Από την τσέπη τους θα πληρώνουν στο εξής τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που μένουν στην Αθήνα και στον Πειραιά.
Από αύριο, Τετάρτη, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ταμείου, λόγω των χρεών. Συγκεκριμένα, έως το τέλος του 2011 δύο Ταμεία τα οποία την 1η Ιανουαρίου εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ο ΟΠΑΔ (Δημόσιο) και ο ΟΑΕΕ (ελέυθεροι επαγγελματίες), οφείλουν στους φαρμακοποιούς της Αθήνας και του Πειραιά περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ.
«Την 1η Μαϊου θα μπει και το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Στο ΤΑΥΤΕΚΩ υπάρχει το Ταμείο της ΔΕΗ το οποίο μας οφείλει δέκα εκατομμύρια ευρώ και του ΟΤΕ που μας χρωστά άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ έχει καταντήσει η Κολυμβήθρα του Σιλοάμ», δηλώνει προς Το Βήμα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κων. Λουράντος.
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των χρεών, οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του Οίκου Ναύτου και της Εμπορικής Τράπεζας.
Την Πέμπτη, 5 Απριλίου, τα φαρμακεία των δύο περιοχών θα παραμείνουν κλειστά. Οι εκπρόσωποι των Φαρμακευτικών Συλλόγων καλούν τους φαρμακοποιούς σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 π.μ., «για να διεκδικήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς».