Με ένα ευρύ φάσμα δωρεάν ιατρικών επισκέψεων και τη διοργάνωση ειδικής ενημερωτικής – επιστημονικής ημερίδας, το Νοσηλευτικό Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» συμμετέχει την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, δωρεάν ιατρικός έλεγχος θα πραγματοποιείται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, για κάθε γυναίκα που θα εξετασθεί την ίδια ημέρα, κατά τις ώρες 10.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ. Η δωρεάν εξέταση θα προσφέρεται από δώδεκα ειδικότητες των εξωτερικών ιατρείων και, ειδικότερα, το Κέντρο Γενικής Γυναικολογίας, Κέντρο Μαστού, Κέντρο Γυναικολογικής Χειρουργικής, Κέντρο Γυναικολογικής Ουρολογίας & παθήσεων, Κέντρο Ορθοπεδικής Ιατρικής, Κέντρο Οφθαλμού, Κέντρο Παθολογίας – Κέντρο Διαβήτη, Κέντρο Δερματολογίας, Κέντρο Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής, Κέντρο Ωτορινολαρυγγολογικών παθήσεων, Κέντρο Πνευμονολογίας & διακοπής Καπνίσματος, καθώς και το Κέντρο Καρδιολογικών παθήσεων.

Παράλληλα, με στόχο την ενημέρωση του κοινού, οργανώνεται ανοικτή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Γυναίκα & η Υγεία», που θα περιλαμβάνει και συζήτηση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι νεότερες εξελίξεις για θέματα όπως η αντισύλληψη, η εμμηνόπαυση, η πρόληψη, η οστεοπόρωση, η ακράτεια, ενώ έχουν οργανωθεί ειδικές ενότητες με θέμα « Η Γυναίκα & ο Μαστός » και « Η Γυναίκα & η Αισθητική της».