Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης των δεκαπέντε κτισμάτων, τα οποία είχαν κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπα, μια παραλία μοναδικού κάλλους, η παραλία Επιταλίου της Δ.Ε. Βώλακος του Δήμου Πύργου, αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και παραδόθηκε στην ελεύθερη χρήση των πολιτών.
Oι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή από το υπουργείο Περιβάλλοντος είχαν ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκαν τον Ιούνιο. Τα κτίσματα συνιστούσαν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. Για την επιλογή των εν λόγω κτισμάτων, από το πλήθος των περιπτώσεων που έχουν διαβιβάσει στην υπηρεσία, ελήφθη υπόψη η περιοχή όπου βρίσκονται και η βλάβη που έχουν προκαλέσει στο περιβάλλον. Ακόμη, από την περιοχή απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά και η παραλία παραδόθηκε στο κοινό.

Εκεί που άλλοτε υπήρχαν μόνο ερείπια και εγκαταλελειμμένα κτίσματα πάνω στο κύμα, σήμερα λούονται και πάλι οι κάτοικοι, ξαναγύρισαν τα παιδιά και μαζί επέστρεψαν και μικρά χελωνάκια καρέτα-καρέτα, που είχαν εδώ και χρόνια εξαφανισθεί. Η παραλία επέστρεψε, αποκατεστημένη, στους φυσικούς της χρήστες, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους πολίτες.

Οι Επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.) του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όταν κατέβηκαν στην περιοχή να παραλάβουν το έργο, ήρθαν αντιμέτωποι με τα χελωνάκια καρέτα- καρέτα.
Η Ε.Υ.Ε.Κ.Α. θα συνεχίσει το έργο της, με την κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων, καταρχήν στην περιοχή της παραλίας της Ζαχάρως, ώστε να αποδοθεί στο κοινό, με την πλήρη υποστήριξη των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και του Δήμου, αλλά και σε άλλες παραλίες.