο κόμμα αντιστοιχο του ΚΚΕ. Σε μια χώρα, που οι πολίτες της την κλέβουν, την καταπατούν, ζούνε μόνο για το σήμερα και κανουν συναγωνισμό λαμογιάς οι αστοί με τους λιγότερο αστούς και τους αλλοδαπούς, διαμαρτυρόμαστε οτί δήθεν φταίνε οι πολιτικοί, που δεν μεριμνούν για την κοινωνία. Εχουμε χτίσει μια ολοκληρη χώρα παράνομα, χωρίς κανένα σχέδιο. Ψηφίζουμε όποιον νομιμοποιεί παρανομίες ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ. Ο ατομικισμός και η ματαιοδοξία της ελληνικής κοινωνίας τείνει να δημιουργεί ακραία μορφώματα που σιγά σιγά την καταστρέφουν. Διεθνές είναι το φαινόμενο. Στην κάθε χώρα έχουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση36
   
   
  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ | 31/07/2012 13:39
  Μην πεφτετε στην παγιδα! Η ΧΑ ειναι καλα οργανωμενη με απλωμενα διχτυα παντου. Παω στοιχημα οτι ενας ειναι που γραφει τα σχολια κ απλα αλλαζει το ονομα του. Παιδια, δεν βγαζουμε ακρη μ 'αυτους. Τους προστατευει κ τους επιδοτει το συστημα κ οι μπατσοι τους συνδραμουν. Μακρια λοιπον, και απο την διαδικασια να απανταμε σε αυτους αλλα μακρια κ απο τους ιδιους. Να μαθουμε που μενουν, που δουλευουν κ αν εχουμε τα μεσα... παμε και τους κοπαναμε. Ανθρωποειδη που πανε στα μουλωχτα και βαρανε δεκα ατομα ενα κακομοιρη δεν αξιζουν να ζουνε γιατι "βρωμιζουνε τον τοπο! "
  ...
  απάντηση150
   
   
  ΧΑ | 30/07/2012 09:46
  Είναι κατάπτωση να ψηφίζει κάποιος ΧΑ, αλλά όχι χειρότερο από το να ψηφίζει ΚΚΕ. Και τα δύο κόμματα στηρίζουν την παρανομία και ανυπακοή, και τα δύο κόμματα λαικίζουν σε υπαρκτά προλήματα προσφέροντας ανύπαρκτες λύσεις.
  Βασίλης Μ.
  απάντηση219
   
   
  αιμα τιμη χρυση αυγη ουγκ.... | 26/07/2012 15:26
  μονο και μονο το γεγονος οτι ο χρυσαυγιτης μαχητης(ουγκ)χτυπαει τον μεταναστη και οχι το αφεντικο που εχει τον μεταναστη σαν δουλο να δουλευει ανασφαλιστο και χωρις δικαιωματα θα επρεπε να προβληματιζει του ψηφοφορους της....διοτι εαν ο μεταναστης ειχε τα ιδια δικαιωματα και υποχρεωσεις με τον καθαρο ελληνα τοτε μαλλον θα ηταν αλλιως...
  antifa
  απάντηση151
   
   
  "Bigmouth strikes again" | 18/07/2012 14:51
  Γιατί τέτοια μεγάλη λογοκρισία στήν Χρυσή Αυγή - Γιατί???? Μήπως λέει αλήθειες?
  the truth
  απάντηση945
   
   
  εγκλήματα πολέμου τού Αγγλικού στρατού-εμετικός επίτροπος (2) | 18/07/2012 00:56
  Επειδή ό χώρος είναι περιορισμένος σάς παραθέτω ένα από τά αμέτρητα εμπεριστατωμένα άρθρα γιά τά εγκλήματα πολέμου τού Αγγλικού στρατού. http://www.britisharmykillings.org.uk/page/113/The-Issuess. Αυτά τά διερευνήσατε κύριε επίτροπε ή μήπως ή Αγγλία έπαψε νά ανήκει στήν Ευρώπη.Γιά νά μήν σάς θυμίσω ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ όταν ανθρωπόμορφα κτήνη τού Αγγλικού στρατού ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ τούς 2 αγωνιστές τής ΕΟΚΑ , ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (και όχι μόνο). Γύρισε λοιπόν πίσω στούς εμφανείς σου εργοδότες καί πές τους ΑΠΛΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ.ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ.
  ippias
  απάντηση914
   
   
  Η ΧΑ στηρίζει το σύστημα της λαμογιάς | 17/07/2012 10:29
  Οι χρυσαυγίτες έχουν γίνει υπέρμαχοι και προστάτες της αστικής δημοκρατίας, όσο ποτέ άλλοτε. Όλο για δημοκρατικά δικαιώματα μας λένε, ότι ορκίστηκαν στον Άρειο Πάγο, ότι είναι αντιδημοκράτες οι άλλοι που τους αποκλείουν, ότι η σημερινή "χούντα" τους λοιδωρεί... και τέτοια. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ...διότι οι χρυσαυγίτες είναι το μακρύ χέρι του κράτους και της δημοκρατίας... και κάνει τη βρωμοδουλειά της αστυνομίας και της μαφίας για κανα ψηφαλάκι. ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ; κομματόσκυλα σαν όλα τα άλλα... και χειρότερα!
  κώστας
  απάντηση3013
   
   
  Εξηγήστε το ανεξήγητο . | 16/07/2012 21:14
  Έχουνε δίκαιο οι αριστεροί , δεν μπορούνε να χωνέψουνε τους 440.000 χιλιάδες ψηφοφόρους της Χ.Α με μια μπουκιά , τώρα πόσο αριστερός και δημοκράτης μπορεί να είναι κάποιος που αξιολογεί την δημοκρατία κατά το δοκούν αυτό είναι άλλο θέμα , εάν είναι βλάκες η έξυπνοι οι ψηφοφόροι της Χ.Α αυτό θα το δούμε σε βάθος χρόνου , σε ότι αφορά τον ( δημοκράτη κύριο ) Μούιζνιεκς μιλάμε για ένα υπαλληλίσκο, και όχι για πρωτοκλασάτο που παίρνει αποφάσεις , άλλωστε τις εξετάσεις που δώσανε τα αφεντικά του δεν είναι ότι το καλύτερο ( βλέπε παγκοσμίως τα τελευταία 25 χρόνια , από όπου περάσανε και περνάνε μόνο αίμα και δάκρια αφήνουνε , τελευταίο παράδειγμα η Συρία και τα ασύστολα ψέματα τους
  W.Q
  απάντηση2026
   
   
   
  Θα τους χρησιμοποιήσει το σύστημα εν καιρώ... | 16/07/2012 20:18
  Παντού και πάντα, σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, από το μεσοπόλεμο έως σήμερα, τέτοια μορφώματα μεγεθύνονταν και χειραγωγούνταν όταν και όπως αυτό εξυπηρετούσε την άρχουσα τάξη... Πάντα ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας της άρχουσας τάξης... Κρίμα στα λαϊκά παιδιά που πλαισιώνουν τέτοιες συμμορίες...
  Χρήστος
  απάντηση3517
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Nα ερευνηθει η σχεση | 16/07/2012 20:06
  αντιρατσιστων με ξενους πρακτορες
  Απλυτος
  απάντηση2030
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  απορια | 16/07/2012 18:31
  Σωστα ολα αυτα.Εχει ερευνησει καποιος τη σχεση αντιεξουσιαστων - αναρχικων με πολιτικα κομματα ή κομμα στην Ελλαδα???Οταν σε μια "ειρηνικη" πορεια του ΚΚΕ,ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ σπανε "οι κουκουλοφοροι" 15 βιτρινες δεν συνδεονται ποτε με κανενα πολιτικο κομμα.Γιατι αραγε?
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1621
   
   
  Υποκαταστατα | 16/07/2012 18:28
  ας δουμε τι οδηγησε την Ελληνικη και οχι μονο, κοινωνια και καπου μισο εκατομυριο Ελληνες στο να ψηφισει τη ΧΑ ή αλλα αντιστοιχα κομματα στο εξωτερικο..Καταρχην η τραγικη ανεπαρκεια του κρατους και της Αστυνομιας να χειριστει το θεμα της παρανομης λαθρομεταναστευσης και της τεραστιας αυξησης της εγκληματικοτητας που προκαλεσαν οι λαθρομεταναστες στην Αθηνα και αλλα αστικα κεντρα.Η ΧΑ εδρασεπολλες φορες σαν "υποκαταστατο" της ΕΛ.ΑΣ και του κρατους που απλα απουσιαζε ή σφυριζε αδιαφορα σε καθημερινα προβληματα Ελληνων πολιτων.Επισης η αυξηση της ανεργιας, η εκπτωση των αξιων και της πολιτικης γενικοτερα βοηθησαν στην αυξηση ακριαων ιδεολογιων ειτε προς δεξια η προς αριστερα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση247
   
   
   
  O εθισμός στη Χρυσή Αυγή... | 16/07/2012 17:51
  Μια απλή πρακτική συμβουλή. Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό. Καλόν θα είναι ,οι δυσαρεστούμενοι με την αλήθεια αυτή, να εθισθούν στη νέα πραγματικότητα. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο και "τσούζει', (στην αρχή)... Μετά ακολουθεί ο εθισμός!!!
  Απλός πολίτης
  απάντηση1634
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Kαλύτερα να ερευνηθεί ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΔΙΣ! | 16/07/2012 17:13
  Καλύτερα να ερευνηθούν οι βολευτές, οι υπουργοί, τα τσιράκια αυτών, οι παρατρεχάμενοι, κτλ! ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, ΜΙΖΕΣ, ΟΣΦΟΡΙΑ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑΣ ΕΛΒΕΤΊΑΣ και άλλες τέτοιες υψηλές τακτικές! Εκεί να πιάσει τόπο η έρευνα, κι ο χρόνος και το χρήμα! Χ Α μακάρι να είναι πάντα εδώ μια και κράτος δεν βλέπω! Και οι λαθραίοι κακοποιοί, δολοφόνοι, τρομοκρα΄τες σε λίγο θα μας δολοφονούν, κατακλέβουν και με την "άδεια της αστυνομίας" -
  Η Χ Α σας μάρανε!
  απάντηση1916
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Βόλτα με νόημα | 16/07/2012 15:29
  Γιατί δεν πάει ο περί ού ο λόγος Επίτροπος βόλτα απο Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία κλπ χώρες να δεί τι γίνεται; Γιατί; Εδώ στην ευνουχισμένη Αστυνομία έρχεται να ζητήσει τα ρέστα. Αν υπήρχε πολιτική βούληση και άφηναν την Αστυνομία να κένει το έργο της τώρα η χώρα θα ήταν διαφορετικά και ΔΕΝ θα φιγουράριζε στις όποιες εκθέσεις των όποιων εκάστοτε "συμφεροντολόγων" να πλήξουν τη χώρα. Μία χώρα που έχει δείξει τρομερές ανοχές διαχρονιά και στο φυλλετικό και στο θρησκευτικό πλαίσιο.
  Ω
  απάντηση1212
   
   
  Ο Μουζνιεκς δεν ειναι ευρωπαιος επιτροπος και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν είναι όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης | 16/07/2012 15:25
  Ο Μουζνιεκς είναι επίτροπος του συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) ΚΑΙ ΟΧΙ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (European Council) το οποίο είναι όργανο της ΕΕ (βλεπε Wikipedia). Τα ονόματα είναι παραπλήσια αλλα η διαφορα των δυο ειναι τεραστια καθως ο κύριος Μουιζνιεκς δεν είναι Ευρωπαίος Επίτροπος και δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε ελληνικά θέματα αλλα ούτε εκπροσωπεί κάποια νομική αρχή υπεύθυνη για τη χάραξη ευρωπαϊκής πολιτικής. Ανήκει σε ένα όργανο διακοσμητικου χαρακτήρα, κατάλοιπο του Β παγκόσμιου πολεμου χωρίς καμία αρμοδιότητα. Αμφιβάλλω εάν χρειάζεται καν να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του κυρίου ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ και απορώ γιατί το το Βήμα αναπαράγει τις δηλώσεις του κ. ΤΙΠΟΤΑ να πλήξει τη ΧΑ?
  Ευρωπαίος Έλληνας
  απάντηση128
   
   
  Καμιά σοβαρή είδηση θα γράψετε; | 16/07/2012 14:49
  Αυτές τις αηδίες ξέρετε να τις αναφέρετε. Τί είπε ο Μούιζνιεκς, τί συστάσεις έκανε στα μμε της Ελλάδος, να αγνοούν τη ΧΑ (δηλαδή το 7% των Ελλήνων) κλπ. Τι λέει μωρε??????? Για την πρόταση της ΧΑ αναφορικά με τη μείωση των κρατικών επιχωρηγήσεων στα κόμματα κατά 4/5, θα γράψετε τίποτα? "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταθέτει πρόταση νόμου για τον ουσιαστικό περιορισμό (κατά τα 4/5) σε πρώτη φάση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το κράτος και δεσμεύεται εν συνεχεία να ζητήσει στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει την κρατική χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα."
  Χάρης
  απάντηση1316
   
   
   
  Υποφέρουμε | 16/07/2012 14:37
  Γνωρίζει άραγε ο κ. Μούιζνιεκς ότι οι Ρομά ή τσιγγάνοι καταπατούν καθημερινά τα δικαιώματά μας; Γνωρίζει ότι μας κατακλέβουν, ότι είναι κινητές βόμβες στους ελληνικούς δρόμους, ότι απ' όπου περνούν αφήνουν βρωμιά και σκουπίδια, ότι η συμπεριφορά τους ξεφεύγει όλο και περισσότερο των ανεκτών ορίων; Εμάς ποιος θα μας προστατεύσει απ' αυτούς κε επίτροπε; Η ανύπαρκτη αστυνομία ή το τραγικό Κράτος;
  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
  απάντηση1514
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ρε τι μας λέει; | 16/07/2012 14:30
  Τι μας λέει αυτός ο Μούζνιεκς Ξέρει ότι υποφέρουμε από μετανάστες και γύφτους; Ξέρει ότι επικρατεί πλήρη ασυδοσία; Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και δεν ξέρει από που να πιαστεί. Επειδή κράτος δεν υπάρχει όποιος καταπολεμήσει τα καθημερινά παραβατικά φαινόμενα κοινωνικών ομάδων θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Εκτός αν το Κράτος, η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία αποφασίσουν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.
  Αγανακτισμένος
  απάντηση1210
   
-