από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Δόκτωρ Σαϊλέντρα Κουμάρ Ράι: Εχετε χάσει πίστη και αυτοπεποίθηση

Ο ινδός πανεπιστημιακός που συνελήφθη σαν... λαθρομετανάστης από την Αστυνομία μιλάει για την εμπειρία του
Δόκτωρ Σαϊλέντρα Κουμάρ Ράι: Εχετε χάσει πίστη και αυτοπεποίθηση
Ο ινδός καθηγητής Σαϊλέντρα Κουμάρ Ράι την περασμένη Τετάρτη είχε την ατυχία να βρεθεί στο μέσον επιχείρησης της Αστυνομίας έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Η αλήθεια είναι ότι παρ’ ότι βρίσκομαι μόνο πέντε εβδομάδες στη χώρα σας, αισθάνομαι σαν να είμαι σπίτι μου όταν μένω στην Αθήνα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσε να μου συμβεί κάτι τέτοιο και σίγουρα είναι η μοναδική μου κακή εμπειρία από την Ελλάδα...». Ο δόκτωρ Σαϊλέντρα Κουμάρ Ράι, επιστήμονας της περίφημης ινδικής Silicon Valley, ειδικός σε θέματα διεθνούς επιχειρηματικότητας και επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, είχε την περασμένη Τετάρτη μια πραγματικά περίεργη ημέρα στην Αθήνα: ξεκίνησε να πάει στη δουλειά του, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας δηλαδή, και βρέθηκε στο... Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Δεν προκάλεσε κάποιον, δεν έδειξε κακή συμπεριφορά, ήταν ένας άνθρωπος καλοντυμένος, με ευγενικούς τρόπους, ένας άνθρωπος ανάμεσα σε δεκάδες ανθρώπους που βάδιζε μέσα σε μια, κατά τα φαινόμενα, σύγχρονη πόλη. Με μία διαφορά: είναι Ινδός και δεν μιλάει ελληνικά.


Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, που «καθάριζαν» για ένα ακόμα πρωί την περιοχή της οδού Πατησίων, συλλαμβάνοντας μετανάστες που έκαναν παραεμπόριο στα πεζοδρόμια, θεώρησαν πιθανότατα παράνομο και τον δόκτορα Ράι, που περνούσε από εκεί επιστρέφοντας στο γραφείο του. Καθώς μάλιστα δεν είχε επάνω του τα ταξιδιωτικά του έγγραφα (τα είχε αφήσει στο γραφείο του για να πεταχτεί για λίγο έξω), γρήγορα η πιθανότητα μετατράπηκε σε βεβαιότητα για τους αστυνομικούς. Και παρ' ότι έσπευσαν οι εκπρόσωποι του πανεπιστημίου να σώσουν τον καθηγητή - αλλά και ό,τι έχει απομείνει από τη φήμη της χώρας μας στους «πρεσβευτές» των άλλων χωρών που μας επισκέπτονται ακόμα -, οι αστυνομικοί αποδείχθηκαν αμετάπειστοι. Χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος για να απελευθερώσει η Αστυνομία τον ινδό επιστήμονα, αφού όμως είχε πια μεταχθεί με τους άλλους κρατούμενους στο τμήμα. «Η δουλειά της Αστυνομίας είναι να διατηρεί τον νόμο και την τάξη στη χώρα και για να το κάνει αυτό μπορεί να σταματήσει οποιονδήποτε θέλει, οποιαδήποτε ώρα για να τον ελέγξει» λέει ο κ. Ράι μιλώντας στο «Βήμα». «Εξεπλάγην όμως όταν κατάλαβα ότι δεν ήταν έτοιμοι να ακούσουν τους ανθρώπους του πανεπιστημίου και τελικά με συνέλαβαν, κάτι που ήταν ιδιαίτερα σοκαριστικό» δηλώνει.

Πότε ήρθατε στην Ελλάδα και τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει;
«Εχουν περάσει έξι εβδομάδες από τότε που ήρθα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά την περίοδο αυτή τελείωσα τη διδασκαλία ενός κύκλου μαθημάτων στο ΜΒΑ International. Πρέπει να πω ότι δέχτηκα τεράστια υποστήριξη από τις αρχές του πανεπιστημίου και ειδικά από τον πρύτανη, αλλά και απ' όλα τα μέλη του ιδρύματος. Οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι ήταν βοηθητικοί και συνεργάσιμοι, οι φοιτητές καλοί και ζεστοί μαζί μου. Μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου ως επισκέπτης καθηγητής ήταν μία από τις καλύτερες από όλες τις καθηγητικές μου "αποστολές" ως σήμερα».

Στα ελληνικά πανεπιστήμια ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα «άλυτα» σχετικά με τη φύλαξη και την προστασία τους. Μεταξύ αυτών, υπάρχει και το πρόβλημα μεταναστών μικροπωλητών χωρίς νόμιμες άδειες έξω από τα κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.
«Ξέρετε, δεν επισκέπτομαι συχνά το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου. Οπότε, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, έχω απόλυτη άγνοια του φαινομένου παράνομων μεταναστών που πουλούν παράνομα προϊόντα μπροστά από το πανεπιστήμιο».

Οπότε, υποθέτω, η σύλληψή σας θα σας φάνηκε εντελώς ανεξήγητη...
«Η δουλειά της Αστυνομίας είναι να διατηρεί τον νόμο και την τάξη στη χώρα. Για να το κάνουν αυτό οι εκπρόσωποί της μπορούν να σταματήσουν όποιον θέλουν, οποιαδήποτε ώρα, για να τον ελέγξουν και να τον ερευνήσουν. Οπότε κι εμένα οι αστυνομικοί με σταμάτησαν και βρήκαν ότι δεν είχα επάνω μου το διαβατήριό μου. Για να είμαι ειλικρινής, μόλις είχα βγει από το κτίριο του ΜΒΑ και είχα ξεχάσει το διαβατήριό μου στο γραφείο μου. Παρ' όλα αυτά, αφότου με έπιασαν, μέσα σε λίγα λεπτά, έφτασαν καθηγητές και γραμματείς από το γραφείο του πρύτανη για να επιβεβαιώσουν το καθεστώς και τη σχέση μου με το ίδρυμα και να ενημερώσουν την Αστυνομία. Τότε εξεπλάγην πραγματικά• όταν κατάλαβα ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν έτοιμοι να ακούσουν τους ανθρώπους του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να με συλλάβουν. Αυτό ήταν το σοκαριστικό για εμένα. Ηταν η πρώτη μου άσχημη εμπειρία από την Αθήνα ως σήμερα».

Αφήσατε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα στο γραφείο σας επειδή νιώθατε άνετα όλο αυτό τον καιρό στην πόλη;
«Εχετε δίκιο, ακριβώς έτσι αισθανόμουν. Οταν είμαι στην Αθήνα νιώθω σαν να είμαι σπίτι. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να μου συμβεί. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα σας μεταδίδουν συνέχεια ότι η πόλη δεν είναι πλέον ασφαλής, αλλά εγώ δεν το αισθάνθηκα ποτέ αυτό και δεν είχα καμία κακή εμπειρία ως σήμερα. Οπότε δεν φαντάστηκα ότι το να μην κρατάω μαζί μου διαβατήριο θα μπορούσε να με οδηγήσει σε μια κακή εμπειρία».

Τι συναίσθημα προκαλεί σήμερα η Ελλάδα στους επισκέπτες της; Βλέπετε διαφορετικές αντιδράσεις στην πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά των κατοίκων της καθώς η οικονομική κρίση κορυφώνεται;
«Η εμπειρία μου ως σήμερα από την Αθήνα μου επιτρέπει να πω ότι οι άνθρωποι αυτής της πόλης είναι μεγαλόκαρδοι και σέβονται τους φιλοξενούμενούς τους, ακόμα και σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, και το χαρακτηριστικό σας αυτό είναι πραγματικά υπέροχο. Οπως ανέφερα και στην αρχή, έφτασα στην πόλη σας πριν από έξι εβδομάδες. Οπότε δεν ξέρω ποια ήταν η συμπεριφορά των κατοίκων της πριν από την κρίση. Μου φαίνεται όμως, ιδιαίτερα όσον αφορά το θέμα της κρίσης, ότι οι Ελληνες χάνουν σιγά-σιγά την πίστη τους, γίνονται ολοένα πιο πεσιμιστές σχετικά με το μέλλον το δικό τους, αλλά και των παιδιών τους».

Διδάσκετε Οικονομικά και μάλιστα θέματα διεθνούς επιχειρηματικότητας. Ποια είναι η άποψή σας για την ελληνική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά την υπογραφή του μνημονίου στη χώρα μας; Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα να βάλει γρήγορα ξανά «μπροστά»;
«Κοιτάξτε, η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της. Οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και την πίστη τους και ο πεσιμισμός γίνεται κυρίαρχη στάση ζωής. Η ανεργία έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό της, στο 22%, και την ίδια στιγμή το 50% των νέων δεν έχουν δουλειές για να ζήσουν. Οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις τους. Οι νέοι και ταλαντούχοι Ελληνες ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να αναζητήσουν δουλειές σε άλλες χώρες. Αυτή είναι η παρούσα κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Δεν είμαι από τους κορυφαίους οικονομολόγους στον κόσμο, αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει την αγορά, να προχωρήσει σε μια απλή και δίκαιη νομοθεσία φορολόγησης, να δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο θα αυξήσει τις ευκαιρίες επένδυσης όχι μόνο από έλληνες επιχειρηματίες στο εσωτερικό της χώρας, αλλά θα προσελκύσει και ξένους επιχειρηματίες να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει κουλτούρα επιχειρηματικότητας και να χρησιμοποιήσει το υψηλά ταλαντούχο εργατικό δυναμικό της, καθώς χρειάζεται πλέον ανθρώπους που να "δημιουργούν" δουλειές και όχι ανθρώπους που να ψάχνουν γι' αυτές».
Ο δρ Σαϊλέντρα Κουμάρ Ράι θα μείνει στην Ελλάδα ως τις 27 Ιουνίου για σειρά μαθημάτων που παραδίδει στο βραβευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα πραγματοποιήσει μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και διαλέξεις, ενώ στόχος του είναι να αναπτύξει και ερευνητικές συνεργασίες με διδάσκοντες του Οικονομικού Πανεπιστημίου, που θα συνεχιστούν και μετά την αναχώρησή του από την Ελλάδα.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (21)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  πολίτες ανθρωπάκια | 15/05/2012 08:41
  Είμαστε ένα μάτσο θυμωμένα ανθρωπάκια που μνησικακούν. Σήμερα τη πληρώνει ο Ινδός καθηγητής κι αύριο όλοι οι υπόλοιποι. Το μόνο που είπε ο άνθρωπος είναι ότι σοκαρίστηκε που η αστυνομία δεν πίστεψε ένα μάτσο καθηγητές που προσπαθούσαν να τον πάρουν απ τα χέρια τους. Είναι λίγο κουφό όπως και να το κάνουμε. Οι Έλληνες φάγαμε πολλές φάπες σαν μετανάστες και τώρα γίναμε οι χειρότεροι σατράπες. Απλά πράγματα..
  elia
  απάντηση66
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ... | 14/05/2012 19:03
  ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΕΝΑΝ ΙΝΔΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΓΟΥΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : 1) ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ Η΄ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΛΗΞΕΙ Ή ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ. 2) ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ;;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση86
   
   
  Το παιχνίδι το χάσατε εδώ και καιρό.. | 14/05/2012 18:17
  Κα Παπαματθαίου εσείς και οι συνάδελφοί σας εδώ και μια εβδομάδα έχετε κάνει ζήτημα έναν απλό έλεγχο ρουτίνας της Αστυνομίας σε έναν αλλοδαπό που δεν είχε μαζί του τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει θέμα διότι παντού γίνονται έλεγχοι (σας συνιστώ να πάτε στο Λονδίνο να δείτε τι σωματικές έρευνες γίνονται σε κάθε τετράγωνο, τους βάζουν μπροστά στον τοίχο 4 - τέσσερις με ανοιχτά τα πόδια και τα χέρια ψηλά στον τοίχο) χωρίς κανείς να διαμαρτύρεται. Τελικά οι προδιαγραφές των Ελλήνων δημοσιογράφων για το πώς κρίνουν τις ειδήσεις είναι τελείως διαστροφικές. Ενώ ανέχεστε μετά δυσκολίας έστω, τους ελέγχους στο δρόμο (λες και ζήτησε κανείς τη γνώμη σας) εφαρμόζετε σε κάθε περίπτωση ένα αριστερόμετρο ειδικής παραγγελίας διαμαρτύρεστε δε, όταν οι βεβαιώσεις των κκ καθηγητών δεν έγιναν σεβαστές και να το θέμα. Ο σεβασμός όμως δεν επιβάλλεται αλλά κατακτάται... Επειδή περνάω από την Πατησίων κάθε μέρα σας διαβεβαιώνω ότι (άλλωστε υπάρχουν και video) οι λαθρομετανάστες στη θέα της αστυνομίας πρώτα πετάνε μέσα στην ΑΣΟΕΕ το παράνομο εμπόρευμα και μετά πηδάνε και αυτοί στην ασυλία. Οι δε κκ καθηγητές τόσα χρόνια δεν έχουν καμία αντίρρηση που η ΑΣΟΕΕ φιλοξενείτους παράνομους (λαθρο) μετανάστες μαζί με το αφορολόγητο εμπόρευμα τους. Αναρωτιέμαι τι κύρος μπορεί να έχει ένας πρύτανης - προστάτης των κακοποιών; Πώς θα ζητήσουν όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες να με φορολογήσουν πάλι ξανά και ξανά ώστε να πληρωθούν οι μισθοί τους, είτε να ζητήσουν την ψήφο μου ή τον σεβασμό μου; όταν έχω ήδη απολύσει 5 άτομα, όταν οι λαθρομετανάστες έχουν διαλύσει την Αθήνα είτε ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό, είτε < διώχνοντας > τους αγοραστές στις περιφέρειες. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσάς και τα επιτελεία των ΜΜΕ, αυτό που φαίνεται ότι σας ενδιαφέρει είναι ένα είδος καθημερινής επαναστατικής γυμναστικής μήπως τα ζωντανά σας φύγουν. Κανείς δεν τρελάθηκε με τις σβάστικες και τους διάφορους αδόλφους, απλά 1ον μας έχετε κουράσει και 2ον αυτοί καθαρίζουν.
  Tragos
  απάντηση145
   
   
  Exagogi koultouras | 14/05/2012 09:57
  Exoume mia koultoura pou tha mporousame na tin patentaroume kai na tin exagoume. Prokeitai gia tin koultoura tou pelateiakou, dieftharmenou kai oligarxikou kratous. Na katsoun oi politikoi ton teleutaion 30 eton, na tin perigrapsoun me vimata se ena manifesto kai na tin exagoun se enapomeinantes/ekkolaptomenous/filodoksous diktatores kai monarxes ana tin ufilio. Why not?
  Aristeros xoris enallaktiko sxedio
  απάντηση155
   
   
  PALI KALA | 13/05/2012 20:01
  ENA MPRABO STHN ELLHNIKI ASTYNOMIA POU EIXEI YPOMONH KAI DEN TON EDEIRE. EIDIKA AN ARXISE NA TOUS LEEI OTI EINAI KATHIGITHS.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση2843
   
   
  ΠΑΤΟΣ | 13/05/2012 17:48
  Δειτε παρακαλω την κατασταση που επικρατει εξω απο την ΑΣΟΕ και πειτε μου σε ποιο πανεπιστημιο του εξωτερικου υπαρχουν τετοιες τρισαθλιες τριτοκοσμικες εικονες... σε ποιο πανεπιστημιο γινεται παρεμποριο και σε ποια πανεπιστημια ισχυει το ασυλο και η ανομια... δειτε επισης τα πανεπιστημια του εξωτερικου ακομα και αυτα της Ινδιας (με πολυ προηγμενο επιπεδο σε τομεις οπως η μικροηλεκτρονικη η αστροφυσικη η ιατρικη και η οικονομια) ποσο κουκλια πανεμορφα και πεντακαθαρα ειναι και πειτε μου αν εχουν καμια σχεση με τις ΧΑΒΟΥΖΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ οπως τα εχουν καταντησει κυριως οι αριστεριστες.. μπαινεις σε πανεπιστημιο και νομιζεις οτι μπαινεις σε σταβλο μεσα ...τετοια χαλια ουτε και οι ινδοι θα επετρεπαν ... και αν τα πανεπηστιμια μας λειτουργουσαν οπως και αυτα του εξωτερικου τετοιο περιστατικο δεν θα γινονταν ....
  Kostas
  απάντηση9815
   
   
   
  Μπα!! Ο καθηγητής σε ποια άλλη χώρα κυκλοφορεί χωρίς χαρτιά και απορεί αν τον συλλάβουνε;;; | 13/05/2012 15:48
  Πού ζεις κυρ καθηγητά;; Χωρίς χαρτιά πας στο τμήμα! Για εξακρύβωσει, αμάν πια!
  ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ
  απάντηση3473
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΙΝΔΙΑ | 13/05/2012 14:54
  1.ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΙΝΔΟΣ ΑΝ ΣΤΗ ΙΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΦΩΛΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. 2.Η ΙΝΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,ΟΠΩΣ ΕΖΗΣΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ ΚΑΛΚΟΥΤΑ, ΕΧΕΙ ΡΑΒΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΣΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ.
  THEO GREEK
  απάντηση4421
   
   
   
  Η Χώρα στα πρόθυρα του Φασισμού | 13/05/2012 14:34
  Αυτό σε καμία χώρα της ΕΕ δέν θα γινότανε. Τα μαύρα σας τα χάλια έχετε.
  ase re
  απάντηση2647
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πως να μην αισθανετε | 13/05/2012 13:52
  ασφαλης?αν κυκλοφορουσε μονο στο κεντρο θα ενιωθε σαν στο σπιτι του.την ακαδημαικη του αποψη για την μαζικη φυγη των συμπατριωτων του απο τη χωρα του και την παρανομη παραμονη τους στη χωρα φυσικα δεν τον ρωτησατε.για το τι θα συνεβαινε σε μια αναλογη περιπτωση στη χωρα του φυσικα κ δεν τον ρωτησατε τι να κανεις...ειμαστε προοδευτικοι εμεις οι ελληνες
  propaganda
  απάντηση2727
   
   
  Θα επρεπε να διαθετουν το ''χαρισμα'' | 13/05/2012 13:27
  Exεις ιδεα ποσες φορες σε γελοιοποιησε το ''φερομενο θυμα''? Ειδες πως οι πολιτισμενοι αντιμετωμεπιζουν με ψυχραιμια και αξιοπρεπεια το νομιμο περιορισμο της ελευθεριας τους ή οποιαδηποτε αλλη δυσκολη κατασταση για αυτους? Ουτε μνησικακια, ουτε εμπαθεια, ουτε καχυποψια, ουτε υστερικες κραυγες οπως θα εκανες εσυ μικροσκοπικο νοτιοβαλκανιο. Το αλλοκοτο και το αδιανοητο δεν ηταν η συμπεριφορα της αστυνομιας που εφαρμοσε το νομο αλλα η αδυναμια ενος ουσιαστικα ακοινωνητου ανθρωπου να κατανοησει τους και να εσωτερικευσει απλους κανονες συμβιωσης.
  Να αποφευγεις επαφες με πολιτισμενους
  απάντηση369
   
   
   
  Καθηγητἠς είναι ; | 13/05/2012 12:22
  Καθηγητἠς είναι αυτό το πράγμα ;Και εγώ αν ήμουν αστθνομικός για λαθρομεταναστη θα τον πέρναγα.
  Stav
  απάντηση29102
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων