από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Ποια τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου

Το 2013 το νωρίτερο η αξιολόγηση - Ως τότε παγώνουν τα κίνητρα απόδοσης και επίτευξης δημοσιονομικών στόχων
Ποια τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Tο Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο πλαίσιο του νέου βαθμολογίου, που θα λαμβάνεται υπόψη και στην κατάληψη των θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης ωστόσο θα ισχύει το 2013-14, γεγονός που σημαίνει ότι έως τότε δεν θα καταβληθούν τα κίνητρα απόδοσης και επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που προβλέπονται από το νέο μισθολόγιο, κάτι που μεταφράζεται σε νέες απώλειες για το εισόδημα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το Διάταγμα, κριτήριο για την κατάληψη των θέσεων ευθύνης θα είναι η επίτευξη των στόχων που θα τίθενται εκ των προτέρων τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για την υπηρεσία στο σύνολό της. Γι' αυτό το λόγο θα λαμβάνονται υπόψη τρεις παράμετροι: η διοικητική ικανότητα, η συμπεριφορά και η απόδοση. Οι παράμετροι αυτές, που θα είναι μετρήσιμες, θα αποτυπώνονται και σε ένα είδος «ατομικού συμβολαίου» που θα συνάπτει ο υπάλληλος με τον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας της υπηρεσίας στην οποία εργάζεται.

Η αξιολόγηση, παρά ταύτα, δεν θα πραγματοποιείται από τον άμεσο προϊστάμενο του υπό αξιολόγηση υπαλλήλου αλλά από προϊστάμενο ανώτερης βαθμίδας. Γι' αυτό το λόγο θα συσταθούν σε κάθε υπηρεσία και Συμβούλια Αξιολόγησης τόσο για τους υπαλλήλους όσος και για τις ίδιες τις υπηρεσίες. Εκτός τούτου, θα λειτουργεί και Συμβούλιο Εποπτείας που θα είναι αρμόδιο για την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων.

Ο κ. Ρέππας παρουσιάζοντας το Προεδρικό Διάταγμα έκανε γνωστό ότι στόχος είναι οι δείκτες αξιολόγησης να είναι έτοιμοι ως το τέλος του 2012. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων με το νέο σύστημα θα γίνει το 2013 και οι προαγωγές στις οποίες θα ληφθεί υπόψη η «βαθμολογία» από τη νέα αξιολόγηση θα πραγματοποιηθούν το 2014.

Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφερόμενος στην μείωση των μισθών που θεωρείται από τους εταίρους της χώρας ότι θα συμβάλει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας, επισήμανε ότι το μισθολογικό κόστος ακόμη και στα όρια του μηδενισμού δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα.

Για το νομοσχέδιο για τη μείωση των δομών του κράτους που εισήχθη μεν στη Βουλή αλλά έχει ουσιαστικά «παγώσει» λόγω των αντιδράσεων της ΝΔ ο κ. Ρέππας τόνισε ότι καλό θα ήταν να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή και η επόμενη κυβέρνηση να κάνει τις όποιες αλλαγές.

Tο Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των υπαλλήλων

Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (27)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες τα τελευταία 13 χρόνια!!! | 27/06/2013 14:12
  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους; Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση! Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκ
  Γρηγόρης
  απάντηση00
   
   
  Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΗΜΕΡ.ΕΚΛ.6 ΜΑΙΟΥ 2012 | 01/04/2012 14:28
  Τι μας ειπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίες. Γιορτάζουμε σήμερα την κορυφαία στιγμή της ιστορίας του ελληνισμού . Ο Ελληνικός λαός με πίστη και υπομονή με απόφαση και θάρρος αποφάσισαν να αποτιναξουν τον οθωμανικό ζυγό και να χαρίσουν στον ελληνικό Ελευθερία τιμή και αξιοπρέπεια Σήμερα ο ελληνικός λαός δίνη μια σκληρή μάχη θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα ήμαστε νικητές. Στις πιο κρίσιμες στιγμές αυτός ο λαός έδειξε την δύναμή του το θάρρος την αποφασιστηκοτητατου να πετύχει τους στόχους που βάζει. Όλοι οι Έλληνες αυτοί που διαβάζουν ιστορία αυτά που άκουσαν στο σχολείο και αυτά που γίνονται πρέπει να ξέρουμε ότι. Από την επανάσταση του1281 τους βαλκανικούς πολέμους τον μικρασιατικό πόλεμο και μέχρι σήμερα, ότι πάντα υπήρχαν και προδότες. Σήμερα μετά τη χουν τα η Ελλάδα είναι στο χειρότερο σκαλί της αξιοπρέπειας από ποιους,σήμερα αυτοί που μας έφεραν εδώ θέλουν να μας ξανακυβερνησουν, Που είναι γιος του ταχυδρόμου τι έγινε στη Σμύρνη[συνωστισμός] τι έγιναν τα 2δις της Ζίμενς[170εκ και όχι ρευστό] που πήγε το μεροκάματο του εργάτη που έφθασε η σύνταξη του συνταξιούχου που πήγε ο μισθός του δάσκαλου καθηγητή του δημ υπάλληλου[μοισ670ευρ ενοικ 300ευρ και370να ζηση. κατέχουμε το ρεκόρ ο χρόνος να έχει 17-19-και22 μήνες σε ποιους στα δικαμας παιδιά[των βουλευτών,κομματικών στελεχών γ,γραμ.ημέτερων. Σήμερα οι σωτήρες έκαναν αυτό που ήθελαν να είναι οι υπάλληλοί της Ευρώπης με δωρεάν αυτοκίνητα τηλέφωνα πλασματικές ώρες εργασίας[μέχρι που απαγόρευσαν το κανάλι της βουλής να κανη πάντα ζουμ στον κάθε ομιλούντα και το πενιχρό μηνιατικο6500μηνιατικοοοο] Ασυλία για ότι και να γένη [κόρακας -κορακου μάτι δεν βγάζει ενώ ο πολίτης για μια σοκολάτα μέσα]Στης 9-5 έχουμε εκλογές και ο λαός πεζη ρώσικη ρουλέτα για τον πατερατου τον εαυτοτου τα παιδιατου και την αξιοπρέπειας τιςΠΑΤΡΙΔΑΣ για τον λόγω αυτό βάλτε τη σφαίρα στη θαλάμη και πηροβολιστετους γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνουν αυτοί και με πολύ ευχαρίστηση.
  γιαννης αντιπας
  απάντηση10
   
   
  ΛΟΓΙΑ | 30/03/2012 00:54
  Αν δεν αναθεωρηθεί το Σύνταγμα , ριζικές λύσεις δεν είναι δυνατές....
  Frixos
  απάντηση20
   
   
  Αξιολόγηση | 29/03/2012 21:25
  Σωστή η έννοια της αξιολόγησης αλλά έχει πολλά ερωτηματικά. πχ ξέρει ο προιστάμενος που θα υπογράψει το συμβόλαιο με τον εργαζόμενο να βάλει στόχους; Τον προιστάμενο ποιος θα τον αξιολογεί; Συνήθως, επειδή σαν προιστάμενος αξιολογείται και αυτός και η ομάδα του, οι στόχοι είναι χαμηλοί, εφικτοί και δεν ρισκάρει σε στόχους που πραγματικά θα προωθήσουν την εργασία Τους δείκτες αξιολόγησης ποιος θα τους βάλει, γιατί κάθε δείκτης πρέπει να έχει μια φιλοσοφία πίσω του. Μακάρι να τα καταφέρουν αλλά δεν είωαι τόσο απλό. Ας μην ξεχνάμε ότι ή αξιολόγηση είναι πολύ υποκειμενική υπόθεση. Υπάρχουν αξιολογητές που είναι δίκαιοι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, άλλοι πιο χαλαροί, άλλοι πιο σκληροί. Αρα ο αξιολογούμενος υπάλληλος είναι έρμαιος των καλών προθέσεων των αξιολογητών, που παρά την ας πούμε καλή πρόθεση αδικούν ή ευνοουν τους αξιολογούμενους. Μια πολύ δίκαιη αξιολόγηση μπορεί να γίνει στο βάθος χρόνου η ταφόπλακα στην καριέρα ενος καλού υπαλλήλου, αν πέσει σε λάθος αξιολογητή ή σε λάθος συλλογικό πνεύμα Καλή τύχη
  γιάννης
  απάντηση31
   
   
  Ή ανόητοι είμαστε ή ρομαντικοί! | 29/03/2012 17:31
  Δεν εξηγείται αλλιώς, προτείνουμε, λέμε ιδέες, θέλουμε δικαιοσύνη, φωνάζουμε για καλύτερο αύριο και μετά παμε και ψηφίζουμε τους ίδιους που μας βγάλανε τα ματάκια για να μας τα γιατρέψουν! Μήπως είναι σχιζοφρένεια; Μαζοχισμός; Ανοησία; Τι ακριβώς;
  Μαύρο Κατάμαυρο και στους 300
  απάντηση160
   
   
   
  γιατι σε λεγαν εθνικιστη | 29/03/2012 17:10
  Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που μας μπουζούριασαν. Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»; Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης τής πατρίδας σου· θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι παριστάνουν την... κυβέρνηση. Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι τού Χριστοφοράκου. Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά... Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί. Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο. Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα; Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέτ
  antipas
  απάντηση154
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ κ. ΡΕΠΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ? | 29/03/2012 15:56
  Το σωστό είναι να αρχίσει η αξιολόγηση των μονάδων του ελληνικού δημοσίου ΠΡΙΝ ΑΠ' ΟΛΑ, δηλ. ποιές χρειάζονται και ποιές όχι. Π.χ.Οργανισμός για την παρακολούθηση των τσουνάμι στην Ελλάδα θα έλεγα οτι αποτελεί αστειότητα..Μετά ας αξιολογηθούν οι αμοιβές των προέδρων , μελών δ.σ. αυτών των μονάδων που αμείβονται με μισθούς golden boys ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Οι δ. υ. του παλαιού ενιαίου μισθολογίου αμείβονταν -ούτως ή άλλως-ως παίνητες. Γι αυτό και πολλοί εξ αυτών - έχοντας και μία φυσική τάση-βρήκαν το "φακελλάκι"ως τρόπο να αυξήσουν ... το μισθό τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ σαν αυτούς.... Είμαι 31 χρόνια στο δημόσιο, όπου μπήκα με δημόσιο διαγωνισμό, που προέβλεπε γραπτές και προφορικές εξετάσεις, τις οποίες παρακολουθούσε όποιος ήθελε. Αυτοί που με αξιολόγησαν ήταν τότε σοβαροί και φτασμένοι ανώτεροιδημόσιοι λειτουργοί. Αυτή η εξέταση δεν ήταν αρκετή ? Στα 31 χρόνια της ζωής μου στο Υπουργείο μου αξιολογήθηκα άπειρες φορές από τους προισταμένους μου , οι οποίοι επαίνεσαν το ήθος μου, τη δουλειά μου, την αφοσίωσή μου στο καθήκον κ.λ.π. αυτοί με τους οποίους μοιραζόμουν κάθε μέρα τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα της υπηρεσίας, δηλ. οι εκάστοτε προιστάμενοί μου. Αυτοί δεν ήταν αρκετοί για να με αξιολογήσουν ? Τα φύλλα ποιότητός μου υπάρχουν στην υπηρεσία μου. Τώρα τι επιπλέον θα γίνει και από ποιούς ? Και αυτοί που θα μας αξιολογήσουν-ιδιαίτερα εμάς τους παληούς-πόσο ικανότεροι από τους προισταμένους μου για αυτό θα είναι ? Μήπως θέλετε να κάνετε μεταρρυθμίσεις αλλά δεν έχετε καταλάβει ακόμη τί ακριβώς πρέπει να μεταρρυθμίσετε ? Εδώ και 2 χρόνια όλοι τα έχετε βάλει με τους δ.υ. σαν τη μοναδική πληγή του κακού που οδήγησε την Ελλάδα στην πτώχευση. Μα κανείς δε βλέπει οτι οι δ.υ. με το ενιαίο μισθολόγιο ήταν πάντα οι φτωχοί του ελληνικού δημοσίου. Υπήρχαν βέβαια και άλλοι που είχαν και διατηρούν εξαιρετικούς μισθούς αλλά το πρόβλημα δε βρίσκεται στους μισθούς αλλά στους άπειρους οργανισμούς, επιτροπές, γραμματείες των τελευταίων χρόνων και τα μεγάλα έξοδά τους..
  χρυσαυγή παπαδοπούλου
  απάντηση231
   
   
  Η λίστα των... | 29/03/2012 15:23
  κατά Ρέππα το ανάγνωσμα κριτηρίων απαρτίζεται από δυο ομάδες: τα κομματικά και τα νεποτιστικά κριτήρια. Τρίτη δεν υπάρχει.
  νεποτισπότης
  απάντηση121
   
   
  Δεν χρειάζεται μπράβο για τα αυτονόητα | 29/03/2012 13:47
  Μήπως μπορεί να μας πεί ο κος υπουργός, ποιά εργασία ενός ΔΥ είναι αυτονόηρη, δηλαδή, τι είναι υποχρεωμένος να προσφέρει ένας ΔΥ χωρίς άλλες κουβέντες; Πιστεύω πως ακαιραιότητα, η παρουσία στην θέση του, η εξάντληση της ώρας εργασίας, η μη απασχόληση με ιδιωτικά προβλήματα σε ώρα εργασίας, η εκτέλεση της καθημερινής εργασίας καθώς και η γνώση του αντικειμένου μαζί με την πάγια ενημέρωση ανήκουν στις βασικές προϋποθέσεις για να έχει κάποιος τη θέση που έχει και δεν χρειάζεται ούτε μπράβο, ούτε προαγωγή για αυτό. Ή μήπως κάνω λάθος;
  Μαμάρ
  απάντηση140
   
   
   
  ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΠΠΑ | 29/03/2012 13:13
  Ποιά αξιολόγηση και τρίχες κατσαρές του ρέππα! άν δεν ξυπνήσει ο κόσμος του ιδιωτικού τομέα και οι άνεργοι του, και δεν συνειδητοποιήσει οτι οι υπαίτιοι της καταστροφής του είναι οι πολιτικοί και τα κρατικά κοπρόσκυλα (μαζί τα έφαγαν) τότε να μην παραπονεθούν αν οι μισθοί (στον ιδιωτικό τομέα) φθάσουν μισθούς ουγκάντας και η ανεργία το 1.500.000! Οι κρατικοί υπάλληλοι και οι συνεταίροι τους οι πολιτικοί χρεοκόπησαν την ελλάδα! ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1522
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ithiki | 29/03/2012 12:23
  pos mporeis na axiologiseis tin ithiki enos anthropou? giati to provlima stin ellada einai ayto to ithos kai o sevasmos. Poios ithikos anthropos tha axiologisi tin ithiki?
  anetos
  απάντηση90
   
   
  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ | 29/03/2012 11:47
  Η ακριβοδίκαιη κρίση του προσωπικού,όχι μόνο του στενού Δημόσιου τομέα, αλλά και των Ο.Τ.Α. και των Δ.Ε.Κ.Ο, είναι δυνατή εάν, οι αξιολογητές,αφενός διαθέτουν κύρος και σχετική εμπειρία,αφετέρου δεν έχουν προηγούμενη φυσική η άμεση υπηρεσιακή επαφή με τους αξιολογούμενους,Περιττεύει μάλλον η απαίτηση για τον αποκλεισμό συνδικαλιστών ή άλλων "παραγόντων" της διοίκησης. Η κρίση με βάσει π.χ. κωδικό αριθμό που δεν θα γνωρίζει ούτε ο αξιολογούμενος πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και δεν θα είναι δυνατή η εξακρίβωση των στοιχείων του από τα μέλη των οργάνων αξιολόγησης, είναι μία πρόταση.Άλλωστε, ποιός μέχρι σήμερα έχει αμφισβητήσει το κύρος π.χ. των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Α.Ε.Ι;
  Ενέργός -ρομαντικός-πολίτης
  απάντηση131
   
   
  Αξιολόγηση για ΟΛΟΥΣ | 29/03/2012 09:26
  Συμφωνώ με την αξιολόγηση των Δ.Υ. (κι εγώ Δ.Υ. είμαι) με την προϋπόθεση να γίνει αξιοκρατικά και να εφαρμοστεί για OΛΟΥΣ τους υπαλλήλους (ήτοι να μην εξαιρεθούν μέσω διαφόρων παραθύρων οι "ημέτεροι") και γενικά για όσους έχουν θέση ευθύνης στο κράτος. Αυτό δεν μπορεί να εξαιρεί τους ίδιους τους βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, γεν. γραμματείς κτλ. Ας υπογράψουν, λοιπόν, και οι κυβερνητικοί παραγοντες "συμβόλαια αποδοτικότητας" τον Νοέμβριο του 2012, για να δούμε αν θα πάρουν "Επίδομα Επίτευξης Στόχων" (πολύ αμφιβάλλω.....). Μάλιστα στη δίκη τους περίπτωση οι στόχοι είναι απόλυτα και ξεκάθαρα μετρήσιμοι. Ασχετη παρατήρηση: Θεωρώ πως θα αποτελούσε δείγμα στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας, κάθε φορά που μειώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, επειδή δεν επετεύχθησαν οι στόχοι του Μνημονίου, να υπάρχει και μία αντίστοιχη ποσοστιαία μείωση των μισθών των βουλευτων, υπουργων κτλ. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι κύριοι αυτοί μένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα μισθών, τη στιγμή που πετσοκόβουν όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.
  nikolas
  απάντηση270
   
   
  Ερωτηση | 29/03/2012 09:02
  Το χαφιεδιλικι ειναι προσόν??????
  AZ
  απάντηση106
   
   
  Ας σταματήσουν πρώτα τους διορισμούς προισταμένων στους Δήμους | 29/03/2012 08:20
  Καλό το μέτρο της αξιολόγησης αλλά πρώτα πρέπει να σταματήσουν τους Δημάρχους απο το να ορίζουν με αποφάσεις τους (χωρίς κριτήρια, χωρίς υπηρεσιακό) τους προισταμένους που αυτοί επιλέγουν. Φανταστείτε ένα δημόσιο τομέα που ο ανευ κριτηριών τοποθετημένος προιστάμενος θα πρέπει να αξιολογήσει υφιστάμενους υπαλλήλους! Όλο λόγια και μεταξωτές κορδέλες
  Παύλος
  απάντηση180
   
   
  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ | 29/03/2012 07:26
  ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ
  ΚΩΣΤΑΣ Τ
  απάντηση83
   
   
  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ | 29/03/2012 06:23
  Τί κομματικοπατέντες είναι αυτές που σοφίζονται οι πολιτικοί πάλι. Όταν υπάρχουν αντικειμενικές κι επιστημονικές μέθοδοι αξιολόγησης στο ελλήνικό δημόσιο θα κάνουν τις κρίσεις οι προϊστάμενοι - κομματόσκυλα; Κι επιπλέον αυτοί που στο Δημόσιο είανι προϊστάμενοι κατά κανόνα στον ιδιωτικό τομέα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν θα ήταν ούτε κλητήρες. Ηλικιακά και κομματικά κριτήρια τους ανέδειξαν και οι προσλήψεις τους ανάγονται σε χρόνους όπου η αξιοκρατία δεν υπήρχε ως έννοια. Και θα κάνουν αξιολόγηση αυτοί οι άνθρωποι;
  al
  απάντηση242
   
   
  Αξιολογηση ? αντε γειά | 28/03/2012 20:41
  Οσο εγιναν ΧΥΤΑ, οσο θα γινουν κεντρα παρανομων αλλοδαπων ,οσο εφαρμοστηκε ο νομος της παιδειας ,τοσο θα εφαρμοστει αξιολογηση υπαλληλων . Εαν ήταν κανα επιδομα μαίμου ή γνησιο ,καμμια κοπανα καμμια τσαμπα αυξηση θα ηταν πρωτοποροι ολα τα κομματοσκυλα συνδικάλες . Οι απεργιεςν θα πανε συννεφο . Η χωρα παει για αλβανοποιηση οχι για ευρωπαίκα κριτηρια .
  ασταναπανε
  απάντηση322
   
   
  ΓΙΑ ΜΟΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ | 28/03/2012 19:09
  Αφου θελουν μοισθους βουλγαριας 250-300Ε να κατεβασουν και οι πολιτικοι απο 6500-10000Ε τους μοισθους τους . Και φιλοιμου αναγνωστες να μην μαλωνουμε για ιδιοτικο υπαλ, και δημοσιο υπαλ αλλα που μας πανε οι σωτηραις και εχουμε μια τελευταια ευκερια να τους διωξουμε. Ας μεταφερουμε την απελευθερωση του γεννους την ημερα των εκλογων και να κανουμε την χωρα και τον ελληνα να λεη με υπεριφανεια ειμαι ελληνας [δεν ειμαι τεμπελης ]
  ANTIPAS
  απάντηση274
   
-