Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Στην αίτησή της χαρακτηρίζει την προφυλάκιση ως «μέτρο απεχθές και άδικο» και ζητάει να αντικατασταθεί με τον κατ’ οίκον περιορισμό της και με εμφάνισή της στο αστυμικό τμήμα της περιοχής τρεις φορές την ημέρα.
Ο συνήγορός της κ. Βασίλης Χειρδάρης επικαλείται της «ιδιαίτερη ιδιορρυθμία» της υπόθεσης της πελάτισσάς του, αφού, όπως λέει, υπάρχει ένα ανήλικο παιδί 5,5 χρόνων, το οποίο κρατάει η 73χρονη άρρωστη μητέρα της κατηγορουμένης.

Η κυρία Σταμάτη, η οποία συνεχίζει την απεργία πείνας και όπως λένε οι συνήγοροί της συνεχώς ρωτάει για το παιδί της και βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, αναφέρει συγκεκριμένα στην αίτησή της:

«Ας μείνω, λοιπόν, υπό περιορισμό στο σπίτι μου, που έχει δεσμευτεί με εισαγγελική διάταξη, και υπό φρούρηση αστυνομικών, αρκεί να έχει το παιδί μου την προστασία μου για τη στήριξη και την ασφάλειά του».

Η αίτηση θα εξεταστεί μετά τις εκλογές και όπως λέει ο δεύτερος συνήγορός της κ. Θεόδωρος Ζευκιλής «ίσως τότε επικρατήσει λιγότερο ανθρωποφαγική διάθεση» σε βάρος της πελάτισσάς του.

Μέχρι σήμερα, πάντως, η κυρία Σταμάτη δεν έχει κατορθώσει να συναντηθεί στις φυλακές, όπως έχει ζητήσει, με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.