Ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ εισέβαλε στις 10 το πρωί της Πέμπτης στο Ταχυδρομείο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φίλωνος και Τσαμαδού, στον Πειραιά και δολοφόνησε εν ψυχρώ μία υπάλληλο, παρουσία πελατών και υπαλλήλων που βρισκόταν στο κατάστημα.

Ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος έχει δυο παιδιά και εργαζόταν ως ταχυδρομικός διανομέας, πήγε απευθείας στο γραφείο που εργαζόταν η 45χρονη συνάδελφος του, έβγαλε ένα πιστόλι και την πυροβόλησε 5 με 6 φορές σε διάφορα σημεία του σώματος της, με αποτέλεσμα να την σκοτώσει.

Στη περιοχή έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Αρχικά τον μετέφεραν στην Ασφάλεια Πειραιά και νωρίς το απόγευμα οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύμα και θύτης, είχαν παλαιότερα σχέσεις.

Και οι δυο εργάζονταν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι, ωστόσο η γυναίκα μετατέθηκε στον Πειραιά – όπου σύμφωνα με συναδέλφους της εργαζόταν και παλαιότερα – και σήμερα θα ήταν η πρώτη της ημέρα στον εργασιακό της χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος της μετακίνησης ήταν οι προστριβές που είχαν καθώς πρόσφατα η γυναίκα του ζήτησε να χωρίσουν. Μάλιστα όταν την ρώτησαν άλλοι υπάλληλοι γιατί επέστρεψε φέρεται να τους είπε «όταν μπλέκονται τα προσωπικά με τα επαγγελματικά, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τον είχε δει πριν μπει στο ταχυδρομείο να περιφέρεται για αρκετή ώρα στο σημείο.

Συγγενής της άτυχης γυναίκας, που ήταν χωρισμένη μητέρα δυο παιδιών, μιλώντας στους αστυνομικούς, ανέφερε ότι ο δράστης απειλούσε το θύμα και μάλιστα το θύμα είχε ζητήσει να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του.

Ο ίδιος μάρτυρας δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ο 35χρονος να βρίσκεται πίσω και από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του θύματος πριν από λίγες ημέρες.

«Στα εγκλήματα πάθους που είναι διαχρονικά έχουμε βίαιη έκρηξη συναισθημάτων. Ο δράστης είναι αποφασισμένος να αφαιρέσει τη ζωή από το θύμα και δεν ενδιαφέρεται εάν υπάρχει κόσμος που να τον βλέπει. Το έγκλημα αυτό θεωρείται υψηλής θεατότητας. Στόχος των δολοφόνων είναι να βγάλουν το βάρος από μέσα τους», λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν χειριστεί ανάλογες υποθέσεις.