Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης τα οποία συνεχίζονται μέχρι αργά έξω από το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αστυνομικών δυνάμεων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης επιχείρησαν να μπουν στο χώρο όπου διαμένουν μετανάστες. Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν κάνοντας φραγμό ενώ στη συνέχεια τους απώθησαν με χρήση χημικών. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν προς τους αστυνομικούς πέτρες ενώ προκάλεσαν ζημιές σε όχημα της ΕΛΑΣ. Παράλληλα έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε χόρτα παρακείμενου οικοπέδου ενώ στοι σημείο έφεραν ακόμη και έναν εκσκαφέα. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων έγιναν αρκετές προσαγωγές και τραυματίστηκαν αρκετά άτομα ανάμεσα στα οποία και αστυνομικοί.

Νωρίτερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Ανθείας περίπου μισό χιλιόμετρο από το σημείο που έκαναν συγκέντρωση κάτοικοι της περιοχής στην ακτή Δυμαίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονία για ασήμαντη αφορμή ενός 30χρονου τα ξημερώματα του Σαββάτου απο τρεις νεαρούς Αφγανούς εκ των οποίων συνελήφθη ένας 17χρονος.

Επίθεση κατά βουλευτή Χρυσής Αυγής

Το βράδυ, ομάδα περίπου 30 ατόμων, επιτέθηκε εναντίον του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Super B της Πάτρας, όπου ο βουλευτής είχε δώσει συνέντευξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο βουλευτής είχε ολοκληρώσει την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, οι άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.

Επίθεση δέχτηκε και ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής, ο οποίος είναι συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού και μετείχε στην συζήτηση με τον βουλευτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο Απόστολος Βουλδής δέχτηκε την επίθεση, την στιγμή που προσπάθησε να πείσει τους αγνώστους, να μην χτυπήσουν τον βουλευτή.

Όταν η Αστυνομία έφθασε στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Αγίου Ανδρέου, οι άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί.