Ανατρέπουν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για αιμοδοσία από Έλληνες σε Έλληνες η διοίκηση του νοσοκομείου «Σωτηρία» και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Μετά τις πληροφορίες ότι μέλη της Χρυσής Αυγή καλούσαν για αιμοδοσία στο «Σωτηρία» αποκλειστικά για Έλληνες, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Στεφάνου ενημέρωσε όλες τις υπηρεσίες ότι τέτοιου είδους διακρίσεις δεν μπορούν να γίνουν και δεν θα γίνουν στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος δήλωσε στο iatropedia.gr: «Δηλώνω κατηγορηματικά πως τηρείται ότι ισχύει για όλους τους αιμοδότες. Όλοι δίνουν αίμα με τους διεθνείς κανόνες και αυτό διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα. Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση».

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέτρο για την περιφρούρηση του πανανθρώπινου και, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, χαρακτήρα της ιερής διαδικασίας της αιμοδοσίας και διάθεσης αίματος και παραγώγων του».