Μέσα σε κλίμα έντασης εξελίχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας με θέμα την ίδρυση κέντρου κράτησης μεταναστών, η οποία στιγματίσθηκε από τους ναζιστικούς χαιρετισμούς μελών της Χρυσής Αυγής που εισέβαλαν στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Νωρίτερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και ενώ η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη, βρίσκονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών, καθώς επίσης και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ζήτησε να τοποθετηθεί. Τότε οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Τουλάχιστον δύο φορές διακόπηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά η ένταση κορυφώθηκε και οδήγησε στην αποχώρηση του συνόλου των συνδυασμών της μειοψηφίας, που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ένταση κορυφώθηκε και απειλήθηκαν επεισόδια λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν την ώρα που αποχωρούσαν τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ένα από αυτά με επιδεικτικό τρόπο γύρισε προς τους συγκεντρωμένους και χαιρέτησε με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό.

Επικράτησε κλίμα σύγκρουσης και τα επεισόδια αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ όλες οι πλευρές του δημοτικού συμβουλίου πολύ μετά τα μεσάνυχτα κατήγγειλαν αυτή τη συμπεριφορά.