από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Παιχνίδια πολλών δισ. με τα φάρμακα

Λαθροχειρίες ορισμένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ απειλούν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Παιχνίδια πολλών δισ. με τα φάρμακα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μόλις πρόσφατα άλλος ένας επιστημονικός όρος μπήκε στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτή τη φορά ήταν ιατρικός. Μετά το «selective default» και το «collateral» ήρθε το γενόσημο. Οι συζητήσεις για το πόσο ακριβά, φθηνά ή ασφαλή είναι τα φάρμακα που καταναλώνονται στην Ελλάδα «καπέλωσαν» άλλα εξίσου σοβαρά ζητήματα του χώρου, όπως η περίθαλψη των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου στην Ελλάδα οργανισμού, του ΕΟΠΥΥ. «Το Βήμα» φιλοξενεί σήμερα τις απόψεις τριών ειδικών για τα γενόσημα αλλά και μαρτυρίες ταλαιπωρημένων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.


Μια... ασύμμετρη παράμετρος του λογισμικού και ο παράγοντας «αδιόρθωτος» γιατρός απειλούν να τινάξουν στον αέρα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Με στόχο να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία των Ταμείων από την πολυφαρμακία, κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός είναι υποχρεωμένος να εκδίδει περιορισμένο αριθμό συνταγών κάθε μήνα. Επειδή όμως κανένας ασθενής δεν μπορεί να μείνει χωρίς φάρμακα, έχει προβλεφθεί έκδοση συνταγών και πέραν του πλαφόν, για τις οποίες ο γιατρός φορολογείται - μετακυλίοντας φυσικά το κόστος στον ασθενή, ο οποίος καλείται να πληρώσει 10 ευρώ για τη συνταγή του.
Ο ασθενής ωστόσο δεν έχει κανέναν τρόπο να ελέγξει αν ο γιατρός του είναι εντός ή εκτός πλαφόν, άρα αν πρέπει να πληρώσει ή όχι όταν πηγαίνει να του γράψει φάρμακα. Εκτός αν καταγγείλει στον ΕΟΠΥΥ ότι υποψιάζεται λαθροχειρία και γίνει έλεγχος στα κομπιούτερ! Μετά, φυσικά, θα πρέπει να βρει και άλλον γιατρό...

«Εγώ παίρνω τα λιγότερα»
Η περιπέτεια του 35χρονου Πέτρου Ο., ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας), είναι αποκαλυπτική. Ο 35χρονος ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ τηλεφώνησε στις 22 Φεβρουαρίου στον καρδιολόγο του, ο οποίος είναι συμβεβλημένος με τον Οργανισμό, για να κανονίσει «ραντεβού συνταγογράφησης». Οπως πάντα, απάντησε η γραμματέας του γιατρού: «Αν πρέπει να έρθετε τώρα, θα πληρώσετε δέκα ευρώ» τον προειδοποίησε. Και στην εύλογη απορία του ασθενούς εξήγησε: «Το μηνιαίο πλαφόν των 200 ιατρικών επισκέψεων και συνταγογραφήσεων που δικαιούται να χορηγήσει ατελώς ο γιατρός έχει συμπληρωθεί».
«Πότε μπορώ να έρθω χωρίς να πληρώσω;» ξαναρώτησε ο 35χρονος.
«Δύο εβδομάδες προτού λήξει η θεραπεία σας να ξανατηλεφωνήσετε για ραντεβού και βλέπουμε. Δεν γνωρίζω πότε θα συμπληρωθεί ξανά το πλαφόν».
«Κι εγώ τι θα κάνω; Θα μείνω χωρίς φάρμακα;» ρώτησε έντρομος αυτή τη φορά.
«Οχι, αν πληρώσετε τα δέκα ευρώ. Επειδή έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των επισκέψεων, ο γιατρός φορολογείται κάθε φορά που μπαίνει στο σύστημα για να γράψει φάρμακα» του απάντησε.
Θέλοντας και μη, ο Πέτρος κατέφθασε τελικά στο ραντεβού με το δεκάευρο στο χέρι. Για να μάθει τελικά και άλλα ενδιαφέροντα, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον γιατρό. Ζήτησε, φυσικά, τριμηνιαία συνταγή - για να μην πηγαινοέρχεται, όπως προβλέπεται για τους χρονίως πάσχοντες. «Αν θέλεις τριμηνιαία συνταγή, θα μου δώσεις 20 ευρώ. Τα δέκα ευρώ είναι για την απλή» ξεκαθάρισε ο γιατρός. «Στο κάτω κάτω, όλοι οι γιατροί παίρνουν χρήματα. Αλλοι 20 ευρώ, άλλοι 30 ευρώ, άλλοι 50 ευρώ. Εγώ παίρνω τα λιγότερα!». Σημειωτέον ότι είχαν προηγηθεί δεκάδες άλλοι ασφαλισμένοι και ο Πέτρος περίμενε κοντά δυο ώρες στο σαλονάκι της αναμονής ώσπου να έρθει η σειρά του...

Αναλώσιμα εκτός... λογισμικού
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) κυρία Γκόλφω Γεμιστού. Κάνει χρήση αντλίας έγχυσης ινσουλίνης καθώς πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι.
«Τον Ιανουάριο τηλεφώνησα στον γιατρό μου και ζήτησα ραντεβού για να μου γράψει τα φάρμακά μου. Μου είπε ότι όλα τα ραντεβού για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ είναι κλεισμένα και ότι έχει κενό στις αρχές Μαρτίου. Του εξήγησα ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένω ως τότε διότι μου τελειώνουν τα φάρμακα. Στην περίπτωση αυτή, μου είπε, πρέπει να πληρώσω επίσκεψη δέκα ευρώ».
Το κακό είναι ότι γι' αυτούς τους ασθενείς ειδικά τα έξοδα εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ δεν περιορίζονται στο δεκάευρο. Οπως αναφέρει η κυρία Γεμιστού, το τελευταίο δίμηνο οι πάσχοντες που κάνουν χρήσης της ειδικής αντλίας έχουν πληρώσει από την τσέπη τους και τα αναλώσιμα (καθετήρες κτλ.). «Τα αναλώσιμα κοστίζουν από 300 ευρώ ως και 500 ευρώ τον μήνα. Τα έχουμε πληρώσει, αλλά δεν έχουμε ακόμη αποζημιωθεί από τα Ταμεία. Μας λένε ότι δεν έχουν ενσωματώσει τα αναλώσιμα στο λογισμικό τους» εξηγεί η κυρία Γεμιστού. Η ίδια έχει πληρώσει για τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου 1.000 ευρώ μόνο σε αναλώσιμα. «Ούτε ξέρω αν και πότε θα τα εισπράξω. Τώρα προσπαθώ να κάνω οικονομία, έστω κι αν αποδειχθεί επικίνδυνη για την υγεία μου. Γνωρίζοντας τον κίνδυνο μόλυνσης, αντί να αλλάζω τον καθετήρα κάθε τρεις ημέρες, όπως πρέπει να κάνω, τον κρατάω πια πέντε ή και έξι ημέρες».

Αλλοι 11.000 γιατροί στο δίκτυο
Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Κυρ. Σουλιώτης με δηλώσεις του προς «Το Βήμα» διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί σύντομα αφού θα προστεθούν άλλοι 11.000 γιατροί στο δίκτυο.
Σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, το πλαφόν των 200 επισκέψεων τον μήνα αφορά τους 5.000 γιατρούς που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ. Σε αυτούς προστίθενται άλλοι 6.000 γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι πλέον μπορούν να δέχονται ασφαλισμένους και στα ιδιωτικά ιατρεία τους τις απογευματινές ώρες. Σε αυτούς ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει ως 150 επισκέψεις τον μήνα, προσθέτοντας ουσιαστικά στους ασφαλισμένους 900.000 επισκέψεις σε μηνιαία βάση. Επίσης προκηρύσσονται άμεσα άλλες 5.000 θέσεις νέων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (58)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Πανέξυπνος ο... δημοσιογράφος.... | 06/03/2012 01:18
  Ο αγαπητός χαμηλού επιπέδου δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε τα προσχήματα... Είναι απορίας άξιο πως του επιτρέπουν να αρθρογραφεί και που απευθύνει το άρθρο του... Για τα 1500€ καθαρά οροφή στα ιατρεία των 1000€ εξόδων δεν βρήκε τίποτα να πει...; Για την διάλυση της δωρεάν υγείας από τον αγαπητό του υπουργό επίσης τίποτα; Προφανώς για τον αγαπητό δημοσιογράφο ο γιατρός πρέπει να δουλεύει τσάμπα γιατί έτσι μας βολεύει... Τον υποχρέωσε κανείς αγαπητέ τον άρρωστο να πάει στον συγκεκριμένο γιατρό; Γιατί δεν πήγε στο ΙΚΑ...; Εάν ο δόλιος υπουργός πληρώνει τις μισές επισκέψεις του γιατρού που περιέγραψες τί πρέπει να κάνει ο γιατρός, να δουλεύει με δικά του έξοδα; Εσύ δεν το κατάλαβες ακόμα ότι σου τελείωσαν τη δωρεάν υγεία...; Ή θεωρείς τον εαυτό σου τόσο έξυπνο κι εμάς τόσο ηλίθιους που δεν καταλαβαίνουμε τί παιχνίδια παίζεις... Αυτά αγαπητέ μου να τα πεις σ'αυτούς πιυ ταλαιπωρούνται καθημερινά και να πας εκεί εάν έχεις κότσια να δεις το βλέμμα τους και μα μάθεις εάν θεωρούν υπεύθυνο τον γιατρό των 1000€ ή τον ιστορικά πλέον εκτεθειμένο ψεύτη υπουργό του οποίου και των συνεργατών του τα κατορθώματα αποκαλύπτοναι καθημερινά σε όλο τους το πραγματικό μεγαλείο και εσύ ανεύθυνος υποστηρικτής επέλεξες να γίνεις...
  Β.Β.
  απάντηση81
   
   
  Τα αδιέξοδα της συνταγογράφησης | 05/03/2012 22:03
  Ποιός νοσηρός εγκέφαλος (ανεγκέφαλος;) επινόησε τέτοιες ρυθμίσεις για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων; Που, όχι μόνο δημιουργούν αδιέξοδο με τη λαβυρινθώδη και εντελώς ατελέσφορη ρύθμιση της σχέσης γιατρών και ασθενούς αλλά επιπλέον προσφέρουν στους γιατρούς δυνατότητα να εισπράττουν ανεξέλεγκτα χρήματα ακόμη και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων. Βεβαίως, την ευθύνη φέρει ακέραια ο υπουργός υγείας. Που ούτε φάρμακα και γιατρούς στερείται, ούτε πενηντάευρα πληρώνει για να του τά συνταγογραφήσουν. Ούτε τρέχει με την ψυχή στο στόμα, όπως χιλιάδες ασθενείς, που δεν γνωρίζουν αν θα έχουν φάρμακα τον επόμενο μήνα και, συνεπώς, αν θα ζουν τον επόμενο μήνα...
  Κίμων
  απάντηση51
   
   
   
  Ποσοι αφιλοκερδείς συμπολίτες... | 05/03/2012 13:33
  Σε όσες απαντήσεις προσπαθούν να διαφωτίσουν το κοινό ως προς την πραγματικότητα που βιώνουν και οι (εσκεμμένα αντιπαθείς) γιατροί,χωρίς βεβαίως να δικαιολογούν αήθεις συμπεριφορές,βλέπω πολλά χεράκια προς τα κάτω(dislike)...Τι ικανοποίηση να βλέπεις τόσο πολλούς συμπολίτες σου,να θέλουν να δουλεύεις τσάμπα,πληρώνοντας φυσικά κι απ την τσέπη σου,ενοίκια,γραμματείς,φώτα,θέρμανση κλπ,για νά έχουν αυτοί δωρεάν γιατρό!Υποθέτω οτι και όλοι αυτοί θα εργάζονται εξίσου ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ... Ή μήπως κάνω λάθος?
  G.
  απάντηση194
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΜΗΠΩς λέω μήπως να κόψουμε λίγο τον λαικισμό! | 05/03/2012 12:10
  Κακό, κουτσομπολίστικο,λαικίστικο.Απ'αυτά που θρέφουν το λαουτζίκο τόοοοοοσα χρόνια. Κάτι καλύτερο που να συμφωνεί και με τον τίτλο του άρθρου σας, δεν έχετε .Και επίσης κάτι που να παραπέμπει σε ουσιαστική πληροφόρηση μήπως???
  marilena
  απάντηση114
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τι ωραία! Ζω αγκαλιά με την Καμόρα! | 05/03/2012 06:15
  Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, όποιο θέμα κι αν κοιτάξεις μόνο σαπίλα, κλεφτρόνια, μαύρα λεφτά, κομπίνες, φακελάκια! Αποσύνθεση! Ο Αλ Καπόν ζει ζει αυτός μας οδηγεί!
  Εγγονός του Αλ Καπόν
  απάντηση195
   
   
  Όχι ακριβώς κύριοι | 05/03/2012 00:33
  Είναι εύκολο να κρίνει κανείς ιδιώτες, ξεχνώντας ότι είναι απλήρωτοι. Ας αναλογιστούμε τη δυσκολία του να περνάνε πρώτα οι μήνες και μετά τα χρόνια και να μην πληρώνεσαι, μέχρι να έρθει η ώρα να παραγραφούν οι οφειλές του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος και μετά συζητάμε για τους απατεώνες ιατρούς που πρέπει να επιτελούν λειτούργημα!
  Να λέμε όλες τις αλήθειες
  απάντηση157
   
   
   
  Αλλος τίτλος(πιασιάρικος),άλλο θέμα1Αίσχος! | 04/03/2012 23:11
  Κυρία Φυντανίδου αν εσείς οι "δημοσιογράφοι" είχατε δώσει όρκο όπως οι γιατροί θα είσασταν συνέχεια ΕΠΙΟΡΚΟΙ. Ο τίτλος σας και ο υπότιτλος δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το περιεχόμενο του άρθρου σας.Οι "λαθροχειρίες" που λέτε αφορούν μόνο στην υποτιμημένη αμοιβή που αποφάσισε το υπουργείο και την οποία ούτε έχει καταβάλλει,ούτε και στις περιστάσεις που ζούμε γνωρίζει κανείς ΑΝ θα καταβάλλει. Δεν συμβλήθηκα με τον ΕΟΠΥΥ ακριβώς για να μην μπω σε τέτοιες αναξιοπρεπείς καταστάσεις.Οι γιατροί που το έκαναν ήταν σε μας εξαρχής σαφές οτι "συμβλήθηκαν" προσβλέποντας σε παράπλευρα οφέλη,και άρα κάνουν ΑΘΕΜΙΤΟ ανταγωνισμό προς όλους όσους επέλεξαν να δώσουν την άνιση μάχη ως αμιγώς ιδιώτες.Δυστυχώς,για να μην χάσει και τους λίγους "πρόθυμους" ο ΕΟΠΥΥ κάνει προς το παρόν τα στραβά μάτια. Αλλά αυτά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με "πάρτυ δισεκατομυρίων στα φάρμακα"(αποκλειστικά ηλεκτρονική και ελεγχόεμνη συνταγογράφηση) και 'απειλές" για το σύστημα ηλεκτρον.συνταγράφησης...
  g.
  απάντηση105
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΕΙΔΑΡΑ | 04/03/2012 22:44
  ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ (ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ, ΠΛΗΡΩΣΑ 20 ΕΥΡΩ. ΧΡΟΝΟΣ 3 ΛΕΠΤΑ. ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ 6,5 ΕΥΡΩ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ.
  Καρδιολογος ανευ ΕΟΠΥΥ
  απάντηση134
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  αυτή φταίει | 04/03/2012 22:08
  εξέτασε κανείς το ενδεχόμενο να φταίει η Μέρκελ ΚΑΙ γι' αυτό? Για ψάξτε το λίγο.
  ανωνυμος
  απάντηση131
   
   
   
  Κλεφτες του Ιπποκρατη! | 04/03/2012 21:06
  Ειναι ομορφο να βλεπεις οτι ολοι οι γιατροι κρατουν τον ορκο τους να κανουν το καλο να θεραπευουν τον κοσμο. Σε αλλες χωρες ομως. Γιατι στην Ελλαδα,με λιγες εξαιρεσεις,απο οτι βλεπω,προτεραιωτητα εχει το κερδος. Με πληθυσμο 10 εκκατομυρια και με 5000 ΕΟΠΥΥ γιατρους επι 200 "ελευθερων" συνταγων τον μηνα= 1.000.000 συνταγες τον μηνα=10% του πληθυσμου. Οπως ειπαι το αρθρο απο την αρχη, ο ασθενης δεν δυναται να ξερει ποτε ο γιατρος εφτασε το οριο αν δεν κανει κατεγγελια να ελεγχθει ο γιατρος. Εγω νομιζω οτι οι γιατροι που ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ την ειδικοτητα τους για να πλουτιζουν κατα του λαου,και ολοι οι φακελακιδες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥς ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Να πανε να δουλεψουν στη λα-ικη. Γιατι αν προσθεσουμε και τους συνταγογραφους του ΙΚΑ,αλλες 6000 επι 200=1.200.000 συνταγες ακομα,κανουν 2.200.000 τον μηνα και βαλε. Η οι γιατροι κλεβουν η ειστε φαρμακομανεις/ναρκωμανεις ολοι εκει. Εγω νομιζω το πρωτο. ΧΤΕς ειδα ενα φιλο μου μολις γυρισε απο Ελλαδα. Στη συζητηση μου ειπαι οτι ειχαι παει να φροντισει την αδελφη του που επασχε απο Γκλιοβλαστομα Μουλτιφορμ. Ο πιο απολυτα θανατηφορος καρκινος του εγκεφαλου. Και ομως τους επεισαν να κανουν και εγχειριση και χημιοθεραπεια και ακτινοθεραπεια. Οποιο γιατρο και να ρωτησεις εδω και οτι συνγραμα αν συμβουλευτης θα δεις οτι αυτος ο καρκινος ειναι 100% θανατηφορος μεσα σε 2 χρονια,και ετσι εγινε, αλλα συνηθως 6-9 μηνες απο την εκδηλωση του. Η ποιοτητα ζωης ειναι αριστη,χωρις θεραπεια, και ο θανατος γρηγορος και ΧΩΡΙΣ πονους μιας και το μυαλλο δεν εχει μυς, δηλαδη,3-4 μερες παραλυση,κομα και θανατος. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΛΥ ακριβη, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗς ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΗΝΕΙ 7-13 ΕΒΔΟΜΑΔΕς μονο. Ο καθε καρκινολογος το ξερει αυτο. Αλλα τα λεφτα ειναι ΠΟΛΛΑ. ΕΔΩ ΟΜΩς το 06 οι Πακιστανοι και Εβραιοι γιατροι του πεθερου μου, εκαναν την διαγνωση το Μαρτη, του ειπαν να παει να γλεντησει και να αποχαιρετισει φιλους και γνωστους, η θεραπεια κοστιζει και δεν αξιζει εκανε ετσι και τον Νοεβρη εφυγε απλα και γρηγορα.
  Εξυπνος Ελληνας Μεταναστης
  απάντηση2411
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μα καλά όλοι όσοι γράφουν στον ΔΟΛ.... | 04/03/2012 20:20
  ...από τη πολιτική μέχρι και τον καιρό, τι κόλλημα έχουν με τους τίτλους που βάζουνε στα άρθρα ή στα ρεπορτάζ... βρε να μην έχουν ποτέ σχέσει με αυτά που γράφουν ???.. Σε σχέση με την ουσία τώρα τι να πούμε, γνωστά πλέον από τους περισότερους όσα μας λέτε και ακόμα χειρότερα... Οσο ο σοσιαλαϊκιστής ηθοποιός κ. Λοβέρδος, βλέπει τον άνθρωπο, λογιστικό νούμερο, γιατρειά δεν υπάρχει για όποιον δεν έχει να πληρώσει.
  Γιώργος (τέως)
  απάντηση224
   
   
   
  Αλλάζει η π.....α ? | 04/03/2012 18:11
  Εδώ και 50 χρόνια έμαθαν να παίρνουν φακελάκια,να δέχονται επισκέψεις των 50-100 ευρώ χωρίς να δίνουν απόδειξη ,να συνταγογραφούν ότι φάρμακο είχε μεγαλύτερη προμήθεια,να έχεις ίωση και να σε στέλνουν για αξονική για να πάρουν τη μίζα τους.Τώρα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση τους κόπηκαν τα πόδια και ψάχνουν άλλους τρόπους να κονομήσουνε.Και βρήκαν το δεκάρικο.Από μεγαλοκλέφτες έγιναν ψιλικατζήδες.Είχαν συνηθίσει να βγάζουν 10-20 χιλιάρικα το μήνα αφορολόγητα και τώρα ο ΕΟΠΠΥ τους κατέβασε στις 200 επισκέψεις το μήνα επί 10 ευρώ,άρα 2000 το μήνα που θα φορολογηθούν.Μεγάλο το κούρεμα...Σε λίγο τους υποχρεώνει να γράφουν πια όχι τη μάρκα ,αλλά τη δραστική ουσία του φαρμάκου.Εχουν αρχίσει το πόλεμο και τη κινδυνολογία .Δεν το κάνουν επειδή το πιστεύουν αλλά γιατί θα χάσουν τις προμήθειες.Ξέρετε πώς θα αντιδράσουν? Θα λένε στον ασθενή ότι δεν μπορώ να σου γράψω το τάδε φάρμακο γιατί είναι ακριβό, θα σου γράψω τη δρστική ουσία,αλλά όταν πας στο φαρμακείο ,θα πεις ότι θέλεις αυτό που σου λέω και θα πληρώσεις τη διαφορά.Ο ασθενής θα πηγαίνει στο φαρμακείο,θα του λέει ο φαρμακοποιός ότιτο ΕΟΠΠΥ πληρώνει 10 ευρώ για την δραστική ουσία που χρειάζεσαι αλλά αν επιμένεις να πάρεις το φάρμακο που σου είπε ο γιατρός θα πληρώσεις και άλλα 50 από τη τσέπη σου.Τι θα κάνει τότε ο ασθενής?Από τη μία θα του λέει ο ΕΟΦ ότι με το τσάμπα φάρμακο κάνεις τη δουλειά σου και από την άλλη θα του λέει ο γιατρός ότι αν δεν δώσεις το 50ρικο θα πεθάνεις....Κι εσύ κοιτώντας το φαρμακοποιό θα πρέπει να αποφασίσεις..! 4 δις δίνουμε το χρόνο παραπάνω από τους ισάριθμους Σουηδούς.Αν βάλεις και τις μαιμού διαγνωστικές εξετάσεις μας κάνει 6 δις το χρόνο.Επι 20 χρόνια ,για να πω 40, μας κάνει 120 δις, με τους τόκους 200. Μόνο αυτά τα λεφτά να είχαμε θα είμασταν στη καλύτερη θέση των κρατών της ευροζώνης, χωρίς να ξέραμε για ΔΝΤ,για PSI και για Σόιμπλε.
  DZ
  απάντηση4215
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ιδεα... | 04/03/2012 17:42
  Ο ΕΟΠΥΥ πρεπει να ανοιξει μερος του λογισμικου του ωστε οι επισκεπτες να μπορουν να δουν στο διαδικτιο αν οντως ο γιατρος εχει συμπληρωσει τις επισκεψεις η οχι...απλα
  Γιαννης
  απάντηση232
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Υποδείξεις | 04/03/2012 17:26
  Κυρία αρθρογράφος το ονομά σας είναι " Έλενα " και ουχί " Ελενα ". Επί του προκειμένου: Στο τέλος της δεύτερης παραγράφου σας γράφετε: "Μετά, φυσικά, θα πρέπει να βρει και άλλον γιατρό..." Μάλλον εννοείτε ότι μετά την επώνυμη καταγγελία που θα του γίνει θα πρέπει η καταγγέλουσα να αλλάξει γιατρό, διότι ο γιατρός δεν θα την ξαναδεχτεί(παράνομο) ή θα της συνταγογραφήσει δηλητήριο(κακούργημα) για να πεθάνει η ασφαλισμένη και τοιουτοτρόπως να την εκδικηθεί που τον κατήγγειλε(!!). Αν αυτό εννοείτε, τότε θεωρείτε την «εκδίκηση» από μέρους του γιατρού φυσικό/λογικό φαινόμενο, πράγμα που με κάνει να ανησυχώ. Όσον αφορά την καταγγελία, θα μπορούσε να γίνει ανώνυμα, ή ως έχει αλλά να μη πληροφορηθεί ο γιατρός για το όνομα της καταγγέλουσας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος άλλωστε.
  Ι.Αντωνιάδης
  απάντηση121
   
   
   
  Μερικές Αλήθειες... | 04/03/2012 17:14
  Θέλετε να ακούσετε και μερικές ΑΛΗΘΕΙΕΣ?Κανείς "συμβεβλημένος" γιατρός με ΕΟΠΥΥ δεν έχει πάρει φράγκο μέχρι τώρα!Σύμβαση κατ'ουσία δεν υπάρχει,εστάλη μόνο ένα φαξ δηλωτικό πρόθεσης συνεργασίας.Στους υπόλοιπους ιατρούς που έιχαν συμβάσεις με ΟΠΑΔ-ΤΕΒΕ κλπ και δεν έστειλαν το φαξ οφείλονται εξετάσεις 20 μηνών,και απ'οτι λέγεται θα τα πάρουν "κουρεμένα"...Και 2 χρόνια άτοκα,και κουρεμένα... Και η ιατρική επίσκεψη κοστολογήθηκε χαμηλότερα απο επίσκεψη σε κομμώτρια του Δημοτικού!Καθένας παίρνει ότι πληρώνει...Φυσικά και οι ενταχθέντες στον ΕΟΠΥΥ κάνουν ανήθικο παιχνίδι,διότι ξέρουν οτι είναι πολύ πιθανόν να μην πληρωθούν ,και αυτό γίνεται υπό την διακριτική αδιαφορία των υπευθύνων,διότι αν τους παραζορίσουν θα πρέπει να εξηγήσουν σε 10 εκατομ.Ελληνες που πάνε οι εισφορές τους και πως άφησαν τα Ταμεία χωρίς λεφτάκαι τους ασφ/νους χωρίς γιατρούς! Ενα λογικό αίτημα όλων μας για τους καιρούς που ζούμε,είναι η ασφάλιση στον ΕΟΠΥΥ να γίνει ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ και καθένας να επιλέγει αν θέλει να ασφαλιστεί κάπου αλλού!Ετσι,για να δούμε πόσοι θα ασφαλίζονταν στο αρρωστημένο δημιουργημα των Λοβέρδου-βουδούρη-Κουτρουμάνη...
  square
  απάντηση322
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ειλικρίνεια | 04/03/2012 17:08
  Γι' αυτό και δεν εντάχθηκα στον ΕΟΠΥΥ, μετά από 17 χρόνια συνεργασίας με τον ΟΠΑΔ. Αφενός τα χρωστούμενα (πενταψήφιο νούμερο) και αφετέρου η αναγκαστική "διπλή ταρίφα" απέναντι στους ασφαλισμένους (δωρεάν για τους 200 πρώτους, με αμοιβή για τους επόμενους), με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι είναι πιο έντιμο και ειλικρινές να χρεώνω την ελάχιστη δυνατή επίσκεψη, ανάλογα και με τις οικονομικές δυνατότητες του αρρώστου μου. Ίσως δεν ταιριάζει σε όλους, αλλά ποιος ισχυρίσθηκε ποτέ ότι έχει τη λύση για όλα τα προβλήματα;
  Πρώην ιατρός ΟΠΑΔ
  απάντηση234
   
   
  Λαγος του (ιδιωτικου) 184 | 04/03/2012 16:16
  Λυπαμαι και παλι που διαβαζω τετοια αρθρα. Λυπαμαι γιατι δε ρωτησατε ποσα δινει ο ΕΟΠΠΥ στους γιατρους. Ενδεικτικα αναφερω: 1,76 ευρω για γενικη ουρων (τιμη ιδια απο τη δεκαετια του 90), 10 ευρω μεικτα την επισκεψη, 3,99 ευρω την ψυχοθεραπεια. Προσφατως ξαχνοντας το Site του ΕΟΠΠΥ του επαισχυντου κυριου Βουδουρη βρηκα την προσκληση ενδιαφεροντος για παραχωρηση του 184 στους ιδιωτες (ημερομηνια 22/212) με τα εξης αποτελεσματα: 1) Ο ασφαλισμενος θα πληρωνει μεχρι 0,9 ευρω την κληση και 2) Ο γιατρος δε θα εχει κανενα ελεγχο στο ποιος θα περναει το κατωφλι του ιατρειου του με ο,τι σημαινει αυτο. Αναρωτιεμαι λοιπον αν το αρθρο σας ειναι ενας απο τους λαγους της παραπανω επαισχυντης ρυθμισης για να εισαχθει με λιγοτερες αντιδρασεις το ιδιωτικο και επαισχυντο 184 "για να γλυτωσουμε απο τους αλητες τους γιατρους που λενε ψεμματα οτι εχουν συμπληρψσει τον αριθμο των 200 ασθενων"
  Βαθυπλουτος δημοσιος ψυχιατρος
  απάντηση193
   
   
   
  Φτάνει πια! | 04/03/2012 16:07
  Εφ όσον λένε ότι ξεπερνούν τους 200 ασθενείς το μηνα τα εισοδήματα τους θα πρέπει να είναι ανάλογα δηλαδή το λιγότερο 4000. Απλά τη στιγμή που ξεπερνούν τους 200 ασθενείς να το δηλώνουν υποχρεωτικά kai πάραυτα, ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Υγείας και αυτές οι δηλώσεις να είναι αμέσως στην διάθεση του ΣΔΟΕ και στην διάθεση του κοινού μέσω internet. Να δείτε που δεν θα ξεπερνούν....
  Vi.Ma
  απάντηση148
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ετσι ακριβως ειναι.. | 04/03/2012 13:17
  κι εγω οταν τηλεφωνησα σε γιατρο που εχει συμβληθει με τον εοπυυ μου ειπε οτι εκτος που θα επρεπε να κλεισω ραντεβου για να παω εκει θα επρεπε να πληρωσω και 10 ευρω αν ηθελα να μου γραψει φαρμακα η εξετασεις. αρα αυτα που ξεραμε μεχρι τωρα θα πρεπει να τα ξεχασουμε.εγω πλεον τα φαρμακα τα αγοραζω μονη μου απο το φαρμακειο.βεβαια και οι γιατροι εχουν δικιο διοτι η αμοιβη τους απο 20 ευρω που επαιρναν για καθε ασθενη απο το ταμειο μειωθηκε στα 6,5 ευρω.οι περισσοτεροι γιατροι δεν εχουν συμβληθει με τον εοππυ και το προβλημα που αντιμετωπιζουν οι ασφαλισμενοι ειναι τεραστιο. αυτο που θα πρεπει να γινει ειναι να απαιτησουμε ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ.
  αννα
  απάντηση392