Σε συλλήψεις κατέληξαν, μετά και την ανάδειξη του σκανδάλου από το «Βήμα», οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας για το ζήτημα της παράνομης δόμησης στην Σαντορίνη. Σήμερα, Τρίτη, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για τις ενέργειες των διωκτικών αρχών και τις παρανομίες στο νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την αρχή του έτους «έχουν διενεργηθεί σαράντα δύο έλεγχοι σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές και άλλα κτίσματα. Σε όλες τις περιπτώσεις έχουν ενημερωθεί εγγράφως το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Θήρας, οι υπηρεσίες του Ι.Κ.Α και η Δ.Ο.Υ Θήρας για τις δικές τους ενέργειες, ως προς την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τη διενέργεια αυτοψίας και ελέγχου των όρων δόμησης».

Κατά τους ελέγχους αυτούς συνελήφθησαν 22 άτομα και ειδικότερα δεκατρία άτομα για οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια και άλλα εννέα άτομα για εργασίες καθ’ υπέρβαση της άδειας.

Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση το πρωί της Κυριακής συνελήφθησαν οκτώ άτομα για παράνομες οικοδομικές εργασίες σε δύο διαφορετικά ακίνητα, στην περιοχή της Καλντέρας Οίας ενώ είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές καταγγελίες.

Επιπλέον, το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, με έγγραφο του προς τον Δήμο Θήρας, έχει ζητήσει τη συγκρότηση μεικτών συνεργείων ελέγχων, από υπαλλήλους της Πολεοδομίας και αστυνομικούς, που θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση για την άμεση εφαρμογή του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες για αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, σε κάθε περίπτωση βεβαίωσης πολεοδομικών παραβάσεων.