Ένας 30χρονος ειδικός φρουρός και ένας 46χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γιατί ως συνδιαχειριστές ιστοσελίδας, παρείχαν τη δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου να «κατεβάζουν» ταινίες, βίντεο παιχνίδια και προγράμματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί οι εταιρείες, στις οποίες ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, ανέρχονται τουλάχιστον σε 15 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ο 30χρονος ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ διατάχθηκε παράλληλα η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
.
Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας που προστατεύει την πνευματική ιδιοκτησία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν συνδιαχειριστές της ιστοσελίδας, με ηλεκτρονική διεύθυνση www.warezoula.com, μέσω της οποίας παρείχαν τη δυνατότητα σε απλούς χρήστες, αλλά και εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία πλήρωναν συνδρομή για το σκοπό αυτό, να «κατεβάζουν» ψηφιακά αρχεία κινηματογραφικών ταινιών, βιντεο παιχνίδια και λογισμικού διαφόρων προγραμμάτων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας ΕΠΟΕ (Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων).

Ακολούθησε έκδοση διάταξης για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω Ίντερνετ και από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δυο εμπλεκομένων.

Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε, παρουσία εισαγγελέα, στα σπίτια τους βρέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος υπολογιστή που θα εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.