Υπέρ της εξομοίωσης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με εκείνους των εκπαιδευτικών του δημοσίου τάχθηκε το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Eτσι, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εντάσσονται πλέον στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ τη σχετική γνωμοδότηση έκανε δεκτή και υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτης.

Η απόφαση του Γ΄ Τμήμας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ελήφθη ομόφωνα, αφορά σε μισθολογικά θέματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών (N. 4024/27.10.2011). Ζητήθηκε δε, μετά από συνεχή αιτήματα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστούν θέματα τα οποία εδώ και καιρό εκκρεμούσαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η σχετική γνωμοδότηση ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), η οποία κάνει λόγο για «γνωμοδότηση – σκάνδαλο, με την οποία χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων» και μάλιστα απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπεύθυνων του «σκανδάλου», όπως το χαρακτηρίζει.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ κατήγγειλαν σήμερα και τον ειδικό γραμματέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου κ. Μιχ. Κοντογιάννη για την υπογραφή της γνωμοδότησης. Ο ίδιος με τη σειρά του μίλησε για «άστοχες συνδικαλιστικές ενέργειες που δημιουργούν τον κίνδυνο, το προνόμιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να αμείβονται με τις αμοιβές του δημοσίου να καταργηθεί και να περάσουν σε ατομικές συμβάσεις».

Oπως εξηγεί ο κ. Κοντογιάννης στο «Βήμα», η σχετική γνωμοδότηση υπογράφθηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Παιδείας, ενώ «στη συνέχεια, για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας ζήτησε από τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και από άλλους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας να την υπογράψουν». Επειδή όμως υπήρχε κωλυσιεργία από την πλευρά αυτών των παραγόντων αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προωθηθεί άμεσα προς υλοποίηση.