«Ουσιαστική» χαρακτήρισε ο νέος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή, όπου συναντήθηκε με τον κ. Ιερώνυμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκκλησιαστική εκπαίδευση, ενώ ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε επάξια την επιλογή του κ. Μπαμπινιώτη για το υπουργείο.

Ο υπουργός εξέφρασε τη βαθιά του πίστη, αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της.

«Εχω βαθιά πίστη, όπως ο απλός Έλληνας πιστεύει» είπε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου. Δίπλα στον Κοραή, ήταν ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων κλπ. Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τον Αθανάσιο Διάκο».

Ο υπουργός τόνισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία. Μάλιστα, εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για όσα προσφέρει η Ορθοδοξία και η Εκκλησία στον λαό, ενώ δήλωσε ότι θα είναι κοντά στην Εκκλησία.

Ο αρχιεπίσκοπος τον διαβεβαίωσε ότι Εκκλησία θα σταθεί δίπλα του, καθώς, ειδικά αυτή την περίοδο, θέλει να κάνει πολλά και επιζητεί τη συνεργασία του.

Στο τέλος, τού προσέφερε το νεοεκδοθέν βιβλίο του για την εκκλησιαστική περιουσία.