«Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε τη γραμμή ‘όχι άλλα βάρη’» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

Αναφερόμενος στα ειδικά μισθολόγια, σημείωσε ότι και οι ένστολοι έχουν υποστεί μειώσεις και έκανε λόγο για ζήτημα επιβίωσης και όχι διαβίωσης. «Έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα, για να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια. Αρκεί να τα δεχθεί η τρόικα» σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ είπε ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, ανέφερε ότι έχει τεθεί ήδη προς συζήτηση και εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση θα έχει δώσει εκείνα τα δείγματα, τα οποία θα της επιτρέψουν να θέσει το θέμα.

«Ο σωστός χρόνος για να τεθεί η επιμήκυνση είναι όταν θα έχουμε ξανακερδίσει την αξιοπιστία μας. Ήδη την ξανακερδίζουμε. Βασικός αντίπαλος της χώρας σε αυτή τη μάχη είναι ότι η Ελλάδα ακόμη και τώρα παράγει κάθε μέρα και νέο χρέος. Πρέπει να κερδίσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία» υπογράμμισε.

Σχετικά με την κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «τώρα μαθαίνουμε την κουλτούρα της συνεργασίας. Είναι πρωτοφανές που τρία κόμματα υποστηρίζουν μια κυβέρνηση και πάει καλά», ενώ αναφερόμενος στις απειλές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα αφήσει να παίξουν παιχνίδια […] με την υγεία και τον τουρισμό. Ελπίζω να μην φθάσουμε στην επιστράτευση».

Τέλος, μίλησε για επιτάχυνση των συγχωνεύσεων των οργανισμών, επισημαίνοντας ότι το θέμα είναι οι θέσεις εργασίας. Έκανε λόγο για μεταθέσεις, μετατάξεις, καθώς και για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ για τους συμβασιούχους είπε ότι υπάρχουν κάποιοι που χρειάζονται στις υπηρεσίες και κάποιοι που περισσεύουν.