Στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ανακρίνεται αυτή την ώρα ο 70χρονος ένοπλος ο οποίος περίπου στις 11 το πρωί εισέβαλε με καραμπίνα μέσα στο κτίριο της Εφορίας της Αγίας Παρασκευής, επί της οδού Γούναρη 38.

Ο δράστης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που φορούσε ρούχα παραλλαγής και μπερέ πράσινο ανέβηκε στον 4ο όροφο του κτιρίου και πυροβόλησε με καραμπίνα αρχικά τέσσερις φορές χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες ο ηλικιωμένος φώναζε εναντίον των εφοριακών και της κυβέρνησης φράσεις όπως «Μου τα πήρατε όλα. Δεν θα ξαναπάρετε τίποτα από εμένα».

Αναστατωμένοι υπάλληλοι και συναλλασσόμενοι έπεσαν στο δάπεδο ενώ ο 70χρονος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν πολίτη τον οποίο ρώτησε εάν εργάζεται στην εφορία.

Όταν εκείνος απάντησε αρνητικά λέγοντας του πως απλά ήρθε να πληρώσει ο ηλικιωμένος του είπε: «Δεν θα πληρώσεις τίποτα. Σήκω και φύγε».

Στη συνέχεια ζήτησε από όσους ήταν στους άλλους ορόφους να εγκαταλείψουν το κτίριο. Κάποιοι βγήκαν στο δρόμο ενώ άλλοι ανέβηκαν προς την ταράτσα.

Στη περιοχή έφτασαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή ενώ ο 70χρονος κρατώντας την καραμπίνα παρέμενε «ταμπουρωμένος» στον 4ο όροφο του κτιρίου.

Περίπου μια ώρα αργότερα οι αστυνομικοί τον αφόπλισαν και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέσα στο σακκίδιο που είχε μαζί του βρέθηκαν «γκαζάκια» και βόμβες μολότοφ