Μετά την ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) την Πέμπτη σχετικά με την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων κωδικών προϊόντων της, η Coca-Cola Τρία Έψιλον δηλώνει τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή, και με δική της πρωτοβουλία, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενημέρωσε σχετικά και συνεργάστηκε πλήρως με τον αρμόδιο κρατικό φορέα ΕΦΕΤ για την απόσυρση των συγκεκριμένων κωδικών προϊόντων από τους πελάτες της λόγω μη αποδεκτής γεύσηs. Ταυτόχρονα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προχώρησε σε άμεση διενέργεια όλων των απαραίτητων επιστημονικών ελέγχων σε πιστοποιημένο διεθνές εργαστήριο (TNO) με στόχο τον προσδιορισμό του λόγου της απόκλισης γεύσης.

Δεν τίθεται κανένα θέμα επικινδυνότητας των προϊόντων αυτών για τους καταναλωτές σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διεθνούς εργαστηρίου ΤΝΟ. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποίησε το Γενικό Χημείο του Κράτους στα εν λόγω προϊόντα επίσης επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό. Καλούμε τον ΕΦΕΤ να ολοκληρώσει άμεσα τη δική του αξιολόγηση και να ενημερώσει υπεύθυνα τους καταναλωτές.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον λειτουργεί εδώ και 43 χρόνια στην Ελλάδα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο καταναλωτικό κοινό. Η ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της αποτελούν τη σημαντικότερη υποχρέωσή της απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.