«Ξεφορτώνουμε συνεχώς κιβώτια με εκατοντάδες πολεμικά όπλα, πιστόλια και χιλιάδες σφαίρες που έχουν σταλεί από ευρωπαϊκή χώρα με παραλήπτη έναν δικηγόρο που φέρεται να βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Γερμανία. Μιλάμε για οπλοστάσιο που παραπέμπει σε αυτό της… «17Νοέμβρη» ίσως κι ακόμη μεγαλύτερο. Ανάμεσα στα πολεμικά όπλα που βρέθηκαν είναι τυφέκια MG-3, MG -42 και ΜΡ-44, ορισμένα από τα οποία είναι εξαιρετικά σπάνια. Η υπόθεση αυτή έχει εξαιρετικές ομοιότητες με αυτή της ανακάλυψης μεταφοράς όπλων, μέσω του αεροδρομίου, «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον Νοέμβριο του 2011. Μιλάμε για πρωτοφανή υπόθεση με άγνωστες διαστάσεις. Επί σειρά ετών είχαμε πληροφορίες ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε μεγάλος αριθμός όπλων, άγνωστης προέλευσης, όμως ποτέ δεν περιμέναμε να βρεθούμε σε έναν τέτοιο όγκο οπλισμού».

Σε αυτή την δήλωση προχώρησε – το απόγευμα της Δευτέρας – υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το οπλοστάσιο -μαμούθ που βρέθηκε το πρωί σε διαμερίσματα της υπό ανακαίνιση πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας.

Ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας και ως παραλήπτης των όπλων εμφανίζεται 53χρονος δικηγόρος από τα Σπάτα, που είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική. Ο δικηγόρος είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις που είχαν «ισχνές σχέσεις» με τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του 53χρονου υπήρχαν προσφάτως καταγγελίες από επιχειρηματίες για απειλή και εκβίαση σε σχέση με μια υπόθεση εμπορίας αυτοκινήτων. Ωστόσο ουδέποτε άλλοτε είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για συμμετοχή σε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα. Κάτοικοι της περιοχής μιλούν για έναν φιλήσυχο δικηγόρο που ανελάμβανε κυρίως αστικές υποθέσεις στην περιοχή της Αρτέμιδος και των Σπάτων ενώ το ποδοσφαιρικό σωματείο στο οποίο ήταν πρόεδρος ουδέποτε είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για διάπραξη επεισοδίων. Ο ίδιος άνθρωπος, πατέρας τριών παιδιών, είναι ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων στην περιοχή των Σπάτων και της Λούτσας. Ανάμεσα στα κτίρια των οποίων είναι ιδιοκτήτης είναι αυτά που στεγάζουν αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής…

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με άλλες ελληνικές και ξένες υπηρεσίες, έχουν ξεκινήσει έρευνα για να ανακαλύψουν τους αποστολείς των όπλων από την Ευρώπη και τον τρόπο που μεταφέρθηκαν ολόκληρα ή τμηματικά στην πολυκατοικία στην Λούτσα εν ονόματι του δικηγόρου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο δίκτυο διακίνησης λαθραίων όπλων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν περιορισμένες τις πιθανότητες το οπλοστάσιο της Λούτσας να σχετίζεται με δράση οργανώσεων αντάρτικου πόλης και θεωρούν πιθανότερο να προέρχονται για υπόθεση του κοινού ποινικού εγκλήματος και κυρίως για δράση οργανωμένων ομάδων Ελλήνων και αλλοδαπών.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της έρευνας για την δράση της συμμορίας των νεαρών με τα καλάσνικοφ, που είχε αποκαλυφθεί προ τεσσάρων μηνών, είχε προκύψει η πληροφορία ότι προμηθευτές των όπλων τους ήταν άτομα από την Λούτσα. Ακόμη και σε άλλες ποινικές υποθέσεις είχαν ανακύψει πληροφορίες για όπλα που προέρχονται από την ίδια περιοχή.