Κατάμεστη από κόσμο είναι το Σάββατο η Βαρβάκειος Αγορά. Οι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν κρέατα για τα γεύματα του Σαββατοκύριακου και θαλασσινά για το σαρακοστιανό τραπέζι. Σύμφωνα με τους εμπόρους, οι τιμές είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι τόσο στα κρέατα όσο και στα θαλασσινά, ωστόσο οι καταναλωτές παραπονούνται καθώς ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση τιμών.

«Οι τιμές φέτος είναι κατά 10% χαμηλότερες, εκτός από το χταπόδι, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι» εξηγεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς, Σπύρος Κοράκης.

Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος με την προσέλευση του κόσμου, παρά το γεγονός ότι φέτος ψωνίζει λιγότερα από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές. Παρόμοιες διαπιστώνεις κάνει και ο πρόεδρος της Κεντρικής Κρεαταγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης. Χαρακτηρίζει αυξημένη την κίνηση, παρ’ όλο που οι καταναλωτές ψωνίζουν φέτος κατά 30% με 40% λιγότερο κρέας.

Πάντως, πολλοί αγοραστές εξέφρασαν παράπονα για υψηλές τιμές. Η Βαρβάκειος Αγορά θα παραμείνει ανοιχτή ως τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου. Την Κυριακή θα ανοίξει στις δέκα το βράδυ και θα λειτουργήσει μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.