Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Δικαιοσύνη είχε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως φαίνεται από σχόλια τα οποία καταγράφονται στις σημειώσεις του. Καταφέρεται πάντα εναντίον του πρώην στενού του συνεργάτη Γ. Σμπώκου, τον οποίο κατηγορεί ότι «τα βρήκε με την ηγεσία του ΠαΣοΚ αλλά μόνο για εκείνον βέβαια».

Αναφέρεται ακόμα και στην ανακρίτρια του Βατοπαιδίου κυρία Ειρήνη Καλού, για την οποία εκτιμάει ότι θα διώξει τον παπά, εννοώντας τον Εφραίμ, την τοποθετεί στην ομάδα της Εισαγγελίας Αθηνών και εμπλέκει ακόμα και τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γ. Πεταλωτή… Επί λέξει αναφέρει στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο αρχείο του:

«Η Καλού επιμένει για τη δίωξη του παπά. Ανήκει και αυτή στην ομάδα της Εισαγγελίας της Αθήνας. Έχει επαφή μέσω Ράικου με Μαξίμου και Πεταλωτή, υφ. Δικ. Εντολέας… ».

Για τον πρώην φίλο και συνεργάτη του Γ. Σμπώκο αναφέρει:
«Οι πληροφορίες μου λένε ότι εσύ τα κατάφερες και τα βρήκατε με την ηγεσία ΠαΣοΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς, μόνο για σένα βέβαια, τα έχεις σπάσει μαζί μου… Οι δρόμοι μας εδώ και καιρό είναι διαφορετικοί… Υπάρχει ανάγκη ενός τίμιου ξεκαθαρίσματος του συνολικού έργου μας από το 1996 μέχρι σήμερα… Πως θα γίνει αυτό; Προτείνω να το συμφωνήσουμε άμεσα τώρα, να αλλάξουμε θέσεις και απόψεις, να βρούμε κοινά αποδεκτό τρόπο…».
Παρακολουθούσε, όμως, και τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, όπως την κόντρα Τέντε και των δυο εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη και διατύπωνε σχόλια για την αλλαγή κλίματος στη Δικαιοσύνη. Άλλωστε το σχετικό κεφάλαιο των σημειώσεων το αποκαλεί «κλίμα στη Δικαιοσύνη…».

Δείτε μία από τις σελίδες του ημερολογίου