από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Ρύθμιση για τους πρώην πελάτες των Hellas Power και Energa Power Trading

Λαμβάνονται μέτρα για τη μη διακοπή ηλεκτροδότησής τους
Ρύθμιση για τους πρώην πελάτες των Hellas Power και Energa Power Trading
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Να βρεθεί άμεσα λύση για τους πρώην πελάτες των Hellas Power και Energa Power Trading που απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης, ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη. «Η Πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος προς πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa Power Trading», επισημαίνει.

Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι, αν και έχουν εξοφλήσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΕ) αδυνατούν να υπογράψουν συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με νέο προμηθευτή, καθώς οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν μπορούν να τους χορηγήσουν βεβαίωση εξόφλησης του τέλους.

Σε επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών, τον διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ) και τη ΔΕΗ, ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά να αποσυνδεθεί πλήρως το δικαίωμα σύναψης συμβολαίου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από την υποχρέωση εξόφλησης της φορολογικής υποχρέωσης των πολιτών.

Η ανεξάρτητη Αρχή υποστηρίζει ότι η απαγόρευση σύναψης συμβολαίου με προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος, εάν δεν έχει εξοφληθεί το τέλος, πολύ δε περισσότερο αν δεν μπορεί να αποδειχθεί η εξόφλησή του, συνεπάγεται στέρηση
αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

Τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι
ήταν απόλυτα συνεπείς στη φορολογική τους υποχρέωση, αλλά υφίστανται τις συνέπειες των παραλείψεων των προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa Power Trading έπρεπε εντός τριών μηνών από τις 25 Ιανουαρίου 2012 να επιλέξουν νέο προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος.

Όσοι δεν υπέγραψαν συμβόλαιο προμήθειας, συνεχίζουν, μέχρι και την 24η Ιουνίου 2012, να εξυπηρετούνται από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως προμηθευτή καθολικής υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που οι πολίτες δεν υπογράψουν συμβόλαιο, ο διαχειριστής δικτύου, χωρίς περαιτέρω ενημέρωσή τους, θα εκκινήσει τη διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών τους. Προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαιο, τους ζητείται η προσκόμιση βεβαίωσης από τις αρμόδιες ΔΟΥ για την εξόφληση του ειδικού τέλους.

Ωστόσο, το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ενημερωθεί για τις καταβολές των πολιτών, καθώς οι εταιρείες έχουν καθυστερήσει να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΗ: Νέα διορία για το ρεύμα στους πρώην πελάτες Energa- Hellas Power 
Energa - Hellas Power: Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.