Δράσεις κατά της ενδοσχολικής βίας, άμεσης επέμβασης και κυρίως πρόληψης του φαινόμενου, θα εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας.

«Σε περιόδους κρίσης, καταγράφονται καθημερινά αλλαγές συμπεριφοράς. Κι αυτό αφορά στη βία μεταξύ των παιδιών στα σχολεία, αφορά στη σωματική, αλλά και την ψυχολογική βία που στιγματίζει έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή».

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από κοινού με εκπροσώπους οργανώσεων και δικτύων κατά του bullying, όπως ονομάζεται διεθνώς η άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας εναντίον παιδιών από συνομιλήκους τους μέσα και έξω από το σχολείο.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να προληφθούν τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στα σχολεία και τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης που εμμέσως επηρρεάζει και αυτά τα προβλήματα, έχουν αυξηθεί.

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα κατά της σχολικής βίας» και αύριο σε όλα τα σχολεία θα παραχωρηθεί ένα δίωρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν οι μαθητές σύντομα βίντεο, να ακούσουν ομιλίες και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία.

Στις 11 αύριο το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας θα γίνει διαδικτυακή συζήτηση με μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από κρούσματα βίας στα σχολεία τους. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το «Δίκτυο για τη βία στα σχολεία».