από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 

Συμμετοχή - ρεκόρ για το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Ηρακλείου

Οι περισσότερες εγγραφές προέρχονται από την Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης
Συμμετοχή - ρεκόρ για το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Ηρακλείου
O χώρος ανέγερσης του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στις Βούτες Ηρακλείου Κρήτης, όπως αποτυπώνεται στα τοπογραφικά σχέδια του ΟΣΚ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τις 373 έφτασαν αισίως οι συμμετοχές αρχιτεκτονικών γραφείων από 57 χώρες στον διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή του πρότυπου, βιοκλιματικού Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο της Κρήτης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Σύμφωνα με τον ΟΣΚ, οι περισσότερες εγγραφές προέρχονται από την Ελλάδα (139) και αντίστοιχα από την Ευρώπη (286), ενώ μεγάλη είναι και η συμμετοχή από χώρες της Ασίας.

Ειδικότερα, οι περισσότερες συμμετοχές ήρθαν από τα εξής κράτη:
- Ελλάδα 139
- Γαλλία 36
- Ισπανία 22
- ΗΠΑ 19
- Ηνωμένο Βασίλειο 16
- Ρουμανία 13
- Ιαπωνία 11
- Ινδία 9
- Καναδάς 6
- Βουλγαρία 6

Ο διαγωνισμός, η πρώτη φάση του οποίου ολοκληρώθηκε, προκηρύχθηκε από τον ΟΣΚ, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) και αφορά στο σχεδιασμό ενός σύγχρονου, καινοτόμου και βιοκλιματικού Σχολείου, που θα καλύψει τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων (ENISA). Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 16η Νοεμβρίου 2012.

Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-