Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος εάν προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

«Θα κάνουμε αγώνα, θα ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι πρόκειται να συμβεί αν ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση» δήλωσε τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, τονίζοντας:

«Σε έναν αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι ένα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο».

«Δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε το λαό, για ό,τι θα συμβεί δεν θα φταίμε εμείς που είμαστε αμυνόμενοι» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του κ. Φωτόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης που έστρεψε τα βέλη της στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πέρασε ούτε μία μέρα από την απειλή του μέσα στη Βουλή και ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτεται. Βάζει το alter ego του, τον κ. Φωτόπουλο, να απειλήσει εν μέσω καύσωνα τον ελληνικό λαό με απεργίες και μπλακ άουτ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας:

«Φυσικά, δεν περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον κ. Φωτόπουλο, άλλωστε αυτός τον υποκινεί. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες, δεν θα επιτρέψει τα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, δεν θα αφήσει να πληγεί και πάλι ο τουρισμός μας. Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς».