Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης το συλλαλητήριο στη Νίκαια, που διοργάνωσαν μετανάστες και πολίτες εναντίον των απειλών της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες καταστηματάρχες. Παράλληλα υπήρξε και αντισυγκέντρωση από την Χρυσή Αυγή. Τριακόσια μέλη της είχαν αποκλείσει με κάδους την πρόσβαση προς την οδό Καισαρείας (αρ. 30), όπου στεγάζονται τα γραφεία της.

Γύρω στις 7 το απόγευμα οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες ήταν περισσότεροι από τους αντιφασίστες.

Μικροεπεισόδιο έλαβε χώρα ενώ η πορεία των διαδηλωτών ολοκληρωνόταν. Δύο άτομα που φορούσαν κράνη και είχαν «ενταχθεί» στην διαδήλωση επιτέθηκαν σε παρέα τριών ατόμων, οι οποίοι παρακολουθούσαν την συγκέντρωση και δήλωσαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εξ αυτών.

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Πακιστανών στην Ελλάδα


Ο Ταβέντ Ασλάμ πρόεδρος της κοινότητας των Πακιστανών στην Ελλάδα, δήλωσε στο «Βήμα»: «θέλω, με αυτή την ευκαιρία να καταγγείλω τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία. Υπάρχει στήριξη από την Αστυνομία στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα υπάρχουν εδώ εκατοντάδες αστυνομικοί. Οταν χτυπάνε τους μετανάστες, που είναι η αστυνομία; Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Αριστερούς που είναι πάντα δίπλα μας».

Τα… προεόρτια των χρυσαυγιτών

Βρίζοντας σκαιότατα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερών οργανώσεων με χαρακτηρισμούς όπως «εγχώριοι άπλυτοι εθνοπροδότες» και προαναγγέλλοντας σύγκρουση η Χρυσή Αυγή εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία καλεί τα μέλη της σε αντισυλλαλητήριο στην Νίκαια, με αφορμή τη συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα στην πλατεία Αγίου Νικολάου αριστερές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών και σύλλογοι της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι η αντιφασιστική πρωτοβουλία διοργανώνεται ύστερα από τις απειλές μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών καταστηματαρχών στην περιοχή στους οποίους και επέδωσαν «τελεσίγραφο» να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να φύγουν από την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι «έφτασε η μεγάλη στιγμή να δείξουμε τι αξίζουμε και πόσο ενωμένοι είμαστε», ενώ καλεί τα μέλη της να επικοινωνήσουν με τον τομέα της Νίκαιας γιατί όπως τονίζεται «για ευνόητους λογούς ασφαλείας οι οδηγίες δεν θα δοθούν δημόσια».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα:

»Λαθρομετανάστες από το Πακιστάν την Αλβανία την Αφρική και άλλα σκουπίδια που στοιβάχτηκαν στην πατρίδα μας, σε συνεργασία με εγχώριους άπλυτους εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και άλλων «προοδευτικών» την Πέμπτη θα προσπαθήσουν το αδιανόητο, να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στην Νίκαια (Καισαρείας 30), με σκοπό να θυροκολλήσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν το κλείσιμο των γραφείων μας.
»Έλληνες πατριώτες εθνικιστές, αυτό δεν θα περάσει, όχι τα γραφεία δεν θα κλείσουμε, αλλά ούτε να πλησιάσουν στα 500 μέτρα δεν θα τους αφήσουμε. Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι κάτω από τα γραφεία μας να βροντοφωνάζουν για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους και εμείς οι νεότεροι ως δύναμη περιφρούρησης, σε συνεργασία με τοπικές από όλη την Αττική να αποτρέψουμε τον εχθρό και να διασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων της Νικαίας αλλά και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που θα γίνει στόχος των αναρχομπολσεβίκων.
»Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη, κινητοποιήστε τους πάντες, φίλους και γνωστούς. Η έκβαση των γεγονότων που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη θα κρίνει τη μελλοντική μας θέση στην Δ. Αττική και Πειραιά».