Αιγύπτιοι ψαράδες που εργάζονται στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και έμεναν σε σπίτι στο Πέραμα βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στο στόχαστρο ρατσιστικής επιδρομής.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα οι δράστες της επίθεσης, φωνάζοντας και βρίζοντας, εισέβαλαν στο σπίτι με ρόπαλα και ξύλα και άρχισαν να χτυπούν τους τέσσερις εργάτες των ψαροκάικων που βρήκαν μέσα, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν από αυτούς. Το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του «Ευαγγελισμού». Και οι τέσσερις αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί από τη περιοχή του Σχιστού προσήγαγαν έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι ύποπτοι αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, τα άτομα αυτά αναγνωρίστηκαν από τον τραυματία ως δράστες της επίθεσης.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία άμεση σχέση τους με ακροδεξιά οργάνωση, ενώ δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Την έρευνα διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ