Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος που μετέφερε παράνομους μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 03.10 της Κυριακής, στο νότιο κόμβο Λυκόφης, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάζονταν έξι μη νόμιμοι μετανάστες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο ωστόσο εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς Αλεξανδρούπολη.

Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο πριν τον κόμβο Αρδανίου της Εγνατίας Οδού, ο οδηγός του αυτοκίνητου, στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε όχημα του Frontex, στο οποίο επέβαιναν δύο σλοβένοι αξιωματούχοι και ένας έλληνας αστυνομικός, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε σε παρακείμενη αγροτική έκταση όπου ανεφλέγη.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τραυματισμένους σοβαρά έξω από το φλεγόμενο όχημα τους έξι μη νόμιμους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου δυο εξ αυτών (άντρες) υπέκυψαν στα τραύματα τους. Οι υπόλοιποι τέσσερις (δυο άντρες και δυο γυναίκες υπήκοοι Κίνας και Ιράν) νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Επίσης, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από πυροσβέστες εντοπίστηκε στη θέση του οδηγού απανθρακωμένο το πτώμα ενός άντρα ο οποίος εκτιμάται πως είναι ο διακινητής.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.