«Οι γάλλοι εμπειρογνώμονες προσφέρουν τεχνική βοήθεια για τη διοικητική μεταρρύθμιση του Δημοσίου και το υπουργείο δεν έχει αναλάβει απέναντί τους καμία δέσμευση για 15.000 απολύσεις», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή τη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα, ο υπουργός κ. Παύλος Αποστολίδης, με ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει όμως ότι «η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί μνημονιακή δέσμευση».

Το υπουργείο Δοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει ακόμη γνωστό ότι απέστειλε (με e-mail) στον ΣΥΡΙΖΑ και επιστολή του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου στην οποία περιέγραφε τις μνημονιακές δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους και ζητούσε από τον πρώην υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα να τον ενημερώσει για την πορεία υλοποίησής τους. «Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναφέρει», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπήρξε απολύτως συνεπές».

Στη σχετική συζήτηση με την ομάδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε τον υπερτροφισμό του δημοσίου τομέα, τη δυσκολία μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ συναρμόδιων φορέων στο ίδιο το έργο της μεταρρύθμισης. «Είναι σημαντικό ότι διαπιστώθηκε η θετική ανταπόκριση της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε το υπουργείο, στην επιχειρούμενη διοικητική μεταρρύθμιση», καταλήγει το υπουργείο.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του κ. Παπαδήμου προς τον κ. Ρέππα