από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Μανιτάκης προς ΑΔΕΔΥ: Δεν θα γίνουν απολύσεις υπαλλήλων

Με το ποσό των 2.793.787 ευρώ επιχορηγήθηκε η ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση
Μανιτάκης προς ΑΔΕΔΥ: Δεν θα γίνουν απολύσεις υπαλλήλων
Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο διαβεβαίωσε τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τη σαφή διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έδωσε προς τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, με την οποία συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης. Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θερμό, αν ληφθεί υπόψη ότι πριν από λίγες μόλις ημέρες, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου κ. Στέφανος Γκρίτζαλης, παρά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν, υπέγραψε δύο αποφάσεις με τις οποίες επιχορηγούνται ουσιαστικά το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ με τα ποσά των 2.061.275 ευρώ και 732.512 ευρώ για την προώθηση της διαβούλευσης και την εκπαίδευση των μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Τσικρικάς, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε πως ο υπουργός Διοικητικής Ματαρρύθμισης, δεσμεύθηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.  Μετά την κατάργηση ή τη συγχώνευση δημοσίων οργανισμών, το όποιο πλεονάζον προσωπικό θα μεταταγεί ή θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. Ο κ. Τσικρικάς είπε ακόμη ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε κατάσταση φτώχειας καθώς οι περικοπές στις αποδοχές τους υπερβαίνουν το 50%.

Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ο κ. Μανιτάκης τους επανέλαβε τη θέση που είχε διατυπώσει μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ότι, «πρέπει να αποκαταστήσουμε το κύρος και το λειτούργημα των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν μπορούμε να κάνουμε διοικητική μεταρρύθμιση με υπαλλήλους πένητες».
Η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισε θετική ακόμη και την αξιολόγηση του προσωπικού στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση θέτοντας ωστόσο έναν αστερίσκο. «Δεν πρέπει να πάρει χαρακτήρα τιμωρίας», είπε ο κ. Τσικρικάς, ο οποίος επιχείρησε να καταρρίψει και έναν μύθο, όπως είπε, ότι δήθεν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι υπεράριθμοι. «Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει» τόνισε. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα αποτελούν το 8% του εργατικού δυναμικού όταν ο μέσος όρος στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι από 15% ως 17%».
Ο αντιπρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης κ. Ηλίας Βρεττάκος, από την πλευρά του, αναφερόμενος στις απολύσεις προσωπικού, επισήμανε ότι προβλέπονται από το μνημόνιο και, ως εκ τούτου, ζήτησε να υπάρξει ετοιμότητα.


Οι επιχορηγήσεις προς την ΑΔΕΔΥ

Εν τω μεταξύ, μείζον ζήτημα ανακύπτει με τις επιχορηγήσεις των ινστιτούτων της ΑΔΕΔΥ από τα κοινοτικά κονδύλια που ξεκίνησε με την υπογραφή και ανάλογης συμφωνίας από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Λίγες μόνο ημέρες πριν από τη συνάντηση του προεδρείου της οργάνωσης με το κ. Μανιτάκη, ο ειδικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Στέφανος Γκρίτζαλης εξέδωσε δύο προκηρύξεις.

Με την πρώτη επιχορηγούνται το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ με το ποσό των 2.061.275 ευρώ για την προώθηση της διαβούλευσης. Η διαβούλευση στο κείμενο της σχετικής απόφασης χαρακτηρίζεται μάλιστα ως «μία δυναμική διαδικασία που αποτελεί βασικό μεθοδολογικό εργαλείο ρύθμισης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, της πολιτείας και της κοινωνίας γενικότερα. Η διαμόρφωση και η τήρηση κανόνων λειτουργίας της διαδικασίας διαβούλευσης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, η τεκμηριωμένη διατύπωση και οι τεχνικές δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού (συνδικαλιστές) ενισχύουν και διασφαλίζουν το γόνιμο διάλογο, την διαπραγμάτευση, τη συναίνεση και το τελικό αποτέλεσμα, για την επίτευξη του τελικού στόχου προώθησης των αρχών της διαφάνειας και της λογοδοσίας»
Με τη δεύτερη απόφαση επιχορηγείται το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο της ΑΔΕΔΥ με το ποσό των 732.512 ευρώ για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την «ενίσχυση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας των μελών της ΑΔΕΔΥ».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (10)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  τα ίδία και τ α ίδία.. . | 11/07/2012 19:05
  Αυτοι δυστυχώς ειναι οι άνθρωποί του χειρότερου σεναριου. Και η δημοσία περιουσία θα εκποιηθεί, και ο συρφετός των αχρήστων, που θα μείνει φυσικα στα αζήτητα, θα παραμείνει στο σβερκο μας να μας απομιζα . LOOSE -LOOSE.
  PK
  απάντηση21
   
   
  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ | 11/07/2012 17:37
  ΙΔΡΥΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΥ" ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ(ΔΥ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ (ΚΟΡΟΙΔΩΝ)
  THEO GREEK
  απάντηση51
   
   
  Κρίμα.. | 11/07/2012 17:22
  Άρχισαν λοιπόν να ακούγονται τα μεγάλα ΟΧΙ...ΟΧΙ στις απολύσεις υπεράριθμων, αμόρφωτων, ρουσφετολογικά προσληφθέντων, αντιπαραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων.. ..κρίμα για τη χώρα αυτή που θρέφει ένα τέρας, που την παίρνει στο λαιμό του καθώς "φεύγει"...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση146
   
   
  Κίνημα: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δ.Υ | 11/07/2012 16:48
  ΜΑΝΙΤΑΚΗ, καλά κάνεις κρατικό κοπρόσκυλο είσαι και εσύ την φάρα σου κοιτάς! Και τους δίνεις και κρατικές ενισχύσεις. Και όσους άχρηστους οργανισμούς (ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ) καταργήσετε ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ!! ΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ Ε; Δέν ξέρουμε τι ακριβώς θα κάνει η τρόικα ( ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ), ΑΛΛΑ θα σου πούμε το νέο! Περιμένεις να μας τα αρπάξεις πάλι (εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και ανέργους του); ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ; ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ, Αλλά σέβομαι ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ!
  ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΚΗ!
  απάντηση177
   
   
  και που θα βρεις τα λεφτα ... | 11/07/2012 16:19
  ...ρε φιλε υπουργε?καινουργιους φορους θα μας βαλεις για να κρατησης ευχαριστημενους τους πελατες σου?Ευλογημενος να ειναι ο καθε φοροφυγας αυτης της χωρας πλεον.
  burgos
  απάντηση206
   
   
  ΑΥΤΑ Ο κ. ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ...... | 11/07/2012 16:14
  Ευτυχώς που είναι της Δημοκρατικής Αριστεράς, που θα έλεγχε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που είναι παλαιοκομματικές και διορίζανε αβέρτα.........
  έ ρε γλέντια....
  απάντηση212
   
   
  το πιάσαμε το υποννοούμενο | 11/07/2012 15:30
  Καταλάβαμε κ. Μανιτάκη. Απολύσεις θα γίνονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί που εργάζονται οι πολίτες 2ης κατηγορίας, οι οποίοι με τους φόρους και τις εισφορές τους πληρώνουν αυτούς που απαγορεύεται να απολυθούν.
  XX
  απάντηση355
   
   
  ;;;;;; | 11/07/2012 15:22
  Αλίμονο γιατί να χάσουν τι θέση τους και την ηρεμία της μονιμότητας τους οι εργασιομανείς δημόσιοι υπάλληλοι. Για τις απολύσεις έχουμε τα ''ζώα'' του ιδιωτικού τομέα
  Ανώνυμος / η
  απάντηση283
   
   
  χα! | 11/07/2012 15:21
  Δουλευω στον ιδιωτικο χωρο 20 χρονια και οταν μας λενε τα αφεντικα μας οτι δεν θα γινουν απολυσεις φευγει κοσμος και κοσμακις Αυτα για να μαθαινετε και εσεις ,του δημοσιου,σιγα σιγα.
  τακης
  απάντηση172
   
   
  που είναι οι μεταρρυθμίσεις? | 11/07/2012 15:20
  ποιός είναι αυτός ο Μανιτάκης που αποκλείει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καταδικάζοντας τους φορολογούμενους να πληρώνουν μόνιμα υπέρογκους φόρους για να χρηματοδοτείται η κομματική του πελατεία?
  Ανώνυμος / η
  απάντηση254