«Δεκάδες υπάλληλοι και επισκέπτες στην ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής διέτρεξαν κίνδυνο την περασμένη Δευτέρα, αφού ο 71χρονος εισβολέας φαίνεται ότι είχε πρόθεση να προκαλέσει αιματοχυσία».

Αυτή είναι η εκτίμηση υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ μετά την ανάγνωση χειρόγραφου σημειώματος που βρέθηκε στην κατοχή του 71χρονου ξυλουργού. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς από το κείμενο διαφαίνεται ότι ήταν η επιθυμία του να προκαλέσει αιματοχυσία ενώ, πιθανόν, σχεδίαζε μετά να αυτοκτονήσει.

Στο κείμενο ανέφερε ότι «επειδή οι έφοροι εκβιάζοντας σκότωναν χιλιάδες συνέλληνες, χωρίς να χρονοτριβώ σκέφτηκα να βάλω μερικά εκατομμύρια στο δημόσιο ταμείο κάνοντας το ίδιο. Σκοτώνοντας τους…». Αμέσως μετά δήλωνε ότι «ήθελε να τον δικάσουν στρατοδίκες στην περίπτωση που επιβίωνε», ενώ διευκρίνιζε ότι «δεν είχε συνεργό».

Η σχετικά έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών για τον αφοπλισμό του θεωρείται, με βάση το σημείωμα, ζωτικής σημασίας αφού όπως έγραφε «όταν κάνω την επίθεση στην Εφορία θέλω μονάχα ν’ αργήσει η Αστυνομία να έλθει γιατί οι αστυνομικοί δεν μου φταίνε σε τίποτα». Εντυπωσιακό είναι ακόμη ότι ο 71χρονος έχει αναφορές στον Νορβηγό μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ενώ έκανε λόγο και για άλλες περιπτώσεις αυτοδικίας του σε βάρος κρατικών υπαλλήλων.

Στο σημείωμα υπάρχει, επίσης, σειρά επικριτικών σχολίων για τους εφοριακούς αλλά και για δικαστές ενώ στο τέλος του κειμένου του ζητούσε «να τον δικάσει στρατοδίκης και αν χρειαστεί να τον εκτελέσουν με μία σφαίρα από όπλο Μ1 και στην συνέχεια το σώμα του να το σκεπάσουν με κουβέρτα του ελληνικού στρατού».