Την ενοχή των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων για την υπόθεση δολοφονίας του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, τον Μάρτιο του 2007 στην Λεωφόρο Λαυρίου, ζήτησε από τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την αγόρευση της η Εισαγγελέας της Έδρας.

Η Εισαγγελέας με την πρόταση της, σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της δίκης, ζήτησε την ενοχή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση των κατηγορουμένων Χρήστου Σακάτη και Βασίλη Ρουμπέτη και για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία τον συγκατηγορούμενο τους Βασίλη Ψυκάκο.

Ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να απαλλάξει από την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία τον Νίκο Βαγιόπουλο.

Ο 26χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στις 29 Μαρτίου 2007, στο περίφημο «ραντεβού θανάτου» που κλείστηκε στην Παιανία με αφορμή αγώνα βόλεϊ γυναικών.

Στην αγόρευση της, η Εισαγγελέας εξέφρασε την λύπη της για την αγριότητα με την οποία αφαιρέθηκε η ζωή του 26χρονου φιλάθλου, ενώ τόνισε ότι όσοι λαμβάνουν μέρος σε τέτοια γεγονότα δεν είναι φίλαθλοι αλλά οπαδοί διαποτισμένοι με την νοοτροπία «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας και πρέπει να εξοντωθεί».

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο Β. Ρουμπέτης, μάλιστα, για τον οποίο η Εισαγγελέας δήλωσε πεπεισμένη ότι μετείχε στα επεισόδια, είπε στην απολογία του ότι την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας, δούλευε ως οδηγός ταξί.

Σε πρώτο βαθμό ο Χρήστος Σακάτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ, στους Βασίλη Ψυκάκο και Νίκο Βαγιόπουλο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχε επιβάλει ποινές δεκαετούς καθείρξεως. Ο Βασίλης Ρουμπέτης, είχε αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά δικάζεται και πάλι μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, με αγορεύσεις συνηγόρων.