Περί εφαρμογής του Νόμου Πλαίσιο στα πανεπιστήμια θα συζητήσουν τη Δευτέρα 23 Απριλίου στην πρώτη τους συνάντηση τα μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη για να εντοπίσει τις δυσλειτουργίες του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας και να προτείνει λύσεις για την υιοθέτησή του.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας στο υπουργείο Παιδείας και κατά την έναρξή της θα παραστεί ο υπουργός Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής προηγήθηκε έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων στην οποία τέθηκαν τα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων, ενώ επισημάνθηκε ότι η λειτουργία τους φτάνει σε αδιέξοδο από το «κούρεμα» των λογαριασμών τους, αλλά και τη μη έγκριση των προϋπολογισμών τους, λόγω της σύνδεσής τους με την εκλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης που προβλέπει ο Νόμος Πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομάδα εργασίας που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα προεδρεύει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ενώ συμμετέχουν οι κκ. Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σίμος Σιμόπουλος, πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργος Παναγιωτάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Ρέμελης , πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ανδρέας Κανάκης, πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, Δημήτρης Πασχαλούδης, πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, Νίκος Σταυρακάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), Ιωάννης Τσάκνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ), Βασίλης Παπάζογλου, ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιος Κυριαζής, πρώην ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, σύμβουλος σήμερα του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και ο κ. Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.