Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από το Σάββατο (7.4.2012) και έως την Μ. Δευτέρα (9.4.2012) οι εργαζόμενοι στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) σε όλη τη χώρα.

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι νομοθετεί, ουσιαστικά, την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, και οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων στους ΧΥΤΑ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου με θέμα «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ».

Οπως επισημαίνει, με διαδοχικές τροπολογίες στο σχέδιο Νόμου , αναδεικνύεται η πρόθεση της συγκυβέρνησης να μετατραπούν και να λειτουργούν οι (ΦΟ.Δ.Σ.Α. Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) ως Ανώνυμες Εταιρείες. Αυτό, όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ «προαναγγέλλει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας».

Έτσι, σε συνεδρίασή της, την Παρασκευή, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε:
– αποχή των εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Απριλίου 2012.
– προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012.
– στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του ωραρίου της κάθε βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας την Δευτέρας 9 Απριλίου.