Η 15η Γιορτή αγροτουρισμού άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 6 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου. Ένα φεστιβάλ γεύσης, δημιουργίας και πολιτισμού διοργανώνεται από τον δήμο Επιδαύρου σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Διοργανώνουμε αυτή τη γιορτή 15 χρόνια και έχουμε επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους καθώς, φέτος θα έχουμε τον Ευτύχη Μπλέτσα, ο οποίος θα μαγειρέψει με τους μικρούς μας φίλους» αναφέρει ο κ. Κυριάκος Γκάτζος, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Επιδαύρου.

Στην γιορτή Αγροτουρισμού θα συμμετέχουν 66 εκθέτες, ανάμεσα τους παραγωγοί, χειροτέχνες, και συνεταιρισμοί από την Επίδαυρο, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Τροιζήνα και την Κρήτη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε μια υπαίθρια έκθεση πάνω στην προκυμαία της Παλαιάς Επιδαύρου.

Στα περίπτερα της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις και λιχουδιές, πορτοκάλια από τη Επίδαυρο, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά, βιολογικό μέλι, ελιές και ελαιόλαδο, παξιμάδια κι αργολίτικο κρασί, ντόπιο παγωτό, τυρί από την Τραχεία, παστέλι, λουκουμάδες, μανιάτικα λαλάγγια και κρητικά σκαλτσούνια. Μετά τη γευστική δοκιμή οι επισκέπτες θα μπορούν να ψωνίσουν πράγματα μέσα από την μεγάλη ποικιλία, που θα υπάρχει.

Μία σειρά ποικίλων θεματικών εκδηλώσεων θα περιμένει όσους επισκεφθούν την έκθεση, όπως παραδοσιακή μουσική και χορός, ρεμπέτικες βραδιές, γευσιγνωσία μελιού, κοκτέιλ πάρτι αλά ελληνικά, εργαστήρια κατασκευής κοσμήματος και παραδοσιακά κεράσματα, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας.

Οι επισκέπτες των παραστάσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ θα έχουν 20% έκπτωση στα εκθέματα με την επίδειξη του εισιτηρίου τους, για τις αγορές τους, που υπερβαίνουν τα 10 ευρώ.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 12 Αυγούστου. Θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 19.00 έως τις 24.30.
Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής.