Συναντήθηκε με γνωστούς έλληνες επιχειρηματίες, υποσχέθηκε πάσης φύσεως «επενδύσεις» στην χώρα μας, έτυχε της υποστήριξης πρώην υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και όταν αναχωρούσε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθη με διεθνές ένταλμα και φυλακίσθηκε με την κατηγορία της απάτης ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε αφρικανική χώρα.

Μπροστά σε μία ιδιότυπη περίπτωση «ευυπόληπτου» ξένου επιχειρηματία που υποσχόταν σημαντική αρωγή σε έλληνες επιχειρηματίες και μεγάλες επενδυτικές δραστηριότητες στην χώρα μας, βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. Χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

Ο λόγος για έναν 59χρονο σύριο επιχειρηματία, με ιταλικό διαβατήριο (τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) ο οποίος συνελήφθη το πρωί της 26ης Μαΐου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν προσπάθησε να αναχωρήσει από την χώρα μας με ιδιωτική πτήση. Σύμφωνα με πληροφορίες προορισμός του ήταν το Κίεβο της Ουκρανίας όπου φαίνεται να είχε μία από τις επιχειρηματικές του βάσεις.

Οπως προέκυψε από τα ηλεκτρονικά αρχεία σε βάρος του 59χρονου επιχειρηματία, είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, για υπεξαίρεση έξι εκατομμυρίων δολαρίων από επιχειρήσεις στη Γουινέα, στη Δυτική Αφρική, όπου και εκεί είχε εμφανισθεί σαν φερέγγυος «επενδυτής». Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ο οποίος ζήτησε την προφυλάκισή του και βρίσκεται ήδη κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ίδιος μίλησε για αβάσιμες κατηγορίες σεσχέση με την «υπόθεση της Γουινέας».

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο συλληφθείς, στην διάρκεια των συναντήσεών του με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου είχε και τη συνδρομή πρώην αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και στελεχών της λεωφόρου Κατεχάκη οι οποίοι φέρεται να έμειναν «έκπληκτοι» όταν διαπίστωσαν ότι καταδιωκόταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ και αυτοί δεν γνώριζαν οτιδήποτε!
Από την άλλη πλευρά, οικονομικοί παράγοντες μιλούν για ένα χαρακτηριστικό δείγμα αφερέγγυων επενδυτών που δίνουν παρόν στην χώρα μας και δημιουργούν φρούδες ελπίδες για «μεγαλοεπενδύσεις».